Informatie voor de watersporter

Zwitserse zeilwetenschappers kopen de catamaran-vaardigheden van Mischa Heemskerk en Bastiaan Tentij

Lausanne- De Nederlandse catamaran-zeilers Mischa Heemskerk en Bastiaan Tentij hebben zo’n staat van dienst, dat het Zwitserse hi-tech zeilproject Hydros de twee heeft ingehuurd om aan de C-klasse kampioenschappen deel te nemen. Zij worden toegevoegd aan het bestaande team met Billy Besson en Jérémie Lagarrigue.

Om even te wennen aan de paradepaardjes van deze ontwikkelklasse zullen de twee Nederlanders eerst beginnen aan een actieve trainingstage in La Grande Motte aan de Franse Middellandse Zee kust. De C-klasse bestaat uit catamarans met de  maximale afmetingen van 7.62 m x 4.20 m en maximaal 27,8 m2 zeil. De klasse vaart al dertig jaar met vleugelmasten. De twee Nederlanders zullen tijdens het C-Klasse WK in september 2013 – bijgenaamd ‘Little America’s Cup’ – voor Zwitserland varen.

Hydros is een door technologie gedreven Zwitsers project dat een wisselwerking tussen praktijk en wetenschap beoogt om de zeilsport op een hoger plan te brengen. Dat een catamaran zich het meest leent voor extreme prestaties,  is voor deze organisatie een gegeven. Tot de Hydros-projecten behoort ook het snelheidsrecord van de Hydroptère.ch over het meer van Genève. (Adonnante, BYMNews, Hydros)

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht