Informatie voor de watersporter

Zaterdag 20 april organiseert Team Bolster in Almere de 'Teamrace Knockout', zeilwedstrijden met hoog spektakel-gehalte

PERSBERICHT

Op zaterdag 20 april organiseert Team Bolster weer een ware `Teamrace Knockout’. Een dag waarbij competitie en het promoten van zeilen als publieksport centraal staat. U kunt de wedstrijden aanschouwen op Europa’s grootste Catamaranstrand: Marina Muiderzand, Almere.
Limbodans
De dag begint met een voorprogramma; Limbo dansen met catamarans. Tien catamaran F18 team zullen meedoen in deze race. Elk team vertegenwoordigt een goed doel. Er zal een groot bord komen te hangen recht voor het publiek. De bedoeling is dat elk team in 3 pogingen zo laag mogelijk komt (zo schuin mogelijk). Dit alles zonder om te gaan. Het team dat het laagst komt is de winnaar van de limbodans en wint EUR250 voor het, door hun gekozen, goede doel.
Teamrace Knockout 2013
Na de ‘limbodans is’ het tijd voor een F18-catamaranrace. Elk team zal in een `best of five’serie racen tegen een ander team. Het team dat als eerste drie keer wint gaat door naar de finale. In de finale bepaalt een `best of three’ welk team de winnaar is van de Teamrace Knockout 2013.
Zeilen als publieksport
Tijdens de Teamrace Knockout word er gevaren op high speed F18 catamarans door teams van wereldformaat. De races worden dicht tegen de kant gehouden voor een live publiek. Commentatoren verslaan de wedstrijden en leggen de situaties uit aan het publiek. Daarnaast zullen camera’s onboard, onder multicopters in de lucht, op motorboten en op de kant de wedstrijden live verslaan. De beelden zullen te zien zijn op de kant op een grootbeeldscherm en online.
Meer informatie www.sailreport.nl en Bolster Teamrace Knockout (Facebook)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht