Informatie voor de watersporter

Zelfs zonder zeilervaring kun je via Adam Voyages meezeilen op grote houten zeilklippers in Bodrum Cup

PERSBERICHT
adam_bodrumZeewolde, Bodrum – Na een succesvolle deelname in 2012 heeft Adam Voyages besloten om wederom deel te nemen aan de zeilrace tussen de Turkse kust en Griekse eilanden. Aan dit evenement nemen circa 80 traditioneel gebouwde houten klippers deel. Het zijn allemaal zogenaamde gulets. Het is afsluiting van het zeilseizoen dus ook een feest voor de bemanning en hun vrienden op andere schepen.
De zeilrace vindt plaats in de week van 19 tot 26 oktober 2013. Het traject is zowel in Turkse als Griekse wateren. Zo zullen onder meer de Griekse eilanden Leros en Kos tot de finishplaatsen behoren. In die periode hoef je je geen zorgen te maken over het weer. De zomer duurt daar tot ca. half november. De wind is veranderlijk, de ene dag windkracht 6 de andere dag kan het zomaar windstil zijn. In beide gevallen komt de zeilmanskunst van de bemanning om de hoek kijken.
Bemanning
Het is een van de weinige zeilraces ter wereld waar aan deelgenomen kan worden zonder enige zeilervaring; je mag meehelpen, het hoeft niet. Op het schip de ‘Floris’ van Adam Voyages zitten vier bemanningsleden die, jaar in jaar uit, het schip de hele zomer lang deskundig van baai naar baai zeilen. Tijdens de zeilrace is de kok ondertussen bezig met de maaltijden en kan je genieten van de mediterrane keuken. Een uitgebreid ontbijt, een lunch, een diner of zelfs een barbecue worden gewoon geregeld tijdens deze regatta.
Inschrijving
Er zijn nog enkele plaatsen aan boord om dit unieke evenement mee te maken.
Meer informatie www.adamvoyages.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht