Zeiljacht gestrand bij Petten, schipper overboord geslagen maar gered, net als tweede opvarende

PETTEN – Woensdag rond 13.30 uur kwam er een ‘een man overboord’-noodmelding binnen van zeiljacht ‘Pure’. Direct werden de KNRM Petten, KNRM Callantsoog, de Schoorlse Reddingsbrigade, de Lifeliner en twee ambulances gealarmeerd.

Het jacht was vlak onder de kust door een golf of een zandbank dusdanig komen te hellen, dat de schipper overboord was gevallen. Een golfsurfer bood direct hulp. Reddingboot ‘Dolfijn’ bracht de drenkeling aan de kant.

Een vrouw, die nog aan boord was, is ook naar het strand gebracht. Beiden zijn met lichte onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht. Het jacht zal later door een berger van het strand worden gehaald. (Noordkop Centraal)

1 Bericht

  • Marijke Tuininga

    2 jaar geleden / 8 oktober 2020 om 10:00 uur

    Ik heb het jacht gezien (denk een Waarschip) en de schade aan de romp leek nog mee te vallen, gezien de omstandigheden waarin het is gestrand. De kiel heeft waarschijnlijk zeer veel schade opgelopen wat dan binnenin goed te zien zal zijn. Als zeiler blijft dit een vreselijk triest gezicht om te zien maar gelukkig is het voor de schipper en zijn vrouw goed afgelopen. Discussie waarom ze in deze omstandigheden überhaupt aan het zeilen waren, laat ik aan mij voorbijgaan want ik weet de toedracht niet.

Berichtensectie gesloten.