windverwachting

Zeezeiler Laurent Bourgnon, tweevoudig winnaar Route du Rhum en broer van wereldomzeiler Yvan Bourgnon vermist

Tuamotu (Frans Polynésië) – Twee dagen nadat zijn broer Yvan zijn wereldomzeiling met een gewone kleine catamaran heeft afgerond, wordt de Zwitserse zeezeiler Laurent Bourgnon (49), tweevoudig winnaar van de Route du Rhum (1994 en 1998), vermist na een duiksessie in Frans Polynésië.

Laurent Bourgnon, die in Frankrijk grote faam verwierf, kwam niet meer boven nadat hij met gasten vanaf zijn privecatamaran was gaan duiken bij Toau, een klein atol bij Fakarava, één van de bekendste duikgebieden ter wereld.

Laurent Bourgnon wil zo snel mogelijk naar het gebied om te assisteren bij de zoekacties naar zijn broer. “Ik ken mijn broer. Hij is een vechter en kan een paar dagen overleven, zou hij op zee drijven.”

Laurent Bourgnon was zeezeiler, type avonturier met een grote interesse in de techniek. In 1986 steekt hij duo-handed de Atlantische Oceaan over met een Hobie 18. Eindigde in 1987 tweede in de Mini Transat, won een jaar later de Solitaire du Figaro. Eind jaren 80 boekt hij tal van successen met de 60 voets Orma-trimarans, toenmalige ‘racemachines’. In 1995 wint hij de Transat Jacques Vabre.

Zijn drang naar avontuur en technische uitdagingen hield niet op bij boten. Bourgnon vloog helicopters, ultra-lights en deed verschillende keren mee aan de rallye Paris-Dakar. (Nauticlink, Le Monde)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X