Informatie voor de watersporter

Zesde jaarlijkse Vlootdag Monnickendam met nautische activiteiten rond de haven op Paaszondag 20 april

PERSBERICHT
vlootdag_mdamMonnickendam – De jaarlijkse Vlootdag in Monnickendam wordt gehouden op Paaszondag 20 april rondom de binnenhaven. Nu het Paasweekend later valt dan vorig jaar en de winter zonder echte koude is verstreken, is de kans groot dat er dit jaar zonder ijsbrekers gevaren wordt, tijdens alweer de zesde editie van de Vlootdag en Nautische markt van Zeilvloot Monnickendam, in samenwerking met Stichting Promotie Waterland.
Net als de voorgaande jaren kan er tijdens de Vlootdag, die op 20 april van 11.00 – 16.00 uur gehouden wordt rondom de binnenhaven en `t Prooyen in Monnickendam, worden meegevaren. In tegenstelling tot voorgaande jaren wordt hiervoor dit jaar een symbolische bijdrage van €2,- per persoon gevraagd. Deze bijdrage wordt door de schippers van de zeilvloot aangewend voor het verfraaien van de kop van de haven.
Nautische ervaring
Bezoekers zijn van harte welkom om rond te kijken op de klippers, tjalken, klipperaken, skutsjes, aken en botters die bij Zeilvloot Monnickendam aangesloten zijn. De schippers staan klaar voor alle vragen over de mogelijkheden die de schepen u bieden voor privé- en bedrijfsuitjes. Aan wal zijn tal van activiteiten voor jong en oud. Zo geven een touwslager, zeilmaker, houtsnijwerker en visroker gedurende de dag demonstraties en wordt er ook aan de inwendige mens gedacht. Daarnaast is er weer gezorgd voor een gezellige muzikale aanvulling en wordt er een nautische markt georganiseerd.
De nautische markt biedt bezoekers de mogelijkheid ook kennis te maken met andere vormen van watersport. Zo kunt u onder andere kennismaken met Zeilkamp Waterland uit Broek in Waterland, de fluisterboot van Theetuin Overleek en voor een unieke fiets-vaarvakantie kunt u terecht bij de kraam van Channel Cruises. Ook kunt u watersportartikelen kopen of bestellen, zoals zeilkleding. Met de zeer ervaren scheepsstoffeerder Huijbregste kunt u bespreken welke mogelijkheden er zijn om op uw boot benedendeks of buiten nieuwe bekledingen, huiken of overkappingen te maken. Verder gaat de nieuwe veerdienst van Monnickendam naar Volendam v.v. dit nautische weekend van start! De markt vindt plaats op een deel van `t Prooyen en op de kop van de Gooische Kade. In de binnenhaven leggen meerdere boten aan, waardoor u een goed totaalbeeld krijgt van de verschillende watersportmogelijkheden in Waterland.
Gezelligheid rondom de haven
Veel cafés en restaurants zijn tijdens de Vlootdag geopend, zodat u rondom de binnenhaven van Monnickendam een gezellige dag kunt beleven. Trekt u er dus gezellig de hele dag voor uit!
Meer informatie www.zeilvlootmonnickendam.nl en www.onswaterland.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht