Informatie voor de watersporter

Zeilen en suppen winnaars in HISWA RAI onderzoek

PERSBERICHT
Amsterdam – Je bent in 2015 hip als je aan zeilen en Stand Up Paddling doet. We varen het liefst de wereld rond met Chantal Janzen en 78% van de watersporters ziet de toekomst in financiële zin (weer) zonnig tegemoet. Dit blijkt uit onderzoek van de HISWA Amsterdam Boat Show onder 1.194 watersporters. HISWA 2015 wordt van 11 tot en met 15 maart gehouden in Amsterdam RAI.
Watersporters varen graag samen met anderen, bij voorkeur met partner (57%), gezin (49%) of vrienden (46%). Slechts 19% vaart het liefst alleen. Op de vraag wanneer je hip op het water bent, antwoordt 29% zeilen, op de tweede plek komt varen met een motorboot (27%) en Stand Up Paddling (SUP) (24%) lijkt ook niet meer weg te denken uit de watersportwereld. Op de vraag met welke bekende Nederlanders men het liefst de wereld rondvaart, kiest de meerderheid voor Chantal Janzen.
Ergernissen op het water
De grootste ergernissen op het water zijn het dumpen van afval in het water (64%), mensen die de vaarregels niet kennen (57%) en voordringen bij de sluis (44%). Men vindt dat de volgende maatregelen doorgevoerd moeten worden: een verplicht vaarbewijs voor elke motorboot (48%), een snelheidsbegrenzer op speedboten (26%) en geen windmolens in watersportgebieden (17%).
Grotere aankoopintenties
Maar liefst 78% van de Nederlandse watersporters ziet de toekomst in financiële zin (weer) zonnig tegemoet. 32% van de watersporters heeft grotere aankoopintenties dan vorig jaar op het gebied van watersport.
Liefde
De leukste plek om de liefde te bedrijven is op een motorjacht (35%) en op een goede tweede plek staat een kajuitzeiljacht (26%). Het rubberbootje staat met 1% op de laatste plek.
HISWA Amsterdam Boat Show – Boeiend voor iedere watersporter
Het onderzoek is gehouden onder 1.194 watersporters in opdracht van de HISWA Amsterdam Boat Show. HISWA Amsterdam Boat Show is het grootste watersportevenement van Nederland en vormt het ideale moment om het nieuwe vaarseizoen te beginnen. De 60e editie van de HISWA vindt plaats van 11 tot en met 15 maart 2015 in Amsterdam RAI.
Meer informatie www.hiswarai.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht