Informatie voor de watersporter

Zeilschool Pean plaatst 'te hard varen'-verkeersbord om ongelukken en schade te voorkomen

PERSBERICHT
pean_bord_0815Akkrum-Nes -De Friese zeilschool Pean heeft deze week zelf aan het water een verkeersbord geplaatst. Bij de overgang van de brede Wijde EE naar de smallere Graft staat nu een waarschuwingsdriehoek met een kind in een optimist en de tekst: “Zeilschoolzone – Langzaam varen”.
De mensen die weten dat hier een zeilschool zit, blijken hun vaargedrag aan te passen. Maar sommige toeristen letten minder goed op. Zij varen soms harder dan toegestaan. Met dit verkeersbord kan Pean hen attenderen op de bijzonderheden van dit stukje vaarwater.
Meijer van zeilschool Pean licht toe: “Overdag hebben onze zeilinstructeurs goed de controle over de te hard varende schepen, al kost het soms wat geduld. In de namiddag en avond zijn wij van het water af. De schepen die te hard varen hebben een flinke hekgolf waardoor onze boten liggen te klotsen aan hun trossen en averij kunnen oplopen. We zijn blij dat onze zeilschool in een gebied ligt waar ook anderen varen. Daarmee leren de kinderen ook omgaan met andere scheepvaart.”
Volgens Pean zijn de eerste reacties op het nieuwe bord zijn positief. Mensen steken hun duim op, minderen hun snelheid en letten wat beter op. Geïnteresseerde zeilscholen of watersportverenigingen kunnen zich bij Pean melden om het ontwerp over te nemen.
Meer informatie www.pean.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht