windverwachting

Zweedse werf levert zeiljacht Arcona 380 Z (zero emission) geheel klimaatneutraal

PERSBERICHT
arcona_0315Zierikzee – De zeiljachten, gebouwd bij de Zweedse Arcona werf, zijn bekend om hun hoge kwaliteit in combinatie met uitstekende zeileigenschappen. De Arcona 380 Z combineert deze eigenschappen nu ook met een perfecte elektrische aandrijving van het Finse bedrijf Oceanvolt.
Aandrijving
Oceanvolt , ontwerpt, produceert en presenteert een compleet en volledig geïntegreerd elektrisch aandrijf systeem voor zeiljachten. De motor in de Arcona 380 Z is de zeer sterke Oceanvolt SD 15 saildrive ( vergelijkbaar met een 40pk dieselmotor) die ook werkt als hydro generator door een knop in te drukken tijdens het zeilen waarna de klapschroef geactiveerd wordt en stroom opwekt voor de accu’s aan boord.
Zonne-energie
De Arcona 380 Z gebruikt de nieuwste zgn. “photo voltaic technology” in het grootzeil. Het grootzeil, Powersail©, wordt gemaakt bij UK Sails en produceert meer dan 1 KW aan zonne-energie op een zonnige dag. De moderne dunne film zonnen panelen hebben niet direct zonlicht nodig om stroom op te wekken. De flexibele panelen aan de achterkant van het grootzeil laden toch nog 30-40% van hun maximale output met reflecterend en indirect licht.
Sunbeam systems© hebben dunne smalle enkelstrips zonnen panelen ontwikkeld die speciaal zijn gemaakt voor gebruik op de giek en mast aan boord van zeiljachten. Ook deze worden gebruikt aan boord van de Arcona 380 Z.
In het totaal is de zonnen energie output meer dan 2 Kw. Dit is genoeg kracht om de Oceanvolt SD 15 elektromotor de Arcona 380 Z een snelheid te geven van ongeveer 4 knopen in een vlakke zee met weinig wind zonder gebruik te maken van de accu’s aan boord van de boot.
Antifouling
Er wordt geen giftige antifouling gebruikt omdat de Arcona 380 Z is voorzien van een Ultra Sonic Shield System wat voorkomt dat er aangroei mogelijk is. De accu capaciteit aan boord van 14 Kwh bestaat uit Lithium accu’s en is genoeg capaciteit om een normaal huis voor 2 weken van stroom te voorzien. De meerprijs is het alleszins waard want u krijgt daarvoor terug een onderhoudsvrij schip voor tenminste 15 jaar dat op afstand, indien gewenst, via internet gecontroleerd kan worden.
Meer informatie www.arconayachts.nl, www.oceanvolt.com, www.uksailmakers.com, www.sunbeamsystem.com

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X