Zeer snelle Ronde om Texel met Willem Houwing, Eduard Zanen en Mischa Heemskerk als lijnwinnaars

De eerste catamaranzeilers aan de finish bij Paal 17 waren Mischa Heemskerk, Eduard Zaanen en Willem Houwing (foto: Evalien Weterings – Vakdesign.nl)
Texel – Willem Houwing, Eduard Zanen en Mischa Heemskerk zijn first finishers geworden van de veertigste Ronde om Texel. Het trio bleef Xander Pols en Stefan Dubbeldam voor. Ondanks dat de exacte tijden nog niet bekend zijn, kan wel gesteld worden dat het een snelle editie is geweest.

De twee catamarans lagen bij Oudeschild al ver voor op de rest van het deelnemersveld. Rond half elf werden ze daar verwacht, maar al om kwart over tien passeerde de koplopers de haven. De ‘cats’ kwamen vlak langs de dijk, zodat het massaal toegestroomde publiek optimaal kon genieten. Het trio kwam als eerste over de finish, wat niet automatisch betekent dat ze ook de definitieve winnaar van de Ronde worden. Er wordt gestreden in verschillende klassen.

Bij de surfers ging de winst verrassend naar Dennis Littel. Tweevoudig Olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe ging iets te scherp over de Vlakte van Kerken en werd gediskwalificeerd. (Texelse Courant, www.roundtexel.com)

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X