windverwachting

Zaterdag 25 april 2015 is Open Dag bij bouwer aluminium jachten KM Yachtbuilders in Makkum

PERSBERICHT
kmyMakkum – Zaterdag 25 april 2015 is het weer zo ver. KM Yachtbuilders, bouwer van aluminium custom built zeiljachten, opent haar deuren voor alle bootliefhebbers. Van 10:00 tot 16:00 uur is iedereen van harte welkom in Makkum om kennis te maken met de werf en haar activiteiten. In de hallen van KM Yachtbuilders staan vijf schepen in aanbouw. In de afbouw hal en buiten liggen zo’n 20 opgeleverde schepen in het water die al heel wat zeemijlen hebben afgelegd. Drie hiervan hebben afgelopen winter meegedaan aan de Michiel de Ruyter Race. Een aantal van de aanwezige schepen zijn ook te koop. Daarnaast geeft o.a. Wouter Verbraak een lezing, en zijn er een tal van watersport gerelateerde stands! Genoeg reden om er bij te zijn dus.
Doordat er een groot aantal van de door KM Yachtbuilders gebouwde zeiljachten in de hal en in het water te bewonderen zijn, kan de bezoeker van de open dag een goed beeld vormen van de expertise van KM Yachtbuilders. Aangezien de schepen custom of semi-custom gebouwd worden is te zien hoe elke klant zijn eigen keuzes heeft kunnen maken en dat elk zeiljacht uniek is.
Van 45 tot 73 voet
De aluminium zeiljachten Bestevear en Stadtschip zijn kenmerkend voor KM Yachtbuilders. Naast deze schepen wordt ook de polyester Bestewind 50 gebouwd op de werf in Makkum. De klant kan kiezen tussen een custom of semi-custom zeiljacht. In totaal zijn er zo’n 25 jachten te bewonderen, van verschillende afmetingen tussen de 45 en 73 voet. Tijdens de open dag zal ook de nieuwste schip in ontwikkeling van KM Yachtbuilders gepresenteerd worden; de Bestevear 45ST PURE.
Nieuwe Bestevaer 45ST PURE
De nieuwste ontwikkeling bij KM Yachtbuilders is de bovengenoemde Bestevaer 45ST PURE. Normaal gesproken zijn de jachten van KMY geheel custom built, dus elk detail naar wens van de eigenaar. De PURE zal meer een serie jacht worden. Zaken zoals de afmetingen, dek plan, plaats van de schotten, indelingen en styling staan vast. Uiteraard heeft de eigenaar nog wel veel invloed op de uiteindelijke uitvoering, maar niet meer zoveel als bij een custom jacht. De filosofie van de PURE is dat het een veilig, zeewaardig en comfortabel schip moet blijven, net als haar custom zussen. Maar aan boord geen onnodige opsmuk als 3 natte cellen, airco, vaatwassers en een duur teak dek. De naam zegt het eigenlijk al…..
Lezingen van o.a. Wouter Verbraak
12:00u De lezing wordt verzorgd door de organisator van de ‘Malt Cruise’, onderdeel van de World Cruising Club (o.a. bekend van de ARC). Een georganiseerde zeiltocht door het prachtige Schotse landschap, waarbij ook nog eens diverse Schotse stokerijen aangedaan worden. Best of both worlds!
14:00u Wouter Verbraak zal het woord nemen. De wereldberoemde navigator van de Volvo Ocean Race zal over zijn tijd aan boord van Team Vestas vertellen maar ook over zijn toekomstplannen en hoe hij in de professionele zeilwereld terecht is gekomen.
Refits
Er worden op de werf niet alleen nieuwe schepen gebouwd. KM Yachtservices, het zusterbedrijf van KM Yachtbuilders, neemt graag uw refit of onderhoudsklus op zich. Op de open dag zullen een aantal voorbeelden te zien zijn, waar KM Yachtservices refit of onderhoud aan gedaan heeft.
Alle activiteiten
Op de open dag is van alles te beleven. Naast de zeiljachten in aanbouw in de hal, de opgeleverde schepen buiten in het water en de lezingen zijn er nog andere activiteiten georganiseerd.
Een aantal stands is ingericht met informatie over de werf, maar u kunt ook terecht bij stands van leveranciers voor uw zeilen, deck, hardware en elektronica. Tesla Motors zal aanwezig zijn met een auto voor test ritten. Voor de dames is er ook genoeg te zien op het gebied van lifestyle op de stands met kleding, decoratie, food, etc. Voor de innerlijke mens zorgt ESB catering met iets verfrissends en een kleine versnapering.
Als u de werf en de open dag van KM Yachtbuilders heeft bekeken, is er in Makkum ook nog van alles te doen. Op een steenworp afstand bevindt zich het strand waar u lekker uit kunt waaien en in het authentieke dorpje zijn leuke kleine winkeltjes en meerdere horeca gelegenheden te vinden.
Welkom
Aanmelden voor deze dag is niet nodig. Iedereen is welkom op zaterdag 25 april, van 10:00 tot 16:00 uur op de werf van KM Yachtbuilders in Makkum.
Meer informatie www.kmy.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X