Zeezeilster Laura Dekker genomineerd voor Conny van Rietschoten Trofee 2011

Rotterdam – De Conny van Rietschoten Trofee is sinds 30 jaar de meest prestigieuze zeilprijs die Nederland kent. Hij wordt jaarlijks uitgereikt aan een Nederlandse zeiler of zeilster, die zich heeft onderscheiden door een opmerkelijke prestatie in wedstrijdverband.

Nominatie en selectie geschieden als volgt. Zeilers en belangstellenden dragen kandidaten voor. Dit kon tot 3 oktober via info@vanrietschotentrofee.nl of per brief. Het reglement schrijft voor dat iedere nominatie vergezeld dient te gaan van een motivering. Op basis van alle voordrachten bepaalt een onafhankelijke jury de diverse winnaars. Genomineerd in 2011 zijn de volgende zeilers, in alfabetische volgorde:

Categorie jeugdzeilen/surfen
Maxime Jonker
Nina Keijzer en Anneloes van Veen
Bart Lambriex

Wedstrijdzeilen nationale klasse
Menno Huisman – Valk
Thijs Kort – 16m2
Wiebe Schippers – Pampus

Categorie zeezeilen
Laura Dekker
Lucas Schröder
Wouter Verbraak

Categorie internationaal en olympisch zeilen/surfen
Marit Bouwmeester
Dorian van Rijsselberge
Thierry Schmitter

In de Sociëteit van de Koninklijke Roei- en Zeilvereeniging ‘De Maas’ in Rotterdam maakt het Bestuur van de Conny van Rietschoten Trofee op 17 november bekend wie de winnaars zijn in elke categorie. (Watersportverbond, De Conny van Rietschoten Trofee)

3 Berichten

 • miepje

  11 jaren geleden / 14 oktober 2011 om 21:45 uur

  ja hoor, een reuze prestatie……… wachten op mooi weer, en op de motor varen als de wind ff niet mee zit. pfffffff ECHT een prijs waard.

 • Franken

  11 jaren geleden / 15 oktober 2011 om 08:48 uur

  Zij is terecht genomineerd. Niet alleen vanwege haar prestatie in het zeezeilen, maar ook door haar instelling jegens allerlei beslommeringen eromheen.

 • Ted

  11 jaren geleden / 15 oktober 2011 om 12:24 uur

  Zwaar verdiend, ondanks het gezeik van ‘miepje’

Berichtensectie gesloten.