Informatie voor de watersporter

Zuiderzeemuseum viert 30-jarig bestaan op 18 mei met SKS skûtsjes-dag

PERSBERICHT
ENKHUIZEN – Op 18 mei 2013 organiseert het Zuiderzeemuseum samen met de Sintrale Kommisje Skûtsjesilen (SKS) een feestelijk zeilevenement om het 30-jarig bestaan van het buitenmuseum te vieren. De traditionele zeilschepen uit verschillende Friese steden gaan de strijd aan op het IJsselmeer, voor de kust van het buitenmuseum. Dit feestelijke evenement is één van vele feestelijke hoogtepunten in het Zuiderzeemuseum dit jaar.
In de loop van vrijdagmiddag 17 mei arriveren de skûtsjes in het Zuiderzeemuseum. Ter gelegenheid van de aankomst van de skûtsjes is Café Hindeloopen aan de dijk van het buitenmuseum tot 21.00 uur geopend. Vrijdagavond is het entree gratis, dus kom de binnenkomende skûtsjes bewonderen. De visroker staat aan de dijk en de avond wordt muzikaal omlijst.
Zaterdag 18 mei gaat het buitenmuseum om 9.00 uur open (een uur eerder), zodat bezoekers op tijd een plekje hebben om de parade van skûtsjes en de zeilwedstrijden te bekijken.
Tijdens deze dag worden er twee officiële wedstrijden van een uur gezeild. De walspreker is overal langs het water te horen en doet verslag van de wedstrijden en vertelt over de skûtsjes, hun bemanningen, de families, de dorpen en de steden.
Voorafgaand aan de wedstrijden en tijdens de pauze kunnen bezoekers de schepen langs de kade bekijken en met de bemanningen praten. Ook de muziek is in Hollandse en Friese stijl om deze dag extra feestelijk te maken. Na de laatste wedstrijd worden de winnaars vreugdevol gehuldigd in Zuiderzeestijl.
Meer informatie www.zuiderzeemuseum.nl en www.skutsjesilen.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht