windverwachting

Zaterdag 2 mei kan iedereen gratis meevaren met hightech reddingboot Seeker van HOGE

PERSBERICHT

foto: EJ Bruinekool Fotografie en Tekst
foto: EJ Bruinekool Fotografie en Tekst
Huizen – Op zaterdag 2 mei is het “reddingbotendag”. Ook de Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer (HOGE) doet daar aan mee en stelt u in de gelegenheid kennis te maken met de redders Daarbij kunt u meevaren op hun trots: de enige reddingboot van Nederland die slechts is ingericht is voor het opsporen en redden van drenkelingen, zowel bij dag als bij nacht. U kunt inschepen aan de Kop van de Aanloophaven, tussen 12.00 en 16.00 uur.
Geen concurrent andere hulpdiensten.
HOGE wordt soms genoemd als concurrent van de KNRM, maar HOGE wil zich zeker niet als zodanig profileren. De KNRM is een brede dienstverlener, die mensen helpt die met pech liggen of andere kleine probleempjes hebben… HOGE beweegt zich niet op dat vlak van de dienstverlening, maar verleent alleen bij direct levensbedreigende situaties (medische) noodhulp, geen pechhulp. Dit doet HOGE het hele jaar, 24 uur per dag en 7 dagen in de week
Bij zoekacties naar mensen in nood assisteert HOGE zo nodig de KNRM, de Seeker heeft als enige reddingboot een warmtebeeldcamera aan boord, waarmee een drenkeling ’s nachts net zo zichtbaar is als overdag, Ook is een hightech sonar aan boord, voor drenkelingen op te sporen die geen reddingsvest droegen en daardoor op de bodem zijn geraakt.
Nieuwe ligplaats.
Door de nieuwe beheerder van de Huizer Marina -nu Watersportcentrum Huizen-, Bart Reijn is HOGE de haven uitgezet. Hij is van mening dat je niet tegelijkertijd ‘fan’ van de KNRM kan zijn en de reddingboot Seeker een ligplaats bieden.
Koortsachtig werd daarom naar een nieuwe ligplaats gezocht, wat resulteerde in het bemachtigen van een plaatsje in een haven van Naarden. De reddingboot kan nu zelfs nog sneller op het IJmeer zijn bij alarm. Een bijkomend voordeel is dat inwoners van Naarden nu bemanning kunnen worden bij HOGE.
HOGE vraagt geen geld aan geredden, dat mag ook niet: mensen in nood helpen is een plicht van iedereen, maar kan haar mooie werk doen dankzij een aantal sponsors, waarbij Reggefiber al jaren de trouwe hoofdsponsor is. We vertellen u er graag meer over tijdens reddingbotendag op 2 mei aan de kop van de Aanloophaven. De koffie staat klaar.
Meer informatie www.reddingbrigade.net

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X