Zeilschip Eendracht viert 15 juni haar 25-ste verjaardag in de haven van Scheveningen

PERSBERICHT
eendrachtScheveningen – Het is een feestelijk jaar voor Stichting Zeilschip Eendracht, want het 60 meter lange zeilschip is 25 jaar in de vaart. Het jubileum wordt gevierd met een groots evenement in de haven van Scheveningen.
‘The place to be’ op 15 juni, want in deze haven is het zeilschip 25 jaar geleden gedoopt door Hare Majesteit Koningin Beatrix. Dat het vooral een weerzien zal worden van bemanning, opstappers, leden,
vrienden, sponsors, leveranciers, bestuur, personeel en bouwers van het zeilschip is te verwachten, want eenmaal over de loopplank is het eendrachtig samenwerken en dat schept een band.
Zeilschip Eendracht vierde vorig jaar ook al het 75-jarige bestaan van haar Vereniging ‘Het Zeilend Zeeschip’. Op 5 oktober 1938 is de Vereniging opgericht, maar pas in 1973 werd de bouwopdracht gegeven voor de eerste Eendracht, een zeegaand tweemast gaffel topzeilschoener. Z.K.H. Prins Bernhard doopte als beschermheer in 1974 deze Eendracht. Het tweede en huidige schip, een driemast gaffel topzeilschoener, werd door Hare Majesteit Koningin Beatrix in 1989 gedoopt in de haven van Scheveningen. Dit schip is 25 jaar in de vaart en dankzij grondig onderhoud in de afgelopen jaren zal het nog jaren mee gaan.
Prins Maurits is beschermheer en zijn broer Prins Floris bestuurslid. Zo is en blijft de Koninklijke familie nog altijd betrokken bij het schip en haar doelstellingen. De doelstelling is vanaf de oprichting gelijk gebleven; vooral jongeren kennis laten maken met alle aspecten van de zee en het zeezeilen. Hiermee verbindt de Eendracht jong en oud en brengt ze verder. Ongeveer de helft van het jaar wordt het schip ingezet voor jongeren; de overige maanden kan iedereen mee. In de zomer organiseert de stichting dagtochten, reizen en doet mee aan (Sail)evenementen zoals de Tall Ships Races. In de winter maakt het schip langere zeilreizen naar de Caribbean om daar de mensen te laten genieten van het zeezeilen in de zon.
Jubileumfeest
Het 25-jarige jubileum wordt op 15 juni gevierd in de haven van Scheveningen van 14u tot 18u. Op deze feestdag ligt de Eendracht afgemeerd aan de Adriaan Maaskade, maar het evenement speelt zich ook af op de kade, in het Zeemanshuis en bij de Visafslag. Hier is van alles te zien en te beleven! Het festivalterrein is alleen toegankelijk met een toegangsbewijs.
Wilt u dit gratis evenement op 15 juni 2014 bijwonen? Meldt u dan aan met naam, (e-mail)adres en uw relatie tot zeilschip Eendracht via info@eendracht.nl of bel naar 010-4486186.
Meer informatie www.eendracht.nl

2 Berichten

  • Ab en Vera van Andel

    9 jaren geleden / 2 juni 2014 om 21:58 uur

    Wij kennen uit het verleden Ine van der Wee en Fred Vermeij die beiden verbonden waren aan de Eendracht

  • Wence

    6 jaren geleden / 15 juni 2016 om 22:18 uur

    Fred , mijn Guru!

Berichtensectie gesloten.