Informatie voor de watersporter

Zeilschip 'Eendracht' vaart met 28-jarige jongste kapitein ooit

PERSBERICHT
eendracht_jan-willem_ouwerkerkRotterdam – Vandaag vaart zeilschip Eendracht met haar jongste kapitein ooit. Jan-Willem van Ouwerkerk is 28 jaar en vaart een dagtocht in thuishaven Rotterdam met sponsors en relaties aan boord.
Zeilschip Eendracht is een stichting die jongeren enthousiast maakt voor het leven op zee. Het schip wordt voor 90% gevaren door vrijwillige bemanningsleden. Ook Jan-Willem kwam op deze manier voor het eerst aan boord. Nadat hij de zeevaartschool afgerond heeft is hij in dienst van de stichting gekomen als stuurman. Door de overige vrijwillige kapiteins is hij de afgelopen periode klaargestoomd om zelf aan het ‘roer’ te staan.
De in Rotterdam woonachtige kapitein zegt zelf over zijn promotie; “Het is een eer om als jongste gediende dit prachtige schip te mogen varen. Ik kijk vooral uit naar de speciale reizen die wij voor de jongeren organiseren”. Nanda Overdevest, General manager van Stichting Zeilschip Eendracht: “Het is geweldig om met een kapitein van 28 jaar jong onze doelstelling te kunnen onderstrepen. Jan-Willem begrijpt als geen ander wat er speelt bij de jeugd. Hij is een van onze talenten en wij verwachten nog vele mooie reizen met hem te mogen maken”.
Meer informatie www.eendracht.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht