Informatie voor de watersporter

Zeilscholen Friesland klaar voor druk seizoen

PERSBERICHT
zeilscholenfrieslandNes-Akkrum – De zeilscholen in Friesland zetten deze week de puntjes op de i om te zorgen dat ze klaar zijn voor de cursisten deze komende zomer. De voorbereiding van dit zomerseizoen is al in de winter begonnen. De boten zijn onderhouden en de instructeurs opgeleid.
“Nu gaat het om de details.” zegt Christophe Meijer van Zeilschool Pean. “Om te zorgen dat de zeillessen niet stranden op materiaalpech is alles goed nagelopen. En dat zullen we na elke zeilschool week weer doen om de kwaliteit te garanderen.”
Nieuw dit voorseizoen is een gezamenlijke inkoop van materialen door vijf zeilscholen in Friesland (Zeilschool Pean, de Bird, de Morra, Neptunus en de Veenhoop). De zelfstandige bedrijven overleggen al jaren met elkaar. Er worden oplossingen besproken voor zaken die ze allemaal tegenkomen. Hieruit volgde dit voorseizoen de eerste gezamenlijke inkopen. “Met de gedeelde kennis komen we aan de hoogste kwaliteit. Met vijf zeilscholen hebben we grotere aantallen en proberen we een scherpe prijs te krijgen”, aldus Remco van Hettema van Zeilschool de Morra.
De vijf zeilscholen die kennis delen onder de naam zeilscholenfriesland.nl zijn allemaal goed bezet deze zomer. Opgeteld bieden deze vijf zeilscholen aan rond 5000 cursisten een veilig en uitdagend zeilkamp. Dat is mooi want de jeugd heeft de toekomst. Ook van de watersport.
Meer informatie www.zeilscholenfriesland.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht