Zeilster Carolijn Brouwer op Australische vrouwenboot in Sydney Hobart eind dit jaar

Sydney (Australië) – Carolijn Brouwer doet eind december mee aan de Sydney Hobart Yacht Race. De 45-jarige Leidse maakt deel uit van het team Ocean Respect Racing, Wild Oats X = 11th Hour Racing van de Australische schipper Stacey Jackson.

In Australië is donderdag de eerste volledige professionele vrouwen boot voor de legendarische Sydney Hobart Yacht Race aangekondigd. Onder de bemanningsleden onder andere de Nederlandse wereldzeilster van het jaar Carolijn Brouwer. Het team: Ocean Respect Racing, Wild Oats X – 11th Hour Racing staat onder leiding van de Australische schipper Stacey Jackson. De Rolex Sydney Hobart Yacht Race gaat van start op tweede kerstdag, woensdag 26 december 2018.

Tweede Sydney Hobart voor Brouwer
Carolijn Brouwer: “Het is de eerste keer in 73 edities dat er een vrouwenteam volledig bestaand uit professionals aan de start verschijnt. We willen laten zien dat het mogelijk is om ons als vrouwen te meten met de mannen. Met de organisatie 11th Hour Racing hebben we daarnaast duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Stacey Jackson is onze schipper, ik zal stuurvrouw zijn.”

De 45-jarige Brouwer won eerder dit jaar de Volvo Ocean Race met het Dongfeng Race Team. Ook werd de in Australië woonachtige allround-zeilster verkozen tot wereldzeilster van het jaar en kreeg ze de prestigieuze Conny van Rietschoten Trofee voor beste Nederlandse zeilster. Op dit moment vaart Brouwer het WK A-cat. (Nauticlink, Ocean Respect Racing, Sailworld, Nu.nl, NOS)