ZEILEN, BOATING,BOOT,BOTEN MOTORBOTEN,ZEILBOTEN,ZEILJACHTEN,JACHTBEMIDDELING,RUBBERBOOT,WATERSPORT, JACHTHAVENS, zeilreis
Alle Nederlandstalige sites over boten, sloepen, zeilen en varen met motorboten
Start | Nieuw | Nieuwsdienst | Ontdekt | Site toevoegen | Premium Site toevoegen | U en Nauticlink | Adverteren†† ††††

uitgebreid zoeken

Actueel: watersportevenementenkalender met chronologische lijst van alle toekomstige watersportbeurzen, wedstrijden, open dagen, maritieme markten en havenfestivals. U kunt zelf een evenement aanmelden om gratis te worden toegevoegd aan de lijst.

Start : Watersport Homepages & Vertrekkers > Zelfbouwboten
Verslagen en logboeken over het zelf bouwen en afbouwen van een nieuwe boot.
Hoofdrubrieken:

Start1. Boat Building Ring
Imposante lijst van zelfbouw-ervaringen en tips.
http://boatdesign.net/projects/


2. Zelfbouw Vripack 1150 AK Motorkotter ms 'Roboot'
Middenmeer: De heer Oosterhof maakte een professionele website over de even professionele zelfbouw van zijn stalen motorkruiser Roboot. Met foto's, technische tekeningen, een werkplaatsmanual en het mariniseren van een DAF DF 615 dieselmotor.
http://www.roboot.nl/


3. Bouw Van De Puffin
Hier is de bouw te volgen van een 10 voets overnaadse spiegelsloep. We bouwen de boot met z'n tweeŽn: Jos v.d. Zalm en ondergetekende, Meindert Sprang.
http://www.customware.nl/boten/nl/


4. Van Aluminium Casco tot Lady-A -
Sneek: Frits Brattinga - altijd al druk met boten geweest - voert tegen 't eind van z'n werkzaam bestaan een mooi plan uit, een lange tocht met een zelf afgebouwde moderne aluminium boot naar een ontwerp van Koos de Ridder.
http://www.lady-a.nl/


5. Laska - De Bouw van een Woodcore Zeiljacht
Middelstum: Marten Lenstra bouwt een 10.8m klassieke S-spant. Romp in woodcore lattenbouw. Kajuit, kuip en interieur in klassiek mahonie. Zo kun je een houten zeilboot helemaal zelf bouwen van het ontwerp tot en met het kleinste rvs onderdeeltje.
http://www.martenlenstra.nl/


6. The Riviera Project
Collega's Freddie en Martien bouwden twee klassieke mahonie speedboten. De uitgebreide beschrijving met veel foto's van dit bouwproject is overzichtelijk en een genot om te bekijken. Over ordelijk en netjes werken gesproken... (Engelstalig)
http://www.veltens.nl/


7. 'Wij bouwen een boot...' - Onze Hemmeskruiser XanthoS
Dordrecht: Patrick en Josť bouwden een Hemmes casco H02 af. Hierover maakten zij tegelijkertijd een uitgebreide site 'vanaf het ijzerwerk tot en met het betimmeren'. Talrijke foto's geven stap voor stap een mooie indruk van het werk. Verslag van het ontstaan van een imposant schip.
http://www.everyoneweb.com/patrick-en-jose/


8. Super Carolus
Dordrecht: Hoe Carel van Driel een epoxy-houten mini-transat 6.50 onder het plastic van een geÔmproviseerde kas in zijn achtertuin bouwde... (Engelstalig)
http://www.supercarolus.nl/


9. Lanata - Woodcore Koopmans 36
Ruud en Esther bouwen sinds 2004 een woodcore Koopmans 36. De tewaterlating vindt plaats in 2009. Doel is een wereldreis. De vorderingen zijn dankzij de talrijke foto's goed te volgen.
http://www.lanata.nl/


10. F 32 Building Project
Marienheem: Cora de Haas en Tom Siemerink zagen de voordelen van een 'multihull' en bouwden er ťťn van foamcore, een 32 voets trimaran van FarriŽr. "Onze werf is een overkapping tussen twee varkensschuren ...". Zeer uitgebreid verslag met veel foto's geeft veel informatie.
http://www.f32.nl/


11. Mahonie Houten Speedboot 'Rascal'
Bleskensgraaf: Theo van der Lee en Reinier van der Maas bouwen samen de mahonie houten speedboot 'Rascal', naar het ontwerp van Ken Bassett. De 4.5 meter mini runaboat is zeer fraai gelijnd en geschikt voor een 60 pk buitenboord motor.
http://home.kpn.nl/reiniervandermaas/


12. BootBouwen - Puffin
Schiedam: De familie Gravendeel kocht een compleet bouwpakket voor een houten zeilbootje van 3.10 meter lang, de Puffin, naar het ontwerp van Iain Oughtred. Het werd geen haastwerk. Het resultaat is er naar. Op de site is de bouw zeer uitgebreid te volgen.
http://www.bootbouwen.nl/


13. Het verhaal van Umiak
Henk en Fabienne: "De zelfbouw van ons 15 meter stalen s-spant zeilschip. 't Was een tien-jarenplan maar het is iets - een jaar of vijf - uitgelopen...." Het rijk geÔllustreerde verhaal van twee volhouders.
http://www.bloggen.be/umiak_vervolg/


14. Jan Sernee
Wormer: wat is mooier dan een haven graven in je eigen achtertuin? Dan je boot er 'casco' in, en er vervolgens een mooie sloep van maken...
http://janserneeboot.blogspot.com/


15. First One - Een 'Mount Gay 30 Boxrule' Wedstrijd 30-voeter
Spijkenisse: Ruud Warnaar volgde en toont aan de hand van een complete foto-reportage het volledig traject van keuze tot zelfbouw vanaf tekening tot vaarklare zeilboot. In dit geval een plywood-epoxy model van de Mount Gay-klasse, voorheen de Whitbread-klasse. (Engelstalig)
http://first-one.nl/


16. Zuiderzeebotter op Schaal
Herman Pouw bouwde in vijf jaar tijd een botter op 'halve schaal'. Een uitgebreide fotoimpressie van de bouw. "De tekeningen zijn van een schaalmodel van een zuiderzeebotter, die ik al eerder gemaakt heb..."
http://www.lobsters.nl/sloep/


17. Classic Addy
Henk Bouma en Nico Balder startten eind 2001 met de bouw van een 10 meter klassieker, in dit geval getekend door de Noor Johan Anker. Volgde later nog de 48' Dragon, daar 'Henk het bouwen niet kon laten...'
http://www.classicaddy.nl/


18. Staverse Jol Aimťe
Hoogeveen: Jack Brunsting bouwde geheel eigenhandig een zeven meter lange woordcore Staverse jol, inclusief al het rondhout. Sinds 2006 maakt hij er tochten mee, waarvan hij mooi verslagen met even mooie foto's maakt.
http://www.staverse-jol-aimee.nl/


19. IJsspin
Henk van der Woude: "Een aantal zelfbouw ijszeilers, waar ik bij betrokken ben geweest. Mits de materialen voorhanden zijn, is bijvoorbeeld een Isabella ijszeiler in twee tot drie dagen in elkaar te zetten. Dan kun je (ongeschilderd) al het ijs op..."
http://www.ijsspin.nl/


20. Mini Transat 650
Ronald Groenewoud kocht in Amerika bouwtekeningen voor een MiniTransat 650. Zelfs het bestuderen ervan bezorgde hem al mooie uren. Inmiddels is het project zo ver gevorderd, dat hij nu hoopt mee te doen aan de Mini Transat 2017.
http://ronaldgroenewoud.wordpress.com/


21. Shpountz 38-40 - Van droom naar werkelijkheid
2013: Al zes jaar bouwt Ricco Veldkamp verder aan een casco, dat hij kocht in BelgiŽ. Deze boot moet hem en z'n partner Margit straks rond de wereld brengen. De bouw van een tweemaster schoener getekend door DaniŽl Z. Bombigher, een Shpountz 38-40.
http://www.shpountz.nl/


22. The Spirit Of Herreshoff
Amsterdam: met hun afstudeerproject aan het Hout- en Meubileringscollege in Amsterdam willen Robin Thieme en Chris Kempe anderen enthousiasmeren voor hun zeilboten-project 'So and So', een ontwerp uit 1937 van botenontwerper Lewis Francis Herreshoff.
http://www.thespiritofherreshoff.nl/


23. Project Amanda
Stramproy: Kees Schoenmakers (1956) bouwde na een vaarvakantie in Friesland zelf zijn droom uit hout, een eigen motorjacht. Tussen 2007 en 2014 "van het ontwerp en eerste houtje tot het laatste streekje verf..." Hij noemde de 12,5 meter lange boot Amanda, naar de binnenvaartschepen van zijn vader.
http://www.projectamanda.nl/


24. Precat 'Universe'
Helmond: Jolanda van der Veen en Paul de Preter bouwen samen een G-Force1500C catamaran (Schionning Designs) met vacuŁminjectie techniek met epoxy en glas om vanaf 2016 zeilvakanties in Portugal te organiseren.
http://www.precat.nl/


Meer links over dit onderwerp vindt u in:     Zelfbouwboten, Boten-bouwpakketten, Snijpakketten en Projectbegeleiding Nauticlink's gratis nieuwsbrief volgen? Aanmelden Afmelden | Contact | Adverteren | Privacy