Informatie voor de watersporter

Zeiljournalist Diana Bogaards stopt met SailReport en concentreert zich weer op haar watersport communicatiebureau

PERSBERICHT
Leidschendam – Na bijna vier jaar meert SailReport.nl af en gaat Diabo sail reporting los. Daarmee komt er een einde aan het enige, Nederlandse online platform voor kwalitatief wedstrijdzeilnieuws uit binnen- en buitenland. Oprichtster en zeiljournalist Diana Bogaards gaat verder onder de naam Diabo sail reporting, waarin haar freelance praktijk Communicatie in Watersport en een deel van haar SailReport-werkzaamheden samenvloeien. Daartoe ging maandagavond 17 september de vernieuwde Diabo.nl met blog live.
‘Ik heb ongelofelijk veel zin om me weer te focussen op mijn freelance werk als zeiljournalist en communicatiespecialist in de watersport”, aldus Bogaards. ‘Met de vernieuwde Diabo-website richt ik me tevens meer op de internationale zeilwereld en met mijn zeilblog zet ik een heel klein deel van SailReport.nl voort. De Facebook-pagina van SailReport.nl blijft bestaan om zeilnieuws te blijven delen. Op die manier laat ik alles in elkaar overgaan.”
In 2003 begon Diana Bogaards met haar freelance werkzaamheden onder de vlag van Communicatie in Watersport. In de afgelopen tien jaar verzorgde ze voor nationale en internationale zeilevenementen de communicatie. Daarnaast schreef ze voor nationale zeilbladen, zoals Zeilen en Nautique. In 2008-09 werkte ze als International Press Officer voor Team Delta Lloyd in de Volvo Ocean Race. Inmiddels is ze de Dutch Media Manager van deze prestigieuze rond-de-wereld-race. Ze verzorgde de PR van diverse andere campagnes. Zoals voor het olympische Tornado-duo Mitch Booth en Pim Nieuwenhuis, dat bij de Spelen van 2008 voor Nederland uitkwam.
SailReport.nl
‘Begin 2010 heb ik met grote ambitie SailReport.nl gelanceerd en al die tijd met ontzettend veel plezier gerund”, aldus Bogaards. ‘Ik wilde het verschil maken met eigen redactie, dus met professionele verslaggeving. Er zijn al genoeg online zeilmedia die enkel de persberichten plaatsen, dus ik ging juist voor eigen journalistieke producties. Ik wilde het wedstrijdzeilen in Nederland een eigen medium geven, ook de wedstrijdzeilers zelf. Die konden immers als ‘SailReporter’ of blogger hun verhaal kwijt op SailRport.nl. Dit concept sloeg absoluut aan. De bezoekersaantallen stegen en de naamsbekendheid groeide.”
Het budget bleef helaas achter. In deze tijd van economische tegenwind bleek de commerciële uitdaging van een zeilnieuws website te groot. ‘Daarom heb ik besloten om weer terug te gaan naar mijn roots in het vak: freelance communicatie in watersport.”
‘De afgelopen SailReport-jaren hebben mij persoonlijk heel veel gebracht. Ik heb ruime ervaring mogen opdoen als uitgever en ik heb mijn geliefde vak kunnen uitoefenen op de manier die ik voor ogen had. Ik genoot ervan om als razende reporter bij teams aan boord te stappen of een evenement onder de loep te nemen. Een hoogtepunt was de dagelijkse verslaggeving van de Olympische Spelen 2012. Dit alles was niet mogelijk geweest zonder de steun van mijn partners Delta Lloyd, Hemels van der Hart en Magic Marine.”
Meer informatie www.diabo.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht