Informatie voor de watersporter

Zomerse Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace 2016 voor de boeg

PERSBERICHT
Medemblik – De 576 vooringeschreven teams staat een zomerse Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace 2016 te wachten. Volgens de laatste weersverwachting kunnen ze rekenen op temperaturen boven de 20 graden. Zelfs ‘s nachts blijft het rond de 18 graden en er staat een lichte tot matige bries uit het noorden en zaterdag uit het noordoosten. Het startschot klinkt vanavond, vrijdagavond 26 augustus vanuit veertien startlocaties langs het IJsselmeer en Markermeer. De massale finish is in Medemblik.
Tot de vooringeschreven vloot behoren enkele winnaars van vorig jaar. Zo verschijnt de Black Magic Woman van H. Visser opnieuw aan de start. Zij pakten in 2015 naast winst in de ORC 3, bovendien de overallzege in de ORC. De Flyer van schipper Woord, beste in de ORC 4, keert terug. Net als de Hideous Kinky van schipper Kramers, winnaar in de ORC 1-4 zonder spi. Bij de Rond- en Platbodems zal schipper Hermans wederom proberen om met zijn Jager – ZA 1 nogmaals de meeste mijlen te verzamelen. Dat geldt tenslotte ook voor schipper Boogert, die vorig jaar met zijn Clara bovenaan het VKSJ-klassement eindigde.
Inzet social media
De gehele race zal via de social media kanalen van het evenement en Regatta Radio volledig of semi live te volgen zijn. Meerdere teams, verdeeld over de verschillende klassen, gaan rechtstreeks bloggen op de Facebook-pagina van de Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace. Daar zullen ze door middel van updates, foto’s en filmpjes het verhaal van hun race of tocht vertellen. De namen van de te volgen boten zullen vrijdag op Facebook bekend worden gemaakt. Daarnaast zullen twee razende reporters van de organisatie op zoek gaan naar andere nieuwsberichten met bijbehorend beeld. Daarbij wordt tevens gebruik gemaakt van live streaming via Facebook. Zeilers en fans kunnen zich mengen in het digitale gesprek door #dl24uurs te gebruiken. De tochtdeelnemers zullen voor het eerst met behulp van een tracking systeem een etmaal lang te volgen zijn.
Regatta Radio en TV
Ook Regatta Radio volgt dezeilers van de DeltaLloyd 24 Uurs vanminuut tot minuut. Met ieder uur live updatesvanaf het water, gasten die er toen doen in de studio en natuurlijk veel muziek.Vrijdag zijn ze al te horen via de internetstream en zaterdag de hele dag op de frequenties van de streekomroep West-Friesland (105.8 en 107.1 FM). Vanaf 17 uur op zaterdagmiddag is de finish live te volgen via deze link.
Zo is het grootste zeilevenement voor jachten in Noord-Europa tevens voor thuisblijvers op de voet te volgen.
Meer informatie Delta Lloyd 24 uurs zeilrace

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht