windverwachting

Zeilschool Pean ziet groep 15-17 jarigen groeien net als vraag zeilcursussen in polyvalk

PERSBERICHT
pean_250714Akkrum-Nes – De groep van 15 tot 17 jarige jongeren die op zeilkamp gaan is weer aan het groeien is. De afgelopen jaren leken de andere, met name goedkope buitenlandse vakanties het te winnen van de zeilscholen. Nu is het tij gekeerd. Een deel van de jeugd en hun ouders kiezen niet meer voor Zon, Zuipen, Ziekenhuis maar voor een uitdagende week op een zeilschool.
Bij zeilschool Pean in Friesland wordt dit ook gesignaleerd. Pean heeft dit jaar 10% meer cursisten tussen de 15 en 17 jaar. Wat ook opvalt is een forse stijging van het aantal geboekte cursussen in de valk. Meijer van Pean probeert dit te verklaren. “We willen dat elk boottype gebruikt wordt waar het voor bedoeld is. In een Olympische wedstrijdlaser zal je later niet snel van dorp naar dorp trekken. Een polyvalk is daar juist weer wel geschikt voor.” Na zeillessen in een polyvalk kan een cursist met vrienden of vriendinnen een valk huren en door Friesland trekken. “Het is een machtige ervaring voor jongeren om met een eigen vervoermiddel de volledige vrijheid te hebben en overal heen te kunnen zeilen.” aldus Meijer van zeilschool Pean. “Daarnaast beseffen ouders dat het een goede basis is om op het jacht van pa of ma te varen. ”
Op de vraag of er veel cursisten vanuit het zeilscholenfaillissement bij Pean zijn gekomen antwoord Meijer ontkennend. “Cursisten boeken bij ons al vroeg in het jaar om zeker te zijn van een plek. We zitten dan ook zo goed als vol.”
Meer informatie www.pean-zeilschool.nl

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X