windverwachting

Zeiler Pieter-Jan Postma druk met high speed-sailing in World Match Racting Tour

Terkaple – Drie keer deed hij mee aan de Olympische Spelen in de Finn: Pieter-Jan Postma uit Terkaple. Het was een poosje stil rondom hem, maar het laatste jaar maakt hij een grote comeback. Dit jaar werd hij eerste op het NK en derde op het WK in Denemarken. In 2020 gaat hij naar de Olympische Spelen in Tokio.

“Ik had niet gedacht dat ik nog eens in de race zou zijn voor de Olympische Spelen. De afgelopen twee jaar heb ik veel gezeild. Begin dit jaar ging het toch weer kriebelen, en heb ik me ingeschreven voor het WK. Daar heb ik zo’n zeven, acht weken voor getraind. Ik had niet gedacht dat het zo goed zou uitpakken, ik sta er zelf ook wel versteld van.”

Naast de Olympische Spelen heeft hij nog een doel. “Ik vind het heel leuk om een team te leiden, dus schipper te zijn. Er zijn niet veel snelle schepen in Nederland, die meedoen aan high speed-sailing. Ik zeil met een catamaran van 32 voet en doe aan Matchracen. De World Match Racting Tour gaat over vier stops en een finale. Er doen ongeveer 1250 teams in de World Ranking mee. Het is heel uitdagend en ambitieus.” (Omrop Fryslan)

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X