Informatie voor de watersporter

Zeilvakanties onderscheiden zich niet: kwaliteit, prijs, service en zekerheid bepalen de keus via Google

Persbericht
Groningen – Onderzoek onder 600 watersporters heeft uitgewezen dat kwaliteit, prijs, service en zekerheid bepalend zijn voor het boeken van een zeilvakantie. Deze kernwaarden worden door watersporters met gemiddeld een 8 of hoger beoordeeld.
De Hanzehogeschool heeft in opdracht van Zeiljachthuren.nl een groot onderzoek uitgevoerd onder 600 watersporters om de dienstverlening van Zeiljachthuren.nl te kunnen optimaliseren. Bij het boeken van een zeilvakantie blijkt het aspect kwaliteit het meest doorslaggevend te zijn. 78% van de respondenten geeft de kernwaarde kwaliteit een beoordeling van een 8 of hoger. Bij zekerheid is dit 60%, bij service 59% en het aspect prijs geeft 62% van de respondenten een beoordeling van een 8 of hoger.
Daarnaast blijkt dat Google een grote rol speelt bij het zoeken van een zeilvakantie. 92% van de respondenten heeft aangegeven Google als bron te gebruiken voor het vinden van een zeilvakantie. Via Google komt de consument bij aanbieders voor zeilvakanties terecht. Andere bronnen naast Google zijn vrienden (32%), magazines en kranten (19%), Marktplaats (6%), reisburo (5%) en overige bronnen (27%) zoals beursen, zakelijk netwerken etc.
Het onderzoek heeft laten zien dat een zeilvakantie weloverwogen gekozen wordt. Verschillende mogelijkheden worden met elkaar vergeleken en de keus valt veelal op de zeilvakantie bij de organisatie waar kwaliteit een grote rol speelt en welke zeilvakantie het meeste voordeel en zekerheid biedt aan de klant.
Meer informatie www.zeiljachthuren.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht