windverwachting

Zeezeiler en nautisch auteur Eerde Beulakker overleden

LEEUWARDEN – Op 69-jarige leeftijd is vorige week in Leeuwarden zeezeiler en schrijver Eerde Beulakker overleden. Bij de oud-docent psychologie van NHL Hogeschool was twee jaar geleden de ongeneeslijke ziekte ALS vastgesteld.

Met zijn vrouw Hedwig van den Brink voer hij op zijn boot Taeke Hadewych geregeld naar koude poolstreken. Over zijn maritieme avonturen schreef hij zes boeken. In het Fries Scheepvaart Museum vindt op dit moment tot 14 juli een tentoonstelling plaats over deze zeilexpedities.

Beulakker promoveerde vorig jaar nog in Leiden op een diepgaande studie naar de geschiedenis en de sociale verbanden in de watersport (Leeuwarder CourantFries Scheepvaart Museum)

2 Berichten

 • Ekke devries

  9 jaren geleden / 24 mei 2013 om 18:56 uur

  het spijt me te hebben vernomen dat Eerde is heengegaan bij deze mijn leedwezen aan Hadewich en sterkte Ekke/ reaklif vm teake fan harns

 • Henk Beulakker

  9 jaren geleden / 24 mei 2013 om 19:42 uur

  Ik ben zijn oudste broer. Ik weet nog goed dat hij als kind met een zelf gemaakte klompzeilscheepje aan de slootkant zat. Met zijn eerste zeilschip ben ik wel eens mee geweest; het wad op. Hij moest toen nog zeilen leren, want halverwege Harlingen – Terschelling kwamen we op het Grient terecht. Waar je helemaal niet mocht komen. Kortom: werd toch een groot zeiler!
  Mogen hij in vrede rusten…

  Gegroet,

  Henk Beulakker.

Berichtensectie gesloten.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X