Zeiler verdronken op de Gouwzee dichtbij de haven van Monnickendam

MONNICKENDAM –

Monnickendam – Het KLPD doet onderzoek naar de oorzaak van het overboord slaan van een 55-jarige zeiler uit Amsterdam. ‘Daarbij is de man verdronken’, meldt de politie vrijdag.

Het ongeval gebeurde vrijdagmiddag op de Gouwzee ter hoogte van Monnickendam. Omstreeks 15.30 uur sloeg de man bij het strijken van de zeilen, vermoedelijk door een klap van de giek, overboord. Het lukte de medeopvarende van de zeilboot niet om tijdig bij de zeiler te komen en hem aan boord te halen, waarna hij onder water verdween.Inmiddels waren de gealarmeerde de Kustwacht en de Dienst Waterpolitie van het KLPD op zoek naar de man. Na bijna anderhalf uur heeft de KNRM de drenkeling aangetroffen en is direct begonnen met reanimatie. De zeiler is daarna overgedragen aan het ambulancepersoneel, maar hulp mocht niet meer baten. (NHD, BlikopNieuws, De Telegraaf)

2 Berichten

 • Anneke Nijenhuijs

  11 jaren geleden / 17 september 2011 om 23:31 uur

  Mijn broer , een zeer ervaren zeiler is vermoedelijk door hartfalen om het leven gekomen. Door een middelmatige tik van de giek is hij uit balans geraakt en in het water terecht gekomen. Hij was een ervaren zwemmer, maar had last van hartfalen. Door deze oorzaak is hij waarschijnlijk verdronken. De informatie op verschillende sites klopt dus niet met de werkelijkheid en doet afbreuk aan wat er daadwerkelijk is gebeurd.

  Een zeer bedroefde zus van Jan Nijenhuijs

 • Curiel

  11 jaren geleden / 18 september 2011 om 11:29 uur

  ik mis sinds maandag 3 voortanden
  ookzaak een klapgijp
  dus ook weer de giek
  advies ; altijd een vest aan
  en als je veel alleen vaart net als ik
  zorg dat je aangelijnd bent
  vr grt uit muiderzand

Berichtensectie gesloten.