Informatie voor de watersporter

Zeilschool Pean kijkt met 814 leerlingen tevreden terug op seizoen 2012 en gaat op dezelfde schaal verder

PERSBERICHT
Akkrum-Nes (Frl) – Na 9 zeilschoolweken kan de staf van zeilschool Pean voldaan terugkijken. In totaal hebben dit jaar 814 kinderen een prachtige tijd gehad. Aan het eind van de week wordt er altijd een enquête ingevuld. 68% van de kinderen zegt zeker volgend jaar terug te komen. 3% wil niet meer komen zeilen. De rest weet het nog niet.
De geluiden uit de branche zijn zeer verschillend. Sommige zeilscholen zien een enorme teruggang in aantallen. Anderen hebben evenveel of zelfs meer cursisten dan vorig jaar. Met name de “pappa-mamma-zeilscholen”, waarbij het eigenaars-echtpaar op de zeilschool woont lijken het goed te doen.
Toch is de crisis wel bij zeilschool Pean aangekomen. “Ik heb meerdere keren ouders aan de lijn gehad die de zeilcursus van hun kinderen moesten annuleren omdat zij hun baan verloren. Dat is echt schrijnend.” aldus zeilschoolhouder Meijer. Gelukkig voor Pean werden die plaatsen weer door anderen ingevuld. Meijer: “We zijn dit jaar niet achteruit gegaan in cursisten aantallen. Juist in deze tijd denken mensen goed na voor ze hun geld uitgeven en kiezen ze voor kwaliteit. En dat is waar wij naar streven.”
Er staan voor Pean geen schaalvergrotingen of uitbreidingen op het programma. “We doen waar we goed in zijn en proberen dat vast te houden.” aldus Meijer. Komend naseizoen gaat Pean weer aan de slag om de nieuwe aanwas van instructeurs te selecteren. Er zullen eind oktober meer dan 40 kandidaten een weekend komen zeilen alvorens ze aan de opleiding in het voorseizoen beginnen. Meijer: “We hopen op pittig weer. Dan weten we meteen wat voor vlees we in de kuip hebben.”
Meer informatie www.pean.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht