Informatie voor de watersporter

Zelfbouw Zeester

Zelfbouw blijkt een geliefd zoekmachine-onderwerp in deze tijd van het jaar. Een handige opeensomming van bedrijven die daarbij kunnen helpen, staan hier in Nauticlink. Voor sloepen, zeilboten en motorjachten van hout, kunststof of staal.
Maakt u zich echter geen illusie voor 2004, het bouwen van een écht jacht kan wel vijf jaar duren. De situatie van Hugo Attema en Sigrid van den Broek, die hun “Zeester”, een Caribbean 40 (praat je dus echt wel over een jácht…) onder de paraplu van het doe-het-zelf-boten-bedrijf De Scheepsmaat bouwden.

Dus wie beweert nog dat watersporters lui zijn? Er wapperen heel wat handen. In alle stadia. Om met ‘bijna af’ te vervolgen: het ‘hout-pakket’ van Elkerlycsloepen stelt de bezitter van een polyestersloep in staat zijn boot een klassiek uiterlijk te geven. Zo’n teak of mahonie-pakket omvat een kuiprand, een sierlijst/potdeksel, voor en achterdekken (gerubberd teak), de kuipvloer (teakline), bekerhouders, bergvakken een stuurconsole. Maar dan is-ie ook wel áf!
Wil je in staal en helemaal bij het begin beginnen, dan komt Snijtech uit Joure goed van pas. Die kunnen namelijk elk gewenst bouwpakket leveren. Van roeiboot tot megajacht. Hoogwaardig gesneden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht