123 stickers

Zeiljacht Flyer is dé HISWA publiekstrekker

Amsterdam – Voor het jacht Alaska Eagle, voormalig en toekomstig Flyer staat een lange rij. Iedereen wil een kijkje nemen op en in het jacht waarmee Conny van Rietschoten de Whitbread Round the World Race jacht won. Het zal de laatste aangelegenheid zijn dat het publiek het jacht als Alaska Eagle te zien krijgt. Na de Hiswa neemt jachtwerf Royal Huisman het jacht onderhanden voor een volledige restauratie zodat ze weer als Flyer herkenbaar zal zijn.

In januari kwam Alaska Eagle op initatief van de stichting Revival of the Flyer weer terug naar Nederland. De stichting hoopt Flyer op tijd klaar te hebben om bij de start van de Volvo Ocean Race op 4 oktober in Alicante aanwezig te kunnen zijn. Voor de tocht erheen zijn vier etappes gepland (Rotterdam-Brest-Vigo-Faro-Alicante) waarbij opstappers welkom zijn. “In de winter willen we dan weer in Amsterdam zijn voor de uitreiking van de Conny van Rietschoten Trofee.” (Zeilen, charterprogramma www.flyer-one.nl)

1 Bericht

  • Johan de Vries

    8 jaar geleden / 9 maart 2014 om 20:44 uur

    Zaterdag 22 maart 2014 stond ik aan de Veerhaven om de voormalige Flyer binnen te zien lopen. Indrukwekkend om tijdens de Hiswa aan boord van de de Flyer, wat een Nederlandse zeilhistorie! En wat ziet het jacht er nog goed uit na toch een intensief bestaan van tientallen jaren! Een prachtige basis voor deze revival!

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X