Informatie voor de watersporter
Zes Team Allianz mannen op EK ILCA7 16-22 november 2022

Zes Team Allianz mannen op EK ILCA7 16-22 november 2022

Niels Broekhuizen en Duko Bos zijn de meest ervaren zeilers van de Team Allianz trainingsgroep, die verder bestaat uit Paul Hameeteman, Thomas van Ofwegen, Erik Voets en Willem Wiersema. Dit zestal is op weg aansluiting te vinden bij de wereldtop in deze zeer competitieve Laser-klasse. Alleen al het feit dat er 177 mannen meestrijden op dit EK, geeft aan de concurrentie moordend is. Het Europees Kampioenschap ILCA7 duurt van 16-21 november in Hyéres, Frankrijk.

Doelstelling

De zes zeilers werken nauw samen om als ploeg te groeien en om individueel steeds beter te presenteren. Coach Rodie van Mackelenbergh wil dat ze op dit EK in hun eigen niveau laten zien. 

Van Mackelenbergh legt uit: “We hebben hard getraind en ons niveau is goed genoeg voor een plaats in de goldfleet (beste 33% red.) voor iedereen. De meest ervaren zeilers moeten in de top 10 terecht komen, als ze hun niveau constant laten zien. We hebben genoeg zelfvertrouwen meegenomen van het Franse kampioenschap twee weken geleden waar praktisch de hele top was.”

“De sfeer is top. Jongens zijn er klaar voor en het weer is voorlopig heel goed met krachtige wind. Het lijkt deze week om te slaan, naar aflandige wind. De grootste uitdaging voor mijn team zit hem in het mentale vlak. Technisch en fysiek hebben we alles onder controle.”

Format

De deelnemers worden in het begin van het toernooi willekeurig verdeeld in drie startgroepen en varen volgens planning in drie dagen, zes wedstrijden in de voorrondes. Vervolgens worden de sporters ingedeeld in een gold- silver- en bronze fleet voor de laatste drie dagen en zes races. Dit toernooi kent geen medalrace.

Voor meer informatie: teamallianz.nl

Foto: Sander van der Borch

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com of plaats hieronder een reactie. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht