123 stickers

Zutphense fluisterschippers willen met een ‘overtoom’ hun vaarroute uitbreiden

ZUTPHEN – De Zutphense fluisterschippers blazen oude plannen voor het uitbreiden van hun vaarroute nieuw leven in. Zij hopen met een overtoom, een installatie waarbij een schip over land van het ene in het andere water wordt getrokken, de Slingerbosgracht (het water achter de Coehoornsingel en Hanzehof) bij de bestaande route te kunnen betrekken. Fluisterboten kunnen hierdoor een nieuwe, meer attractieve route gaan volgen langs het Sidneypark tot aan de Hanzehof.

Volgens stichtingsvoorzitter Jan Nieuwburg van de fluisterschippers zijn er tekeningen in de maak voor een overtoom achter Sutfene-locatie De Lunette. “We willen met een soort railsysteem onze boten vanuit de Berkel over het oude fietspad trekken.”

Helemaal nieuw zijn de plannen niet. Al begin deze eeuw was er een idee voor een een stellage met kooi die de boten optilt. Dit idee bleek later niet haalbaar, aldus Nieuwburg. Na afloop van het huidige vaarseizoen hopen de fluisterschippers een aanvraag te kunnen doen bij de gemeente Zutphen. (deStentor)