Informatie voor de watersporter

Zeilboot in problemen op Westeinderplassen, bemanning gered door politie

Het warme zomerweer van afgelopen weekend trok veel waterrecreanten naar de Westeinderplassen in Aalsmeer. Voor de bemanning van een zeilboot pakte dat echter niet goed uit. De boot raakte door nog onbekende oorzaak in de problemen, waarna de hulpdiensten werden gealarmeerd.

Een ambulance werd uit voorzorg opgeroepen, maar de politie, die met het zomerse weer paraat was op de Westeinderplassen, kon snel te hulp schieten. De bemanning kon ter hoogte van de Stommeerweg de boot veilig verlaten. De ambulancedienst hoefde uiteindelijk niet in actie te komen.

De politie heeft de zeilboot naar een veilige haven gesleept. Wat er precies aan de hand was met de boot is nog onduidelijk.

Veiligheid op het water

De hulpdiensten roepen waterrecreanten op om voorzichtig te zijn en zich goed voor te bereiden voordat ze het water opgaan. Zorg ervoor dat u uw boot in goede staat is, dat u de juiste veiligheidsuitrusting aan boord heeft en dat u weet hoe u in geval van nood moet handelen.

Tips voor een veilige vaart:

  • Controleer uw boot op mankementen voordat u het water opgaat.
  • Zorg dat u altijd een reddingsvest draagt.
  • Neem een waterdichte noodkit mee met onder andere een EHBO-set, een marifoon en een anker.
  • Laat iemand weten waar u naartoe gaat en wanneer u terug verwacht wordt.
  • Houd u aan de vaarregels.

Foto: Davey Photography, Jasper Meekel

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht