Informatie voor de watersporter

Zeezeiler beschrijft het leren zeezeilen op een dwarsgetuigd zeilschip tijdens zeiltocht naar Antarctica

PERSBERICHT
hollandia_langs_ijsHAARLEM- Schrijver en zeezeiler Clemens Kok doet in Langs het ijs een persoonlijk verslag van zijn adembenemende reis naar Antarctica op het mooiste dwarsgetuigde schip van Nederland: de driemastbark Europa. Clemens zeilde van het ijs van Antarctica naar de tropische eilanden in de Zuidelijke Atlantische Oceaan.
Niet alleen beschrijft de auteur met vaart het dagelijkse leven aan boord, want als bemanningslid draai je mee in het wachtsysteem, als roerganger en als uitkijk, klim je in de mast en zet je de zeilen, help je bij het navigeren en manoeuvreren en leer je het knopen en onderhouden van al het touwwerk.
Maar je leest ook in de blauwe kaders hoe en in welke (weers)omstandigheden het indrukwekkende schip gezeild wordt op de authentieke manier: alles op handkracht. De vele prachtige (full color) foto’s ondersteunen dit avontuur en tonen de meest imposante plekken op deze aarde.
Clemens Kok bewijst met Langs het ijs dat Nederlandse tall ships geen museumstukken zijn, maar trots de wereldzeeën bevaren.
‘Langs het ijs’ door Clemens Kok € 19,95 ISBN 978 90 6410 609 5
Meer informatie www.hollandia-boeken.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht