Informatie voor de watersporter

Zeezeiler Ben Hoekendijk overhandigt zijn boek ‘De Golf van Biskaje – voor de tiende keer’ op 4 februari aan Henk de Velde

PUTTEN – Zeezeiler en auteur Ben Hoekendijk heeft een nieuw boek geschreven: ‘De Golf van Biskaje – voor de tiende keer’. In dit boek gaat hij diep in op de bijzondere eigenschappen van dit stuk Atlantische Oceaan die hij voor het eerst in 1986 overstak met zijn houten zeilboot, de Shalom II. Midden op de ‘Angry Bay’ zoals de Engelse zeggen, brak de verbinding tussen de achterstag en de mast. Ben werd door zijn maat omhoog gehesen en zwengelde daar op twaalf meter hoogte als de klepel van een klok heen en weer, om telkens met een klap tegen de mast te belanden. Maar de klus werd geklaard en ze konden verder zeilen.

In het boek komt het zeilen niet alleen aan bod, maar ook de mensen die Ben door zeilen ontmoet. Zoals de beroemde cartoon-tekenaar Mike Peyton en een solozeilende Australische die toch een man vond en Ben vroeg het huwelijk te voltrekken.
Op 4 februari om 15.00 uur vindt in de Schreierstoren in Amsterdam de presentatie plaats bij nautische boekhandel L.J.Harri. Het eerste exemplaar zal worden overhandigd aan collega zeezeilers Henk de Velde. Daarna is het boek verkrijgbaar in de boekhandel of www.shalomsailing.nl (De Puttenaar)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht