windverwachting

Zeilschool De Randmeren opent regionaal trainingscentrum wedstrijdzeilen in Biddinghuizen

PERSBERICHT
Biddinghuizen – dinsdag 17 februari 2015. Jaap Lodders, lid van de Gedeputeerde Staten van de Provincie Flevoland heeft het Regionaal Trainingscentrum Wedstrijdzeilen officieel geopend in Biddinghuizen. Het trainingscentrum is onderdeel van Zeilschool de Randmeren en heeft als doel meer jeugd uit de regio kennis te laten maken met de wedstrijdzeilsport. De provincie Flevoland heeft zeilen aangemerkt als kernsport.
Maak van zeilen je sport
Een groot deel van Nederland bestaat uit water. Waarom is de zeilsport dan niet net zo groot als voetbal, hockey of schaatsen? Het is voor kinderen moeilijk om na zeilkampen in de zomer actief de zeilsport te blijven beoefenen. Het Regionaal Trainingscentrum lost dit probleem op door de kaders te zetten voor zeiltrainingen: trainers, boten, trainingsmomenten. Bij het Regionaal Trainingscentrum kan jeugd voor een prijs die concurreert met andere sporten zeiltrainingen krijgen en wedstrijden varen.
De trainingen worden gegeven door het wedstrijdteam van de zeilschool, Team Merk Meester. Dit team zeilt in de J24 (de grootste kielbootklasse van de wereld) op een internationaal niveau. De ervaringen van het team worden nu overgedragen aan jeugd van 10 – 14 jaar in verschillende sportieve jeugdboten, en aan volwassenen van 15 – 30 jaar in één van de andere J24’s die de zeilschool heeft.
Bij de kickoff van het Trainingscentrum waren de HISWA, het Nationaal Plan Jeugdwedstrijdzeilen, pers, de Provincie Flevoland en sponsoren aanwezig. De eerste zeiltrainingen starten in april, 21 februari is er een kick-off bijeenkomst voor zeilers bij Zeilschool de Randmeren.
Meer informatie www.derandmeren.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X