windverwachting

Zevende editie vlootdag 'Zeilvloot Monnickendam' op Paaszondag 5 april 2015

PERSBERICHT
Waterland – Nu het voorjaar in aantocht is en het weer zich van haar beste kant laat zien, begint het bij menig watersporter weer te kriebelen. De hoogste tijd om hier gehoor aan te geven, tijdens alweer de zevende editie van de Vlootdag en de Nautische Markt van Zeilvloot Monnickendam, in samenwerking met Stichting Promotie Waterland. De Vlootdag wordt gehouden op Paaszondag 5 april rondom de binnenhaven van Monnickendam.
Net als de voorgaande jaren kan er tijdens de Vlootdag, die op 5 april van 11.00 – 16.00 uur gehouden wordt, rondom de binnenhaven en `t Prooyen in Monnickendam, worden meegevaren. Hiervoor wordt een symbolische bijdrage van €2,50 per persoon gevraagd.
Nautische ervaring
Bezoekers zijn van harte welkom om rond te kijken op de klippers, tjalken, klipperaken, skutsjes, aken en botters die bij Zeilvloot Monnickendam aangesloten zijn. De schippers staan klaar voor alle vragen over de mogelijkheden die de schepen u bieden voor privé- en bedrijfsuitjes, voor één of meerdaagse zeilreizen. Aan wal zijn tal van activiteiten voor jong en oud. Zo geven een touwslager, zeilmaker, houtsnijwerker en visroker gedurende de dag demonstraties en wordt er ook aan de inwendige mens gedacht. Daarnaast is er weer gezorgd voor een gezellige muzikale aanvulling en wordt er een nautische markt georganiseerd.
De nautische markt biedt bezoekers de mogelijkheid ook kennis te maken met andere vormen van watersport. Zo kunt u onder andere kennismaken met Zeilkamp Waterland uit Broek in Waterland en de fluisterboot van Theetuin Overleek. Ook kunt u watersportartikelen kopen of bestellen, zoals zeilkleding.
De markt vindt plaats op een deel van `t Prooyen en op de kop van de Gooische Kade. In de binnenhaven leggen meerdere boten aan, waardoor u een goed totaalbeeld krijgt van de verschillende watersportmogelijkheden in Waterland.
Gezelligheid rondom de haven
Veel cafés en restaurants zijn tijdens de Vlootdag geopend, zodat u rondom de binnenhaven van Monnickendam een gezellige dag kunt beleven. Trekt u er dus gezellig de hele dag voor uit!
Meer informatie www.zeilvlootmonnickendam.nl en www.onswaterland.nl.

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X