Informatie voor de watersporter

Zeiljachthuren.nl start voor haar huurders van zeiljachten 'opfriscursussen' voor veilig varen en huren

PERSBERICHT
Groningen – Vaker, sneller, korter. Zo kunnen we de belangrijkste trends in de watersport in 2011 typeren. Bij Zeiljachthuren.nl blijkt al enkele jaren dat de toename van het aantal vaarvakanties gepaard gaat met een kortere periode: men gaat liever korter en vaker op vakantie dan drie aaneengesloten weken. Een tweede trend die we waarnemen is die van de bredere interesse; een zeiler is in gelijke mate een skiër, een bergbeklimmer, een kite surfer… Voor de waterport heeft dit twee consequenties. Ten eerste wil de huidige watersporter kwaliteit en luxe, omdat men voldoende alternatieve sporten kent. Ten tweede is de parate kennis en ervaring evenredig weg geëbd met de bredere spreiding van hobby’s.
Voor Zeiljachthuren.nl blijkt het leveren van kwalitatief hoogwaardige huurschepen alleen niet meer voldoende. De zeiler wil goed voorbereid op vakantie om het maximale uit een relatief korte vakantie te halen. Daarom heeft Zeiljachthuren.nl korte opfris cursussen in Nederland in haar programma opgenomen. Lessen van een of twee dagen, tweedaagse tochten naar Borkum of een overzeil tocht naar Helgoland voor de cracks. Vooral de een- en tweedaagse cursussen zijn bedoeld om huurders van een jacht weer even vertrouwd te maken met het zeilen en de manoeuvres die zij op hun vakantie nodig hebben, zoals het Mediterraans ankeren.
Voor dit doel is Zeiljachthuren.nl met de Hanse werf om tafel gaan zitten. Omdat ook dit bedrijf wil omgaan met de veranderende eis van de moderne watersporter hebben ze recentelijk de Varianta 44 gelanceerd, een no-nonsense zeiljacht van 13 meter. Bouwnummer 1, de veelgeprezen “Hildes Heim”, veranderde van eigenaar en door het management van Hanse persoonlijk uitgezwaaid vertrok het schip naar het Lauwersmeer, waar de eerste lessen inmiddels worden gezeild!
Meer informatie www.zeiljachthuren.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht