Informatie voor de watersporter

Zeiljacht met gebroken mast voor Zuid-Hollandse kust gevonden via WhatsApp

Scheveningen – Zondagmiddag rond 15.00 uur werd er alarm gegeven naar aanleiding van een vaartuig met tuigageproblemen voor de KNRM stations van Ter Heijde en Scheveningen. Het was onduidelijk waar het in problem geraakte zeiljacht ‘Jolly Roger’ zich precies bevond.

Foto: KNRM
Aan boord van het zeiljacht, wat onderweg was van Roompot naar Scheveningen, was even daarvoor de mast gebroken. De marifoon werkte niet meer, er was kortsluiting en de motor weigerde dienst. Via een mobiele telefoon werd contact gezocht met de Kustwacht, maar de verbinding was te slecht om goed contact te hebben. Via WhatsApp kon de jachtbemanning uiteindelijk doorgeven dat ze in de buurt van twee boorplatforms zaten. Hierop kon er gerichter worden gezocht.

Niet veel later ontdekte de Visarend, een schip van de Kustwacht, het jacht en ook de Scheveningse reddingboot Kitty Roosmale Nepveu was snel ter plaatse. Er stapte een opstapper over en de overboord liggende mast werd zo goed mogelijk vastgesnoerd langs het jacht. Toen ook de reddingboot uit Ter Heijde arriveerde, de George Dijkstra, werd besloten dat deze het jacht op sleep zou nemen. (De Scheveninger)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht