Informatie voor de watersporter

Zeilen met de Swan’s van de elite in Monaco

Monaco – Zoals er in Amerika door steenrijke autoliefhebbers met klassieke Ferrari’s wordt geracet, zo zeilt de elite dezer dagen met supersnelle Swan’s in de Nations Cup. De imposante Yacht Club de Monaco is het decor van de eerste wedstrijd van dit exclusieve circuit.

foto: Nautor’s Swan
In immense zilveren letters staat ’Yacht Club de Monaco’ op de gevel van een skyline-bepalend gebouw aan de Boulevard Louis II. De blonde Cecile leidt ons rond door het exclusieve domein van de chicste watersporters ter wereld. Prins Albert II van Monaco is er de voorzitter. Het gebouw is splinternieuw, maar ruikt vanwege de vele antieke versierselen als een echte oude jachtclub. Het ademt luxe, maar vooral ook klasse.

Er geldt een strikte kledingcode, maar tijdens evenementen wordt daar minder streng de hand aan gehouden. In mijn spijkerbroek en goedkope poloshirt voel ik me een zwerver. Cecile neemt dat gevoel direct weg. Zij vertelt honderduit over de club van 1800 leden en nog eens 400 aspirant-leden op de wachtlijst. Het witte gebouw is uitgerust met zonnepanelen en zeewaterkoeling, heeft bars met wereldberoemde zeilers op foto’s aan de muur en biedt zicht op de fameuze Port Hercule. (De Telegraaf, www.yacht-club-monaco.mc)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht