windverwachting

Zeilschool Pean selecteert zeilinstructeurs met zorg

PERSBERICHT
pean_instrucNes-Akkrum (Gem. Boarnsterhim) – Dit weekend start de praktijkopleiding voor de nieuwe instructeurs bij zeilschool Pean in Friesland. Er zijn 22 gegadigden en maar 14 plaatsen in de opleiding. Naar aanleiding van dit weekend zal een keuze moeten worden gemaakt wie er door gaat. Met een redelijke wind en veel zon zijn de omstandigheden ideaal.
Meijer van Zeilschool Pean: “We letten puur op de zeilvaardigheid. Bij de voorbereiding komt vaak de vraag naar boven of we ook op sociale kwaliteiten van de aankomende instructeurs moeten selecteren. Daar selecteren we niet op. Het gaat er om hoe goed de aankomende instructeurs kunnen zeilen of surfen. Daarnaast hebben we in een zeilschoolweek liefst een gevarieerde club instructeurs. De ene is heel druk en loopt de hele dag te springen. Dat vinden sommige kinderen heel leuk. De andere instructeur is juist rustig en past weer goed bij andere kinderen.”
De jongelui die nu doorgaan zullen dit voorjaar hun CWO IV halen en daarna 4 dagen oefenen in het lesgeven. In die 4 dagen komen zaken als methodiek, didactiek, lesgeeftheorie aan de orde. Zo zijn ze aan begin van het zomerseizoen klaar om mee te draaien in een zeilkamp.
Meer informatie www.pean-zeilschool.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X