Informatie voor de watersporter

ZeilNoord routeert zeilliefhebbers die op vakantie de Duitse Bocht willen oversteken

PERSBERICHT
Muiden – Het hangt vooral van het weer af of de tocht door de Duitse Bocht plezierig is. Vooral de terugreis kan lastig zijn. Ieder jaar scholen de Nederlandse zeilers samen rond het meteo-bord in Cuxhaven. Het gaat niet alleen om ‘wat voor weer wordt het vandaag’, maar vooral om de ontwikkeling in de komende dagen. En juist daarbij vertellen de verschillende meteorologische diensten soms afwijkende verhalen.
‘Trekt die Atlantische depressie naar Noorwegen of naar Het Kanaal? Hoe lang duurt het voordat het Spaanse Warmtelaag hier is? De Gribfiles geven het globale beeld, hoe werken plaatselijke omstandigheden daar op in?’ Belangrijkste vraag is vanzelfsprekend: “Hoe beïnvloedt het weer mijn vaarplannen?” Zeilers praten over deze vragen, in elke haven, voor elke tocht. ZeilNoord biedt de Noordvarende zeilers de mogelijkheid om dat gesprek ook virtueel te voeren.
Moderator René Vleut draagt de informatie aan, stelt de vragen en geeft een eerste analyse. Niet als meteoroloog, maar als weerbewuste zeiler die de plaatselijke omstandigheden in de Oostzee en de Duitse Bocht goed kent. Samen virtueel naar weerkaarten kijken, je overwegingen toetsen en je plannen afstemmen op de kennis en ervaring van anderen.
René Vleut zal regelmatig, en in ieder geval bij significante ontwikkelingen in de atmosfeer, zeilers helpen zichzelf te routeren op de tocht door de Duitse Bocht. De berichten zijn te vinden onder het tabje ‘Vaarberichten’ op de site en zullen worden bijgehouden in de
maanden juli en autustus. Op weg door de Duitse Bocht? Kijk dan elke dag even op ZeilNoord.
Meer informatie www.watersportmedia.net/zeilnoord

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht