Informatie voor de watersporter

Zeilfilm ‘All is lost’ met Robert Redford draait vanaf morgen in tien zalen

Het zit hem nogal tegen in ‘All is Lost’, maar Robert Redford geeft gelukkig nooit op. Hij is een eigenzinnige acteur die zelfs zo laat in zijn carrière nog uitdagingen verwelkomt zoals regisseur J.C Chandor (Margin Call, 2011) hem die voorlegde: een script van slechts 31 pagina’s, een film die zich volledig op zee afspeelt, een schipbreuk en slechts één personage. Een man zonder naam en vrijwel zonder tekst.

De man vaart met zijn zeilschip, de Virginia Jean, in de Indische oceaan. Zijn huid is vlekkerig en gerimpeld door de zon en de zee. Hij heeft een gezin, maar verder weten we niets van hem. We leren alleen zijn karakter kennen: weloverwogen en koppig strijdt hij tegen de elementen.

Het begint met een losgeslagen container die midden in de oceaan drijft. Het ding slaat een gat in de Virginia Jean. Het water stroomt naar binnen. De man blijft kalm, repareert het gat en probeert de nat geworden zendapparatuur weer aan de praat te krijgen. Dan ziet hij vanuit de mast een storm naderen. Hij bereidt zich voor… (NU.nl, Pathé, Het Parool)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht