Informatie voor de watersporter

Bootnamen

123 stickers

Laat je inspireren door het grootste bootnamen overzicht

Meer dan 1500 unieke bootnamen overzichtelijk op een rij. Je vind hier vast en zeker goede ideeën voor een leuke naam voor jouw zeiljacht, motorboot, sloep of schip.

Zelf een bootnaam toevoegen?

Heb je al een mooie naam voor jouw schip en wil je deze met ons delen?
Geef hier je bootnaam door
Eerste letter bootnaam

Bootnamen beginnend met: 0-9

Naam bootType bootBijzonderheden
21 Lovin’ feetzeiljachtIn 1959 had Gene Vincent in Amerika een hit met Five Feet Of Lovin
2MuchMotorjachtNaam van een Elling E3, thuishaven in Friesland. 2Much staat hierbij voor ‘te veel’… Wat ‘ te veel’ laten we aan de creativiteit van het publiek over. Te veel boot voor in Friesland? Te veel geld? Te duur? Te mooi? Te wit? Te gek? ……
3 KoningenOpen zeilbootEen wijze schipper die navigeert op de sterren. Drie Koningen is oorspronkelijk een katholiek feest dat herinnert aan het bijbelse verhaal van de drie koningen Caspar, Balthasar en Melchior, die op reis gingen om de nieuwe koning van de Joden te vinden. Ze worden ook wel de drie wijzen uit het Oosten genoemd, hadden veel verstand van sterren en konden de toekomst voorspellen. Drie Koningen valt 12 dagen na Kerst op 6 januari, en wordt in heel Europa gevierd. Veelal als kinderfeest.
4-Everzeiljacht 
4seasonszeiljachtNaam van de boot gekozen om twee redenen, nl. alle 4 gezinsleden zijn in een ander seizoen geboren en in alle seizoenen heb je plezier van je boot.
4seasonsZeiljachtBavaria 37 Cruising; keuze naam: Gezin bestaat uit 4 personen, allen geboren in één van de seizoenen. In 4 seizoenen van het jaar plezier aan de boot beleven.
5 Robbenplatbodem 

Bootnamen beginnend met: A

Naam bootType bootBijzonderheden
AagjeBruine vloot 
Aagtje CorneliaPlatbodemVollenhovense Bol 8.50m
AaltjeBruine vloot 
AbrolhoszeiljachtDe plaats voor de Australische westkust waar de Batavia in de vroege ochtend van 4 juni 1629 op de klippen liep. De 122 eilanden en riffen van de Houtman Abrolhos, op de kaart gezet door Frederik de Houtman waren bij de Portugezen al eerder bekend. Zij gaven het gebied ook zijn naam: Abro Olhos (hou hier je ogen open..). De wrakplaats van de Batavia is gelegen aan de zuidzijde van het huidige Beacon Island op 28: 30 ZB en 113:47 OL.
Abt Fan StarumBruine vloot 
AcapulcomotorjachtBadplaats en populaire havenplaats voor cruiseschepen aan de westkust van Mexico aan de Stille Oceaan.
Ace of Heartszeiljacht 
Achille Laurozeiljacht 
Ad FundumzeiljachtLatijn voor tot de bodem leek ons wel een aardige naam voor onze boot, omdat we er zelden op een droogje zitten.
AdelaarOverige 
Adriaan HendrikReddingboot 
AdrianaBruine vloot 
AegirBruine vloot 
AeoluszeiljachtZoon van Hippotes uit de Griekse mythologie, die door Zeus was aangesteld als bewaker van de winden. Hij was de baas over de (wind)goden: Boreas (N), Zephyros (W), Notos (Z) en Euros (ZO). Op zijn eiland Aeolia hield hij die opgesloten in een rotshol.
Agrippinazeiljacht 
AgrippinaZeiljachtHallberg Rassy 46
AIDA altijd thuis……ZeiljachtAIDA stamt af van de cruiseschepen van aida cruises
Ajuzeiljacht 
AjuZeiljachtHurley 800
Albatrosmotorjacht 
AlbatrosBruine vloot 
AlberdinaBruine vloot 
Alcatrazmotorjacht 
AlderraastZeiljachtFries voor fantastisch, overweldigend, geweldig
Aldianazeiljacht 
AldianaZeiljachtFriendship 28 uit 1988
AlidaReddingboot 
Alkzeiljacht 
Alkyonimotorjacht 
Allegondamotorjacht 
AllRankszeiljacht 
Allureplatbodem 
Alnatizeiljacht 
AlouetteOpen zeilboot 
AlphaOpen zeilboot 
Altairzeiljacht 
Amaizeiljacht 
AmbulantplatbodemEen van de kleinste skutsjes van de vloot wedstrijdskutsjes
Amelburgamotorjacht 
AmisiamotorjachtAmisia is de latijnse naam voor de rivier de Eems. Onze damenvlet is genoemd naar de van Ommeren binnenvaarttanker Amisia waarop de schipper als kind heeft gevaren toen onze huidige vlet werd gebouwd. www.amisia.nl
AmorZeiljachtBavaria 42,(bj 2008) eigendom van Kruijshaar
Amsteldiepmotorjacht 
AmsteldiepMotorjachtOude stroomgeul in het Balgzand-
Amusezeiljacht 
An -en- Dressportboot 
ANARAOverige 
Andantezeiljacht 
ANDIJOSMotorjachtverbastering van ADIOS (An=naam vrouw) di (jos = naam man) te samen Andijos
ANDIJOSZeiljachtverbastering van “ADIOS” (An=naam vrouw) di (jos = naam man) te samen Andijos
Betreft een Babilja-kruiser 09.50
Andries Jacobplatbodem 
Andromedazeiljacht 
Anemonezeiljacht 
Angel VischMotorjacht-Kaag kruiser 8.20 x 2.60 gebouwd door Visch Warmond, het schip is ongeveer 50 jaar oud dus een klassieker. Angel Visch is een tropische koraal vis. Visch met sch wijst naar de bouwer

Angelazeiljacht 
Anna DorotheaReddingboot 
Anna Mariazeiljacht 
ANNA ROSAMotorjachtKleindochter
AnneOpen zeilboot 
Anne Mazurkazeiljacht 
Anne-Tidenmotorjacht 
Annie Jacoba VisserReddingboot 
Annie PoulisseReddingboot 
Anoniemzeiljacht 
Antikizeiljacht 
Antoniusplatbodem 
Aphroditemotorjacht 
Aqua Caramotorjacht 
Aqua Libramotorjacht 
Aqua QiMotorjachtVan der Valk Continental motorjacht
Aqua = Latijn voor water
Qi = Chinees voor levenskracht
Aquariusmotorjacht 
AquariusMotorjachtSuper van Craft
AquaVentozeiljacht 
Aquavivazeiljacht 
Aquis Granus IIIzeiljacht 
Areszeiljacht 
Argomotorjacht 
ArgomotorjachtArgo 30
ARGOSmotorjacht 
ArgousierZeiljachtDe naam Argousier betekent in het Frans duindoorn. Dit is een struik welke aan de kust voor komt. Onze boot, een Defender 27, is door een Fransman ontworpen voor wedstrijden op zee. De struik heeft scherpe doornpunten en de boeg van onze boot is ook scherp. Daarbij komt dat dit onze eerste boot is en toen mijn vriendin en ik gingen samenwonen was dat in de Duindoornstraat. De duindoorn heeft oranje bloesems en de oorspronkelijke kleur van onze boot was oranje. Zie daar een aantal redenen voor deze naam.
Arie VisserReddingboot 
ARMORMotorjacht” Armor ” is oud – Keltisch en betekent feitelijk : stukje land op zee. Dat was de naam die de Kelten gaven aan het schiereiland Bretagne. Nu nog vinden we die benaming enigszins terug. Denk maar aan La Côte d’Armor. Voor ons is onze Armor een stukje land op zee.
Arocazeiljacht 
art brutmotorjacht 
Artemiszeiljacht 
Arthemissportboot 
ArthemisSportboot-Deze naam heb ik gekregen van een dochter van mijn ex vriendin, ik had destijds deze boot opgehaald uit Drenthe, en daar moest een naam op natuurlijk ! en daar ik graag mag vissen heeft zij de naam Artemis bedacht (godin van de jacht) echter heb ik de naam wat verkwanselt en er een H tussen gezet dus Arthemis dit eigenlijk ook omdat er een motorjacht voer in Den Helder en tja 2 schepen met de zelfde naam in de zelfde stad vond ik niet kunnen maar vond naam zo mooi , en toepasselijk !!
Arthuros.LAN.753OverigeGriekse vissersboot uit Agios Nikolaos Kreta
Arvakerzeiljacht 
Asagisportboot 
Ashshamotorjacht 
Askoyzeiljacht 
AssistentOverige 
Augustazeiljacht 
Aurorazeiljacht 
Avalonzeiljacht 
Aventurazeiljacht 
avm.Sportbootavm. =ark van mark
Avolazeiljacht 
AvontuurBruine vloot 

Bootnamen beginnend met: B

Naam bootType bootBijzonderheden
BABROmotorjacht 
Bagatellzeiljacht 
Balanszeiljacht 
BaldrmotorjachtBaldr is de broer van Thor en de noorse god voor de lente en voorspoed. Passende naam voor een Maril 850 Classic, een stoere Launchboot
Baldusmotorjacht 
BaloozeiljachtMooie boot
Baltic Starzeiljacht 
BanckertmotorjachtBanckert is een van de admiraals van de VOC.Onze klaassenvlet 1020 heeft deze traditionele naam al vele jaren en wij zagen dan ook geen noodzaak om hem te wijzigen
Bandolerozeiljacht 
BanjaardplatbodemDe Banjaard is de naam van een zandbank voor de Zeeuwse kust van Noord-Beveland. In vroegere jaren was deze zandbank een bekende plek waarachter grote vloten zich hergroepeerden, voordat zij hun reis voortzetten of de haven binnenliepen
Banjaertzeiljacht 
Banjermotorjacht 
BarabanBruine vloot 
BarckeyMotorjachtDe naam is ontstaan, doordat we de boot liefkozend ‘Barkie’ noemden, maar we wilden aan de naam iets meer cachet geven. De naam Barckey is dan ook ontstaan door het samenvoegen van het boottype (Barkas), straat waar we wonen (Barckemalaan) en het feit dat we een blaffende hond (Barking dog) aan boord hebben.
BarcodoromotorjachtNaam van mijn Molenkruiser: Barcodoro. Zelf bedachte naam uit het Italiaans barca(boot) en d oro (dus van goud). De boot heeft mij zo veel geld al gekost dat zij had van goud kunnen zijnBedankt en groetjes, Yvo Ferrando
BarcodoromotorjachtMolencruiser van Klaas Mulder
BarpianistOverige 
Barrezeiljacht 
BasseroetZeiljachtWestfries voor zwerver, banjer, vagebond in de positieve zin. Voor mijn Kolibri 560 waarmee ik vaak op zwerftocht ben vond ik dit wel heel toepasselijk. Puur Hollands en toch bijzonder
Basta !Zeiljachtik heet BAardwijk en mijn zoon heet STAvenuiter van zijn achternaam. BA STA !
Omdat het een nieuw schip was en voor mij helemaal af, wat dit Basta !, ofwel genoeg zo !
tevens is de aanroepnaam kort, duidelijk te verstaan en betekend het in elk land rond de Europese wateren het zelfde. Basta ! dus
Basylzeiljacht 
Bateau d’Orzeiljacht 
Bateau IvrezeiljachtLetterlijk dronken boot een verwijzing naar het gedicht Le bateau ivre (1871) van de avontuurlijke Franse dichter Arthur Rimbaud (1854-1891), die het zou hebben geschreven zonder dat hij ooit nog de zee had gezien. De bundel gedichten gaat over een schip, waarvan de bemanning door Indianen over de kling is gejaagd om vervolgens als een dronkeman over de oceaan te zwalken.
Beaglezeiljacht 
BeaglezeiljachtGenoemd naar het zeilend onderzoekschip HMS Beagle (27,5 x 7,5 x 3,8 gebouwd in 1820) waarop de Engelse natuuronderzoeker Charles Darwin tussen 1831 en 1836 een wereldreis maakte naar Zuid-Amerika, de Falklandeilanden, en verder via Straat Magelhan, de Galapagos eilanden, Tahiti, Nieuw Zeeland, Australie, Mauritius en Zuid-Afrika. Darwin ontwikkelde tijdens deze reis de basisgedachte voor de befaamde evolutie-theorie, d.i. dat alle wezens zich door natuurlijke selectie vanuit een oerwezen zouden hebben ontwikkeld.
Beau Bateauzeiljacht 
Beau Mondemotorjacht 
BeaufortZeiljachtNajad 361 nummer 31
Beaufourzeiljacht 
Beautezeiljacht 
BeerenboogOpen zeilboot 
Belhamelzeiljacht 
BelierOverige 
Bellamotorjacht 
Bella Tolazeiljacht 
Bellezeiljacht 
Belugazeiljacht 
Belventozeiljacht 
BeminezeiljachtLees het als Be Mine.. en u begrijpt m!
Berlengasportboot 
Beursplein 5Reddingboot 
BeverOpen zeilboot 
Big Bubbelszeiljacht 
Big Dealzeiljacht 
Big Timezeiljacht 
Bigglesmotorjacht 
Birdzeiljacht 
Bjorgzeiljacht 
Blaustirnsmotorjacht 
Blauwbilgorgelzeiljacht 
Blauwe zonzeiljacht 
Blinkermotorjacht 
Blubzeiljacht 
Blue AffectionmotorjachtNewport Bass  2007  Menken Maritiem
Blue Bayoumotorjacht 
Blue Dehleyazeiljacht 
Blue Frogzeiljacht 
Blue jabezeiljacht 
Blue Linemotorjacht 
Blue LineMotorjachtRinker Fiesta Vee 320
Blue Moosezeiljacht 
Blue Skyzeiljacht 
Bluebirdzeiljacht 
Blueszeiljacht 
Blxemzeiljacht 
Bobsleighzeiljacht 
Boe!zeiljacht 
Boebeszeiljacht 
Boekanierzeiljacht 
Bol d`OrplatbodemEen nieuwe naam voor een Vollenhovense Bol 8.10 x 3.10
Boldermotorjacht 
Boleromotorjacht 
Bolle BuizerdZeiljachtstaal geklonken, lengte 6,5 mtr, bouwjr. 1900-1920
Bolle Janplatbodem 
Bolswardplatbodem 
Bon Vivantzeiljacht 
BonitoCatamaran 
Bonnefooizeiljacht 
Bonte PietBruine vloot 
BontekoeBruine vloot 
Booby-Trapzeiljacht 
BoogschutterOpen zeilboot 
Boomerangzeiljacht 
Boorndiepplatbodem 
Boosterzeiljacht 
Boot Jezeiljacht 
Booze Bisonplatbodem 
Boreaszeiljacht 
Boreasmotorjacht 
Borkum RiffZeiljacht 
Boster R.sportboot 
Bouncerzeiljacht 
BOUYAZeiljachtDit is het eerste complete woordje, wat 3x achter elkaar regelmatig door onze kleinzoon van nu 11 mnd geroepen wordt.
De betekenis is ons niet echt duidelijk, mogelijk de boerderij van een speelgoedmerk. Wij vinden het gewoon hartstikke leuk om elke keer die kreet te horen, hebben de naam met enkele letters gewijzigd en is het de start geworden van onze nwe. a.s.
nog te bouwen tendersloep van 9 x 3 mtr. af te leveren in 04/2014
Brainszeiljacht 
Brainwavezeiljacht 
Brandaanzeiljacht 
BrandaanzeiljachtBrandaan van Clonfert Engels Brendan. In Nederlands ook wel Brandaen) (ongeveer 484-577), bijgenaamd de Zeevaarder, was een heilige uit Ierland. Hij stichtte daar een aantal kloosters. De legenden over zijn leven hebben de werkelijke geschiedenis overschaduwd.
Braquezeiljacht 
Brave hendrikzeiljacht 
Bree SantBruine vloot 
Breej14zeiljachtSneekermeer, stalen zeljacht
Breezandzeiljacht 
Brigadier Dogzeiljacht 
Bright SideMotorjachtBayliner 285
Broeder WindOpen zeilbootSint Franciscus noemde alles zijn broeder of zuster; ook de wind.
BroedertrouwBruine vloot 
BruinvisOverigeGewezen mosselkotter
bruiserOpen zeilboot 
bruiserOpen zeilboot16 m2
BRUSKEzeiljachtBRUSKE is afgeleid van de achternaam van de eigenaars Jos en Henk Brusselers www.bruske.info
BrutusOverigeBrutus is een voormalige riviersleepboot (kromhout)
Buen Amorzeiljacht 
BuitenlevenzeiljachtAl vele jaren had ik de wens een zeilboot voor mijzelf te hebben. In oktober 2006 een opknapper gekocht, een Sturgeon 22 voet kajuitbootje als jonge klassieker. Ik probeer de Buitenleven in een paar jaar op te knappen tot een knappe boot. Ligplaats Woudsend. De naam Buitenleven heb ik gekozen omdat mijn achternaam Buiten heet en omdat ik na mijn burn-out een nieuw leven oppak. Kortom de boot vormt een onderdeel van het echte Buitenleven. Het is tevens een hot item dat woord Buitenleven
Buizerdzeiljacht 
bumble-biezMotorjacht7-7-7 M&M
Buure Miemotorjacht 
Bye-ByeMotorjacht

we zochten een naam voor onze boot was best moeilijk , een jaar later kwam mijn vader in het zieken huis en lag zeer kritich er bij
maar telkens als we na bezoek uur weer afscheidnamen voor de volgende dag zei mijn vader altijd Bye-Bye (dit zei hij zijn hele leven al dus erg toepasselijk ik heb gekozen voor deze naam om een eer betoon te brengen aan hem die ook altijd voor ons klaar stond gulukkig left hij nog en is aan het revalideren maat de naar wil ik hem laten zien als hij weer goed ter been is

groet gerrit

BZNOpen zeilbootBoot Zonder Naam
bznZeiljachtbzn is gewoon Boot Zonder Naam

Bootnamen beginnend met: C

Naam bootType bootBijzonderheden
Cadanszeiljacht 
CallistomotorjachtBehalve in 1610 ontdekte maan van de planeet Jupiter, figuur uit de Griekse mythologie. Callisto is de dochter van koning Lycoon. Door Zeus in een berin veranderd om de jaloerse Hera te ontlopen. Wordt geschoten door Artemis en door Zeus aan het firmament geplaatst als de grote beer. Haar zoon Arcas als kleine beer
CalypsozeiljachtDe naam van het onderzoekschip van Jacques-Yves Cousteau (1910-1997), een drijvend oceanografisch laboratorium waarmee hij talloze ontdekkingsreizen maakte. Calypso (Kalypso)( Verborgene) is in de Griekse mythologieen van de drieduizend dochters van Oceanus en Tethys (de Oceaniden). Elke van deze nimfen bewoonde en beschermde een specifiek water.
CamelotmotorjachtKasteel van Koning Arthur, figuur uit de Keltische legenden en de middeleeuwse hoofse literatuur, van wie niet zeker is dat hij echt heeft bestaan.
Canardzeiljacht 
Candidezeiljacht 
Capella of Burnhamzeiljacht 
Carbejazeiljacht 
Caressezeiljacht 
caribbean queenmotorjacht 
caribbean queenMotorjachtaltenakruiser 12.50 gsak fly bridge
Caribouzeiljacht 
Carmenzeiljacht 
CarmenOpen zeilboot 
CarmenZeiljachtFriendship 28
Carpe Diemplatbodem 
Carpe DiemSloep, vletDe naam Carpe Diem hebben wij gekozen omdat ten tijde van de aanschaffingvan onze sloep, Clever Viking 565, een van onze vrienden leed aan Longvlies Kanker. We wisten dat hij niet meer lang te leven had. Op enig moment zei hij. Pluk de dag, je weet niet wat morgen biedt. Vandaar Carpe Diem. Helaas heeft hij niet kunnen meemaken de aflevering / tewaterlating van onze sloep. Mede voor zijn herinnering dan ook Carpe Diem
Carpe DiemMotorjachtVechtkruiser 9.60 OK br. 3.05 m. bj.1978, 74PK Thornycroft 4 cil.
Carpe DiemMotorjachtLinssen st.josefvlet. Lengte 10 meter. Bj 1987
Carrouselzeiljacht 
Castizomotorjacht 
CastorzeiljachtHet mythologische verhaal over de tweelingbroers Castor en Pollux in de Griekse mythologie de tweelingzonen van Leda, de een sterfelijk, de ander goddelijk ‹¨« gaat over hun verhouding met de zusters Telaire en Phebe,die door hun liefde voor Castor, respectievelijk Pollux in een onderlinge strijd verwikkeld zijn.
Catalotolozeiljacht 
Catharina Johannesplatbodem 
Catootjemotorjacht 
catootjemotorjachtCatootje is een stalen rondspant Gillissenvlet van 8,5 meter.
CatootjeSloep, vletRondspant Gillissenvlet 8,5 meter.
Cavalucciozeiljacht 
Cedo NullizeiljachtCedo Nulli (Ik wijk voor niets of niemand) is de lijfspreuk van de humanist Erasmus.
celestezeiljacht 
Celestinezeiljacht 
Celinezeiljacht 
Cetusmotorjacht 
Chaca cha carazeiljacht 
Challengerzeiljacht 
chalupasloep, vletMajoni Llaut 31
Champainmotorjacht 
Change of Windzeiljacht 
ChapeauMotorjachtbetreft een verlengde, 12.15 meter lange = Mebo kruiser =
Charadzeiljacht 
Chasseurzeiljacht 
ChateaurouxBruine vloot 
CheekyZeiljachtCheeky was, toen ik haar kocht in 1997, al de naam van het schip. Zoals door een oud zeeman aan mij is uitgelegd brengt het ongeluk als de naam van het schip zomaar wordt veranderd.
Cheeky betekend in het US-slang “ondeugend”. Ik vind dat zeker passend bij de ronde vormen van het schip.
Voor mij heet deze Bianca 28 dus altijd Cheeky!
Chouettezeiljacht 
ChristienReddingboot 
Ciaozeiljacht 
CincuentaZeiljachtvoor mijn 50-ste verjaardag
Classismotorjacht 
Claussloep, vletGeklonken vletje CLAFUS is Latijns voor klinknagel
Clean-EnergyZeiljacht 
Clinaxzeiljacht 
Cocardizeiljacht 
ColumbootMotorjachtWoordgrap! Geen ColumBUS, maar ColumBOOT! 😉
ColumbusOpen zeilboot 
Compaenzeiljacht 
ComparisZeiljachtBavaria 320 sportline
Con forzazeiljacht 
ConcubinaatjeOpen zeilboot 
CondormotorjachtDit is een Seaglass 28
CondorBruine vloot 
confessoZeiljacht 
Coninckskint de Houtribzeiljacht 
Conlochzeiljacht 
Contessazeiljacht 
CoordinaterOpen zeilboot 
Coppelstockzeiljacht 
Corazonzeiljacht 
Cordon Bleumotorjacht 
CorlecottonSloep, vletOmgebouwde Kajuitboot (shetlander) om lekker in de polders van westfriesland te vissen/varen
CorneliaOverige 
Coronazeiljacht 
CosninixOpen zeilbootNaam is verzonnen door een helaas overleden vriend en is eigenlijk een woordspeling op de betaalbaarheid van een hobby.
CowabungaSloep, vletCowabunga is een term die op verschillende wijze wordt gebruikt. Wij hebben voor deze naam gekozen omdat in de surferswereld deze term staat voor a State of Happiness
Crack-A-Jackzeiljacht 
Crannogmotorjacht 
CrannogOverigeMotorzeiler Cumulant 1 Bouwjaar 1967, Gebouwd in Harlingen.
Creekwaterzeiljacht 
Croix du Cygnezeiljacht 
Cross Overzeiljacht 
CumulusSloep, vlet 
Cupidomotorjacht 
Cygnusmotorjacht 
CYGNUSZeiljachtDuetta 94 (Dehler 31)

Bootnamen beginnend met: D

Naam bootType bootBijzonderheden
d’ Eauzijnzeiljacht 
D’ ufojamazeiljacht 
D’eauzijnzeiljacht 
D’onze DeuxmotorjachtWij zijn op de naam Donze Deux gekomen door de verkoop van ons vorige schip. Die zeilboot droeg de naam D onze en de koper wilde die naam behouden. Toen moesten wij voor het nieuwe schip een naam verzinnen maar de naam D onze bleef in ons hoofd spoken. Bij toeval zagen we onderweg een naam met de toevoeging Deux er achter en toen was de naam D onze Deux geboren.
Daddy`s dreamzeiljacht 
Damrifzeiljacht 
DanaezeiljachtDana is in de Griekse mythologie de dochter van Eurydike (zie Orpheus) en Akrisios, koning van Argos. Ze is de moeder van de heros Perseus. Op een gegeven moment zo gaat het verhaal, laat de koning – bang vermoord te worden door zijn kleinzoon – Perseus en zijn dochter Dana in een houten kist opsluiten, die vervolgens in zee geworpen wordt. Maar de houten kist zinkt niet en drijft naar het eiland Seriphos, waar de twee worden bevrijd door de vriendelijke visser Diktys
Dangmotorjacht 
Dauphinezeiljacht 
Day by Dayzeiljacht 
Days of Gracezeiljacht 
Days of GraceZeiljachtStandfast 40P
De AntoniusBruine vloot 
De Blauwe BonkZeiljacht 
De Blauwe DraeckmotorjachtOorspronkelijk was de boot groen, maar de naamDe Groene Draeck bleek al door iemand anders in gebruik te zijn genomen. Toen de boot maar blauw geschilderd.
De blauwe knoopzeiljacht 
De Blauwe Tijgersportboot 
De BoatOverige 
De Brave HendrikOpen zeilboot 
de Bruine Oszeiljacht 
de Gokmotorjacht 
De Groene Galeiezeiljacht 
De grote beerPlatbodemMe vader heeft toen ik nog een guppie was op een oude westlander (handelsboot) een houten opbouw gezet , de opbouw begon aan de voorzijde heel laag en liep geleidelijk op naar het achterschip , vóór de opbouw zat een klein voordek met eronder stouwruimte , wat me opviel was de stompe neus , met 3 uitsteeksels waarvan er eentje een beetje krom stond (aanvaring gehad) op het achterschip stond een ééncylinder dieselmotortje , die dreef met een dubbele v-snaar de keerkoppeling voor de schroefas aan .
Ben buiten medeweten van me vader naar deze boot op zoek , hij heeft de boot heel lang geleden verkocht , vanuit de Krouwelaarhaven in Breda , ik wilde voordat me vader straks uit de tijd is , verrassen door m z’n levenswerk te laten zien .
Mijn mailadres is adjeford@hotmail.com als je weet waar de boot ligt , of je kent iemand die de boot zou kunnen vinden , bij voorbaat enorm veel dank
De Halve MaenmotorjachtDe naam De Halve Maen heb ik gekozen omdat ik een naam wilde hebben die 3 zaken in zich had, te weten: Het moest enigszins internationaal bekend zijn (zodat het schip eventueel ooit in het buitenland te verkopen is) Het moest toch een beetje een Hollands glorienaam zijn Het moest een naam zijn die stijlvol klinkt
De HoopBruine vloot 
De Jonge Egbertplatbodem 
De KiekendiefBruine vloot 
De Kleine Johannesmotorjacht 
De Lytse Jongesloep, vlet 
De MagistraatZeiljachtEen zeilboot van stand met een uitstraling van een Magistraat
De NoormanMotorjachtSoort: AGDER840OK.
Dit is een Noorse Spitgatter.
Vroeger las ik veel stripboekjes van Eric De Noorman. Daarom kwam ik op deze naam.
Ligplaats: Gooierhaven Huizen.
De PatersOpen zeilboot 
De RedderOverige 
De RedderReddingboot 
De Ronde WalvisBruine vloot 
De Steertplatbodem 
De Swarte Beerzeiljacht 
De VerwonderingBruine vloot 
De Vrijheidzeiljacht 
De Wetplatbodem 
De Witte Beerplatbodem 
de Witte Raafzeiljacht 
de Zijperswaenplatbodem 
De ZijperswaenplatbodemDe Zijperswaen is een Vermolen Zeeschouw van 8.50 mtr.lang en 3.50 mtr.breed, zij is zo genoemd vanwege het gemeente wapen van Zijpe een zwaan met omgekeerde kroon rond de nek.
De Zwerverzeiljacht 
Deborah VIIzeiljacht 
Decibelzeiljacht 
Dehleriouszeiljacht 
Deinemeidzeiljacht 
DeinemeidPlatbodemAkkerman lemsteraak 10.50
Delerzeiljacht 
Delilahmotorjacht 
Deltazeiljacht 
Deltaforcemotorjacht 
Demanneplatbodem 
Despaciomotorjacht 
Deviantmotorjacht 
DexPlatbodem

Dex is een dekschuit, waarschijnlijk rond 1930 gebouwd in of in de buurt van Amsterdam.

In particulier bezit sinds 2012 in de Zaanstreek.

DexplatbodemDekschuit
Die Haarlemmerszeiljacht 
Disco VolanteMotorjachtSunseeker Manhattan 48
Disco VolenteSloep, vlet 
Dolce far Nientemotorjacht 
Dolce far NienteSloep, vlet 
dolerzeiljacht 
Dolfijnmotorjacht 
Dolphinzeiljacht 
Dolphinmotorjacht 
Don Quichottemotorjacht 
DonateurReddingboot 
Dorus RijkersReddingboot 
DotterzeiljachtVernoemd naar de kajuitzeilboot van mijn ouders, waarop mijn zeilverslaving ontstond.
Double Clutchzeiljacht 
Double Dmotorjacht 
Douwe Daanzeiljacht 
Dragon Ladyzeiljacht 
Drammerzeiljacht 
Dreamermotorjacht 
DreamerMotorjachttype Drammer 935
Dreumeszeiljacht 
Drie met StuurmanOpen zeilboot 
DRIEANmotorjachtDeze naam heb ik zelf bedachte de letters staan voor Dirk Rob Ingrid Edwin Annie N ..(achternaam) We hebben een weekendkruiser van polyester 6meter 20. We gaan elk weekend weg (bij mooi weer) en met vakanties we blijven in Friesland die heeft het mooiste vaar gebieden ik zou zeggen watersporters kom naar Friesland als waterland niet allemaal tegelijk en want anders hebben wij geen ruimte meer .
Driekeszeiljacht 
Drivezeiljacht 
Dronke-Oortplatbodem 
Dubbel DikZeiljachtEugethyne
Dubbeltjemotorjacht 
DubbeltjeMotorjachtOnedin L 6.50 Br 2.50 D 0.65
DUEZeiljacht

een Italiaanse Cocaletta aan het Lago Maggiore ……………………………………………………………………………………….
DUE in English …………………………………………………………….. = caused by, expected, owed, suitable/right, owing, payable, required, proper, rightful, care, notice, respect, payable, and so on …………
and in navigation = directly or exactly, in a straight line (f.e. “to sail due east” ) …………………………………………………………………………………….

DUE in Italian = 2 ………………………………………………………….
2= P&D = my wife and I ……………………………………………. 2= 2 families will sail with DUE : P&D and H&S …………… 2= our 2nd sailing boat in Italy

Duendezeiljacht 
Duetzeiljacht 
Dufour 24Zeiljacht 
Dukezeiljacht 
Dulcibellaplatbodem 
DunedainMotorjachtSuper Elegant V –
Dunedain is uit de boeken In de ban van de ring van J.R.R. Tolkien.
Dunedain is het volk uit het westen.
Dutch Tendermotorjacht 
dutchiezeiljacht 
dutchieZeiljachtDIVA 35
Dwaalgastzeiljacht 
DwaelsterBruine vloot 
Dyplatbodem 

Bootnamen beginnend met: E

Naam bootType bootBijzonderheden
Eaglezeiljacht 
EärwenZeiljachtElf uit het boek van Tolkien In de ban van de Ring.
Eärwen betekent in het Nederlands “maagd van de zee”
EärwenZeiljacht

Eärwen is een personage uit de boeken van J.R.R. Tolkien. Haar naam betekent in het Nederlands: Maagd van de Zee.

Eärwen is een Elf van Telerijnse afkomst en de dochter van Olwë, de broer van Elu Thingol. Ze trouwde met Finarfin, Finwë’s zoon. Samen kregen zij drie zonen: Finrod, Angrod en Aegnor en een dochter: Galadriel.

Easy Livingzeiljacht 
EchoesZeiljachtGenoemd naar van meesterwerk van Pink Floyd.
Overhead the albatross hangs motionless upon the air
And deep beneath the rolling waves
In labyrinths of coral caves
The echo of a distant tide
Comes willowing across the sand
And everything is green and submarine.
echtwaarZeiljachtwaarschip 730+
EclipsZeiljachtDe rompkleur is “verduisterd” naar steengrijs metallic
Edinezeiljacht 
Effenixzeiljacht 
EgberdinaBruine vloot 
EgelantierzeiljachtDe egelantier (Rosa rubiginosa of Rosa eglanteria) is een inheemse struik met een roos die bloeit van juni tot augustus. De bloemen zijn rozerood met een wit centrum. Bijzonder is dat deze plant aan de onderzijde van de blaadjes klieren heeft die, nadat erover gewreven is, naar appels ruiken. De egelantier heeft haakvormig omgebogen stekels aan de stengels. Tamelijk algemeen in de duinen en Zuid-Limburg.
Eigen WijzePlatbodemMotortjalk. Origineel gebouwd 1897, in ’60-er jaren omgebouwd tot motortjalk, in 1989-1991 technische refit. Schip draagt deze naam sinds augustus 2009 en is eigendom van familie Limbourg. Schip ligt in Kudelstaart en ondergaat opknapprogramma.
Eigen WijzePlatbodemMotortjalk. Origineel gebouwd 1897, in 1946 omgebouwd tot motortjalk, in 1989-1991 technische refit. Schip draagt deze naam sinds augustus 2009 en is eigendom van familie Limbourg. Schip ligt in Loosdrecht.
el mito sjimpJeR & comotorjacht“}”>Boot is een Majoni 35, gebouwd in Spanje. Een(deels) Spaans klinkende naam lag daarom voor de hand… Bovendien hebben we er passend de namen van al onze overleden poezen in kunnen verwerken; Elja, Eltie, Mimi, Tommie, Sjimmie of Sjimpje of Sjimpjer en ons nog levende poes Cookie. Zo kom je dus op: el mito sjimpJeR & co. Kapitale J en R zijn de initialen van onze overleden vader Jan Roelf. Onze boot heet dus “de mythe sjimpJeR & co. Als Cookie er niet meer is, staat haar naam al op de boot… Waarschijnlijk is Cookie onze laatste poes. “& co” staat dus voor Cookie. Deze toevoeging maakt de naam nog wat mysterieuzer. Wel handig om deze naam op een kaartje paraat te hebben bij overnachtingen in een jachthaven!
ElmoOpen zeilbootOnze boot heet Elmo. Het ondeugende beestje uit Sesamstraat. Past goed bij ons schip, een Doerak. Daarnaast bevat Elmo de initialen van ons beiden.
Emanuelplatbodem 
EmelisseSportbootVernoemd naar het verdronken dorp Emelisse in de Oosterschelde, waar ik ben opgegroeid aan de Emelissedijk.
EmmaOpen zeilboot 
Eowynzeiljacht 
EowynzeiljachtEowyn is een personage uit J.R.R. Tolkiens trilogie In de ban van de ring
EowynOpen zeilboot 
Episodemotorjacht 
Erasermotorjacht 
Erik de Rodezeiljacht 
Ernasportboot 
Espadonzeiljacht 
esperanzamotorjachtesperanza is een ten broeke kruiser van staal
Esprit de Celiedezeiljacht 
Estellamotorjacht 
Esthindy 4ZeiljachtDeze naam verzonnen van onze schoondochters, de namen Esther en Cindy
Eva 2zeiljacht 
Eva LunazeiljachtTitel van een boek van Isabel Allende over het levensverhaal van Eva Luna.Eva Luna is een geboren verteller. Ze vertelt over haar leven dat alles behalve doorsnee is door de vele kleurrijke mensen die haar levenspad kruisen. Isabel Allende rijgt al‹¨«deze levens aaneen tot een prachtig verhaal.
EvelienOverige 
EX-AXXIMotorjachtNa 50-jaar zeilen mijn zeilboot verkocht en een motorboot aangeschaft.
‘Actie’ voorbij helaas…..
Vandaar de nieuwe naam ‘EX-AXXI’
Explosiefzeiljacht 
Extreme IIIzeiljacht 
Extreme IIIZeiljachtBeneteau First 300 Spirit

Bootnamen beginnend met: F

Naam bootType bootBijzonderheden
Fair Ladyzeiljacht 
Fair Playzeiljacht 
FairwindszeiljachtNa Guinevere en Fionnghuala (Fenulla) vanwege de uitspraak- spelllingsfestijnen die we bij jachthavens voorzagen, toch maar gekozen voor het klassieke Fairwinds. Vonden we prachtig en passen bij onze Dehler 34.
Famkezeiljacht 
Fanionzeiljacht 
Fast Friendszeiljacht 
FASTERsportboot 
FASTERSportbootEen zeer snelle rubberboot (Quicksilver 250 XL) met een 7.5hp Mercury motor
fAsterXzeiljacht 
Fastwavezeiljacht 
Fauvemotorjacht 
FavoniusOpen zeilbootFavonius is de Romeinse versie van Zephyros of Zephyrus. Deze is in de Griekse mythologie een van de vier winden, en wel de gepersonificeerde westenwind.
FeLinezeiljacht 
Felixmotorjacht 
Fenrismotorjacht 
FeradMotorjachtSamenvoeging gedeelte van 2 namen
Festina LenteZeiljachtDit betekent Haast u Langzaam
Fickle Babyzeiljacht 
Fiere JohannesMotorjachtExclusieve Italiaanse (spitsgat) weekendkruiser waarvan er rond 1980 slechts ca. 100 zijn gebouwd door Solcio Cantieri Nautici. Boottype: Solcio Family 650.
Fiftymotorjacht 
Finn-ArtOpen zeilboot 
First LadyOpen zeilboot 
Fixitzeiljacht 
Fjerskyzeiljacht 
Flairzeiljacht 
Fleurzeiljacht 
Fleuroemotorjacht 
flirtZeiljachtJeanneau
Flupkemotorjacht 
Flying Chaoszeiljacht 
flying dutchmenzeiljacht 
ForelOpen zeilboot 
Fortunazeiljacht 
Fossa Drusianamotorjacht 
Framzeiljacht 
Frans VerkadeReddingboot 
Freedommotorjacht 
Freewaymotorjacht 
French Connectionzeiljacht 
French ConnectionZeiljachtDehler 28s
FrenzyOpen zeilbootAtlanta Kolibrie.
Friend-shipSloep, vletThuishaven:Almere-buiten
Merk: Clever
De naam: vriendschap vertaald naar het Engels met een twist
FrisiaOpen zeilboot 
Froukjezeiljacht 
Frouwe Dieuwkeplatbodem 
FurieOpen zeilboot 

Bootnamen beginnend met: G

Naam bootType bootBijzonderheden
GabberOverige 
GabbianomotorjachtGabbiano
GacelaZeiljachtCenturion 32, 1970, romp: wit.
GalateazeiljachtGalatea was in de Griekse mythologie oorspronkelijk een standbeeld van Pygmalion, beeldhouwer en prins uit Cyprus. Pygmalion wilde trouwen maar geen enkele vrouw was mooi genoeg, dus maakte hij een standbeeld van een prachtige vrouw. Hij wenste dat het standbeeld leefde en bracht elke dag een offer aan Venus, de godin van de liefde. Dagen gingen voorbij en uiteindelijk verhoorde Venus zijn gebeden: Galatea werd levend, ze trouwden en samen regeerden ze over Cyprus. (Wikipedia)
Gannetzeiljacht 
Gatunixanzeiljacht 
Geandermotorjacht 
Geintjemotorjacht 
Gekscherendzeiljacht 
GeminiZeiljachtVanguard I – 1972, 8,5 mt
Gentle GiantMotorjachtBijnaam van het paardenras de shire.
Gek op paarden vonden we deze bijnaam ook toepasselijk voor onze nieuw gebouwde boot.
Georgettemotorjacht 
Gerben van Manenplatbodem 
GerizimOverige 
Gezinamotorjacht 
GijpstuiverOpen zeilboot 
gioia dell’acquasloep, vlet 
Gipsyzeiljacht 
Giszmo²ZeiljachtOnze Bavaria 32 Cruiser heeft de naam van onze overleden Rottweiler. Aangezien het ons tweede jacht is vandaar de toevoeging ².
GlasbakOpen zeilboot 
GodettaOverige 
Goeie Miezeiljacht 
Goggizeiljacht 
GolfbrekerOpen zeilboot 
Gouden Ruiterzeiljacht 
Goura Victoriazeiljacht 
Graaf van BylandtReddingboot 
Gracezeiljacht 
Grafelinghzeiljacht 
Grand cruzeiljacht 
GratitudeBruine vloot 
Grielzeiljacht 
Grietzeiljacht 
Gromitzeiljacht 
Grommetjezeiljacht 
Grondzeeplatbodem 
GrondzeePlatbodemMarkerRondbouw 1936
Grote Piet.sportboot 
GudsekopplatbodemSkutsje, geen motor, toilet,douche, stromend water

Bootnamen beginnend met: H

Naam bootType bootBijzonderheden
Haarlem Shufflezeiljacht 
Habibi IIzeiljacht 
HabibitjeOpen zeilboot 
Haddockmotorjacht 
HaddockSloep, vlet 
HakkepufMotorjachtBlauwe open motorboot met een witte opbouw
Hakuna Matattasportboot 
Halbranemotorjacht 
HalvarMotorjachtNordfish 21A, Deense polyester spitsgatter bj. 1976
Halve Maenmotorjacht 
Hanneszeiljacht 
Happy (H)oursmotorjacht 
Happy Cruisingzeiljacht 
Happy Hourszeiljacht 
HarderReddingboot 
Hardizeiljacht 
Havoczeiljacht 
Heksenketelzeiljacht 
HelenaOverige 
Helizamotorjacht 
Hellefixzeiljacht 
Helleveegzeiljacht 
HelyanthusOpen zeilboot 
HendrikaSloep, vlet 
Hendrika IIOverige 
Herazeiljacht 
HeranmotorjachtHeran genoemd naar Hertog en Annie, mijn ouders
Herbie IIOverigeMotorzeiler, Rogger mkI
Herminezeiljacht 
Heronzeiljacht 
Het ZwaantjeSportboot3.95 CM everuden 6 pk
Hexenjachtzeiljacht 
High Fivezeiljacht 
HippocampusOverigeDe hippocampus (Latijn) of hippokampos is een figuur uit de Griekse mythologie. Het is de mythische maritieme tegenhanger van het gewone paard.
Het gewone zeepaard werden het hoofd en voorbenen van een paard en het geschubde onderlijf van een vis en de staart van een dolfijn toegedacht.

Hippocampus is tevens de geslachtsnaam van zeepaardjes en delen van de menselijke hersenen, namelijk dat deel waar het geheugen zetelt.
HjeljounOpen zeilboot 
Hjir as dirOpen zeilboot 
HobbitOpen zeilboot 
Hola PieterzeiljachtOnze boot heet zo, omdat ik vroeger een kater had, die Pitertje heette. Hij bracht mij met gepaste trots wel eens een rat of een mol in de keuken(!). Ik prees hem dan en als hij buiten bij een molshoop zat te loeren-doodstil- tot er beweging was en daarna miste, zei ik: Hola Pietertje! Onze eerste boot heette ook Hola Pietertje, maar nu we een andere boot hebben gekregen die veel langer is -11 meter, jaja- heet deze Hola Pieter en ligt in Termunterzijl.
Hola Pietertjezeiljacht 
HollandOpen zeilboot 
HollandiaBruine vloot 
Hollands HopeZeiljachtDe Hollands Hope is een 9 meter zeeschouw, in 1974 gebouwd door Kooijman & de Vries.
Holledeckzeiljacht 
Honestaplatbodem 
Horizonmotorjacht 
Hortuszeiljacht 
Houten Klaaszeiljacht 
HummerZeiljacht 
Humsterlandmotorjacht 
Huntzeiljacht 
Hydrogen Rockerszeiljacht 

Bootnamen beginnend met: I

Naam bootType bootBijzonderheden
iBootOverigeMotorboot.
IemanjaSloep, vlet 
Iguana Iguanazeiljacht 
IJzeren Vrijerzeiljacht 
il CignoZeiljachtCompromis 888
Bootnaam is Italiaans voor ‘De Zwaan’ . Il Cigno was het schoenenmerk van de grootvader van mijn vrouw, van de familie Zwaans.
ILMAOpen zeilbootFlying arrow type1 De eerste letters van mijn dochters samengevoegd. In het fins betekend het weer of lucht. in het maltees beteknd het water.
Ilonazeiljacht 
ImmesaszeiljachtStalen 8 meter Sneekermeer 1982 Immesas is spreektaal voor in mijn sas of te wel in mijn nopjes, tevreden.
ImmesaszeiljachtImmesas is eigenlijk spreektaal voor in mijn sas
Impalamotorjacht 
Independencezeiljacht 
Indymotorjacht 
Irjazeiljacht 
Isiszeiljacht 
It Doarp Grouplatbodem 
It Doarp Huzumplatbodem 

Bootnamen beginnend met: J

Naam bootType bootBijzonderheden
J-Aapiezeiljacht 
J-Brazeiljacht 
J-meerminzeiljacht 
J-zusjezeiljacht 
J.G. Seehontsportboot 
Jabber JawOpen zeilboot 
Jaccuzzizeiljacht 
Jack Flashzeiljacht 
Jack in the Boxzeiljacht 
Jaco’s Suenomotorjacht 
Jacoba ElisabethReddingboot 
Jakkelesportboot 
Jan en Titia VisserReddingboot 
Jan Rapzeiljacht 
Jan van EngelenburgReddingboot 
Jan Wandelaarzeiljacht 
JanJorumzeiljacht 
Jannerzeiljacht 
Jansenmotorjacht 
Janthemotorjacht 
Jantje uut de kachelzeiljacht 
Jantje van LeydenOpen zeilboot 
Je ne Sail pasMotorjachtSinds jaar en dag zijn wij, zoals we het zelf noemen, “verwende” motorboot vaarders. Rustig doortokkelen terwijl zeilers hard moeten werken om bij windstilte nog een beetje vooruit proberen te komen.

De naam is een verbastering van de Franse uitdrukking “Je ne sais pas” wat zo veel betekend als “ik weet het niet”.

“Je ne Sail pas”, “ik zeil niet” Als een vriendschappelijke knipoog naar onze hardwerkende zeilers.
JELLESloep, vletDe voornaam van de bouwer van de Bouwstra vlet,
Jelle van Stralen, wat bouwt hij mooie stalen scheepjes van 7.35mtr., mooi staal, mooi in de verf en zeker heel mooi houtwerk, kortom gekocht in 08/2013 door Ber en Elly!
JemoederzeiljachtNaam van ons schip, gezellige naam waarmee een hoop gein te beleven valt. Met moederdag is het natuurlijk een dagje varen www.zeilenmetjemoeder.nl staat de overige info.
Jessiezeiljacht 
Jiggerzeiljacht 
Jiggyzeiljacht 
JoepiedesloepieSloep, vlet 
Johannazeiljacht 
Johannaplatbodem 
Johanna EngelinaBruine vloot 
Johannes FrederikReddingboot 
Joke WiercoMotorjachtDe eerste twee letters van de naam van mijn vrouw Jopie
dan de eerste twee letters van mij naam Kees
Eerst twee letters mijn zoon Wim
Eerste twee letters mijn dochter Corrinda
En eerst twee letters mijn dochter Erica, zo krijg je dus de allermooiste naam namelijk Joke Wierco
Joke WiercoMotorjachtDe eerste twee letters van de naam van mijn vrouw Jopie
dan de eerste twee letters van mijn naam Kees
Eerst twee letters mijn zoon Wim
Eerste twee letters mijn dochter Erika
En eerste twee letters mijn dochter Corrinda, zo krijg je dus de allermooiste naam namelijk Joke Wierco
Joli Coeurzeiljacht 
JoliesOverige 
Jolly Jumperzeiljacht 
JomiStarMotorjacht 
Jonas IIzeiljacht 
Jonathanzeiljacht 
Jonge Janplatbodem 
Jonge SinjoorPlatbodemSinjoor is de bijnaam van een inwoner van Antwerpen (B)
Jongeheerzeiljacht 
Joran J 35zeiljachtJoran is een J 35 kajuitjacht dat we in USA uit Anapolis, hebben gekocht en zelf in 1997 naar Muiden hebben gezeild. Sindsdien varen we er wedstrijden en lange tochten mee. de naam Joran betekent : een avondkoelte op het meer van Neuchatel, dus je moet het eigenlijk op z’n Frans uitspreken. Jammer dat tegenwoordig de naam Joran ook als voornaam van een jongeman, die zich kennelijk misdroeg op de Ned Antillen een andere toegevoegde waarde aan die naam heeft gegeven.
Joshuazeiljacht 
JoshuaZeiljachtContest 30 type B (16 built)
JottumSloep, vletJottum is een uitdrukking van enthousiasme.
En dus helemaal op mij van toepassing als ik met mn boot aan het varen ben.
Jouirzeiljacht 
Jousterzeiljacht 
Joy-Divisionzeiljacht 
Joyfull episodeMotorjachtMaril sloep
Juleszeiljacht 
Juliettezeiljacht 
Jupiterplatbodem 
Just BlueOpen zeilboot 
Just4usSloep, vlet 
Jut-en-Julzeiljacht 

Bootnamen beginnend met: K

Naam bootType bootBijzonderheden
Kaat MosselBruine vloot 
KairosMotorjachtKairos komt uit het Grieks en betekent: De uitgelezen kans om een doel te bereiken. Kairos of Caerus was de jongste zoon van de oppergod Zeus.
Kameleonmotorjacht 
Kanaloazeiljacht 
Kantje boordzeiljacht 
Kapiteins HazewinkelReddingboot 
KaraboudjanOpen zeilbootBedacht door mijn 8-jarige zoon. Fan van Kuifje stripboeken. We zien het als een eerbetoon aan Herge en Kuifje. De naam “Karaboudjan” is de naam van het schip uit het album “De krab met de gulden scharen” waar Kuifje voor het eerst kennis maakt met Kapitein Haddock. De naam zelf is door Herge samengesteld uit KARA BOUgaz, een golf aan de kaspische zee en uit AzerbaiDJAN.
Kareninazeiljacht 
Karmazeiljacht 
Katazeiljacht 
Katalyxzeiljacht 
Kee2zeiljacht 
KemmemOverige 
KetelbrinkieSloep, vlet 
KiaraZeiljachtKiara is afkomstig van een Ierse vrouwelijke Heilige. Zij staat bekend als Kiara (Chier) of Kilkeary en werkte in de omgeving van de religieuze Saint Finian. Zij werkte ook als abdes in het klooster van Tehelly (Benedictines) in Ierland en overleed in c 679 een natuurlijke dood. Op 5 januari wordt zij geëerd als St. Cera.
Kiek uutsportboot 
Kilamarzeiljacht 
Kimoa Vzeiljacht 
Kindamagiczeiljacht 
KingfisherMotorjachtIJsvogel
Klaas van der Meulenplatbodem 
klaassenvletmotorjacht 
Klampermotorjacht 
KleddiJtorzeiljacht 
Kleine WitjeOpen zeilboot 
Kleintjezeiljacht 
Klieuwzeiljacht 
Klipper IsisBruine vloot 
Klonkiemotorjacht 
Klotszeiljacht 
Kobbezeiljacht 
Koh-I-NoorBruine vloot 
Kokopellizeiljacht 
Koning Willem IReddingboot 
Koningin BeatrixReddingboot 
KookaburraOpen motorjacht (Tender)Australische lachvogel
KoopmansdankReddingboot 
Kopje Kleinerzeiljacht 
KoppelstockzeiljachtIn naam van Oranje, doet open de poort!
Korjaalzeiljacht 
kruumelOpen zeilboot 
KUBOAzeiljacht 
KulkuriZeiljachtJeanneau Sun Odyssey 40

Bootnamen beginnend met: L

Naam bootType bootBijzonderheden
L’acquariomotorjacht 
L’AragostaSloep, vlet 
L’Hirondellemotorjacht 
La BaLaDaSportbootCombinatie van namen petekinderen, Daphne en Laura , staat ook voor de vrouwelijke ballade
La Barquemotorjacht 
La Belle du JourSloep, vlet 
La Belle Helenezeiljacht 
La Brisamotorjacht 
La Chimerazeiljacht 
La Dolce Vitamotorjacht 
La IslaOverige 
La Li LouZeiljachtWe lieten in Frankrijk een open loggertje bouwen van 5,20 m., een ontwerp van Francois Vivier onder de typenaam Lilou. In de maanden voor de afleverig hadden we het intern altijd over ons ‘Liloutje’ en toen we een naam moesten kiezen, kon geen ankele meer bekoren. Dus werd het La Li Lou, de spaties vanwege het beklemtonen van de alliteratie. Dat “La” is taalkundig onjuist (het is ‘le bateau’), maar klonk beter.
La Mattanzazeiljacht 
laaicosasportbootde naam laaicosa is een omdraaiing van het woord a sociaal , wat wel eens van toepassing is op bestuurders van snelle boten , ik voel mij hier echter niet mee verwand vandaar de naam voor mijn houten poncelet speedboot
Labor SanitasBruine vloot 
LacneiaBruine vloot 
Lady Azeiljacht 
Lady Corinnezeiljacht 
Lady lisamotorjacht 
LagerthamotorjachtFjord 27 selcruiser AK
Laissez Faire IIIzeiljacht 
Lamarzeiljacht 
Lammert Van DirkBruine vloot 
LandRoverOpen zeilboot 
Lanxzeiljacht 
Last Minutezeiljacht 
Laurazeiljacht 
LayamzeiljachtLayam is hybreeuws voor verlangen naar de zee. Ik heb een nautische achtergrond (13 jr) zeevaart en mijn bootnaam geeft dit verlangen dus duidelijk weer.
Le Desirzeiljacht 
Le JovonneZeiljachtspeciale naam door ons ontworpen
john de boer
le Vizozeiljacht 
Le VizoZeiljachtJeanneau Sun Odyssey 37
Le-Vizomotorjacht 
Lebasmotorjacht 
Leda Mariazeiljacht 
LeedeOpen zeilboot 
LefSloep, vletSeafury 7.30. 8 meter sloep. Zwart, kabelaring, zwarte kussens en grijs interieur.
LEOCORSloep, vletLEOCOR is een combinatie van LEO en COR. Leo betekent in het Latijn leeuw, en cor betekent hart: leeuwenhart. Op zijn beurt was Leeuwenhart de bijnaam van Engelse koning Richard I. En de voornaam van de eigenaar van deze stalen vlet is afgeleid van deze Richard.
Leomaremotorjacht 
Libertezeiljacht 
Libertyzeiljacht 
libertymotorjacht 
LibertyOpen zeilboot 
libertyMotorjachtvan heckkruiser 8.50lang 2.65br eigenaars rian en gerrie
LibertySportbootHet gevoel van vrijheid dat we voelen als we op onze eerste eigen boot zijn.
Libramotorjacht 
Lillibullerozeiljacht 
Limare-Joanmotorjacht 
Limitlessmotorjacht 
LiobaMotorjachtTender/sloep
Lion Kingmotorjacht 
Lionheartmotorjacht 
LispeltuutOpen zeilbootOptimistje
Little Red Roosterzeiljacht 
Lobsterzeiljacht 
Lokanzeiljacht 
Long Courszeiljacht 
LoodsjeOpen zeilboot 
Loop vanzelfOpen zeilboot16m2
Lord MairemotorjachtDe oorsprong van de naam is me onbekend, maar als we de naam ontleden zien we dat de naam mogelijk een verband kan leggen met een de de voorgaande eigenaren.Lordstaat in het Engels voor Heer of Meester. Maire is een verbastering in het Engels van Mayor, wat staat voor burgemeester, terwijl men ook het woord Lord Mayor gebruikt. De Fransen kennen het woord Maire ook wat burgemeester betekent. Mogelijk is een van de vorige eigenaren ooit burgemeester geweest. De naam klinkt dan ook chique en hoort ook enigszins bij de boot. De boot is een kofferdeksalonkruiser uit 1950. Een stalen casco met een mahoniehouten opbouw van ruim 10 meter. In die tijd lag de prijs al zo rond de Fl.50.000,-, wat niet echt voor Jan modaal was weggelegd. Of de naam ook uit die tijd is blijkt niet na te gaan zijn. De boot is gebouwd in 1950 in Lisse onder bouwnummer 17 door de scheepsbouwer Akerboom. Al in de jaren dertig bouwde Akerboom met een ander bekende scheepsbouwer nl.van Lent samen motorjachten. Op een gegeven moment zijn zij ieder hun eigen weg gegaan en zo ontstonden van Lent en Akerboomkruisers. Een ding viel wel op. De modellen waren nog steeds vrijwel identiek aan elkaar. Vandaar kon je in die tijd zowelávan Lent , Akerboom en zelfs nog Akerboom/van Lentboten tegenkomen. Het model stond model voor die tijd. Diverse scheepsbouwers hebben dan ook ingespeeld op dit model en zijn ieder op hun eigen manier doorgegaan op deze lijn. Nadat de scheepsbouwer Akerboom is gestopt met bouwen zijn alle bouwtekeningen verloren gegaan dan wel vernietigd. De Lord Maire die mogelijk eind Mei a.s. weer te water gaat heeft net een driejarige restauratieperiode achter de rug waarbijábijna alle authentieke aspecten weer zijn terug gebracht naar de Lord Maire van 1950. Het ligt dan ook in de lijn dit schip als Varend monument op te laten nemen in het register van Varende Monumenten.
Losbolplatbodem 
Lotje 2zeiljacht 
LouLouZeiljachtKoosnaampje voor onze dochter Boot is een Brig Eagle 645 Een snelle RIB van het merk BRIG voor mooie tochten op het water.
LouLouSportbootKoosnaampje voor onze dochter Boot is een Brig Eagle 645 Een snelle RIB van het merk BRIG voor mooie tochten op het water.
LouLouZeiljacht 
Loup de Mermotorjacht 
Luci Parazeiljacht 
Lucky Birdzeiljacht 
Lucky LewZeiljachtBavaria Cruiser 37
Lucky meZeiljachtgratis overgenomen van een vriend ..vandaar de naam
LuijmesOverige 
Lumaramotorjacht 
Lunazeiljacht 
Lutheazeiljacht 
Lyckamotorjacht 
Lynxzeiljacht 
Lytse Pierplatbodem 

Bootnamen beginnend met: M

Naam bootType bootBijzonderheden
MaartjeOverige 
Maatjeplatbodem 
Mad Maxzeiljacht 
Madeliefmotorjacht 
MadeliefSloep, vletGillissen-vlet
Mafaldazeiljacht 
Magnifiquezeiljacht 
Makwakuzeiljacht 
MalefietzeiljachtHet was leuk deze naam (malefiet) te vinden op internet, eerlijk gezegd hadden we er lang naar gezocht, wat het betekende, de naam van de boot, 4 jaar geleden hebben we deze boot gekocht, we waren, en zijn het nog steeds, weg van haar lijnen, vormen, kleur en ….. wel, alles wat we vonden wat er mooi moet zijn aan een boot om er verliefd op te worden en te besluiten om er een bod op uit te brengen en ze te kopen. We zijn nu 4 jaar de gelukkige eigenaars van deze, (in onze ogen) de mooiste boot ooit en een van de weinige boten die ‘betaald’ is. De naam hebben we behouden na avonden discussieren in besloten familiekring. nu zijn we er content mee met de benaming van onze boot, vaak malle piet genoemd, wat ze niet is. de naam malefiet is oud hollands voor stormvogel
Malidemimotorjacht 
Mamacitazeiljacht

Mamacita: Vrij vertaald vanuit het Spaans betekent het  mooie vrouw.

Het zeilbootje betreft een Jeanneau Love Love uit 1977.

In 1977 had de band Guys ‘n’ Dolls een hit met het nummer Mamacita.

De vrouw van de eigenaar is Colombiaanse en wordt door de eigenaar altijd Mamacita genoemd.

Hierdoor een voor de hand liggende naam voor de boot.

Mamacita: Vrij vertaald vanuit het Spaans betekent het  “mooie vrouw”.

Het zeilbootje betreft een Jeanneau Love Love uit 1977.

In 1977 had de band Guys ‘n’ Dolls een hit met het nummer “Mamacita”.

De vrouw van de eigenaar is Colombiaanse en wordt door de eigenaar altijd “Mamacita” genoemd.

Hierdoor een voor de hand liggende naam voor de boot.

 

Mananazeiljacht 
ManawydanZeiljachtNaam van een Biesboschkruiser. Manawydan is de naam van de Welshe zeegod. Hij heeft een Ierse tegenhanger met de naam Mannanan. Uitspraak: ma-na-ee-than
Mangozeiljacht 
Mannaplatbodem 
Mannitasportboot 
Mantamotorjacht 
Marchwood Maidzeiljacht 
Marco PoloOpen zeilboot 
MarezeiljachtEen lieflijke Friese meisjesnaam wat in het Grieks ook nog zee betekent. Het had een naam kunnen worden van 1 van onze kinderen, het werd de Albin Vega!
Mare LiberumSloep, vletiSloep 735, “Vrije Zee” geschreven in 1605 door Hugo de Groot, tevens homade aan de “Kweekschool voor de Zeevaart” te Amsterdam.
Margaretha A.Open zeilboot 
Margauxzeiljacht 
Maria Christinamotorjacht 
Maria ElisabethBruine vloot 
Maria Lacinazeiljacht 
Mariannezeiljacht 
Marianne av Torzeiljacht 
Maribellezeiljacht 
Mariellazeiljacht 
MarifleurMotorjachtBrabantkruiser Spaceline 1250
Marilenazeiljacht 
MarinaOverige 
Markoenzeiljacht 
Marlzeiljacht 
Marmaraplatbodem 
MarmaraplatbodemDe boot heet Marmara, omdat de vorige eigenares daar heeft leren zijn van haar vader. Wij (tweede eigenaar) hebben getwijfeld bij de aanschaf en merkten regelmatig op maar, maar… de Marmara heeft zoveel voordelen … . Daarom hebben wij de naam niet gewijzigd.
Marquettemotorjacht 
Martalismotorjacht 
Martina G.motorjacht 
Maryllzeiljacht 
Mata Hariplatbodem 
MatelotMotorjachtFranse naam Matelot betekent Matroos
MatessSloep, vlet 
Maverickzeiljacht 
Maxzeiljacht 
Maximumzeiljacht 
MaximumOpen zeilboot 
Medusamotorjacht 
MedusaOverigeEx-havensleepboot, omgebouwd tot motorjacht.
MeervalOverige 
MelanieOpen zeilboot 
Melief Benderzeiljacht 
Melody Azeiljacht 
meneer nielsonmotorjachtMijn boot is een braasemkruiser. een knipoog naar de chartervaart en de beroepsvaart.Dat een jachtje niet truttig hoeft te zijn meneer nielson het aapje van pippi langkous geeft de indruk dat dit bootje een beetje anders is dan andere jachten.
Merakelszeiljacht 
Meteoorzeiljacht 
MeteoorOpen zeilboot 
Mevrouw de vriesOpen zeilboot 
Meyoumotorjacht 
Mi No SabiZeiljachtOmdat ik getrouwd ben met een Surinaamse vrouw en heb Surinaamse pleegkinderen raak je natuurlijk vertrouwd aan het ‘Sranan Tongo’ (Surinaamse tongval). Een grapje is dan ook dit. Als iemand dan vraagt hoe heet jouw boot dan zeg ik altijd: “Ik weet het niet!”. Want daar staat deze naam voor: “Mi No Sabi”
MibryaSloep, vlet 
MibryaSloep, vletEen heerlijke sloep voor ons gezinnetje
Mic-Marsportboot 
Mijl op 7zeiljacht 
Mikeazeiljacht 
Milagrozeiljacht 
Miles aheadzeiljacht 
MISTY TOOzeiljacht 
MizzinixzeiljachtX99 voor de wedstrijden 
MnemosynezeiljachtFirst 33.7
Moabsportboot 
Mockbazeiljacht 
Moiezozeiljacht 
Mon Amizeiljacht 
Mon DesirOverige 
Mona Lisamotorjacht 
Monicazeiljacht 
Monte CarlaMotorjachtStoere rondspant Hektrawler met waaiersteven
Montyzeiljacht 
Mooi-zatmotorjacht 
Moriaanmotorjacht 
Morne RougemotorjachtDit is de naam van het strand op het eiland Grenada in de caribean waar wij zijn getrouwd.
Morsigezeiljacht 
Motorjachtmotorjacht 
Mouettezeiljacht 
Mov’on.nlzeiljacht 
Mr McGOpen zeilboot 
MS Macnabmotorjacht 
Msnonameplatbodem 
Muschkazeiljacht 
Mustangzeiljacht 
Mymobazeiljacht 
Mystic Flowzeiljacht 

Bootnamen beginnend met: N

Naam bootType bootBijzonderheden
Naabsazeiljacht 
Nada P.zeiljacht 
Nancymotorjacht 
NanookOverige

Een skin on frame kajak, geheel gebouwd in de traditioneel oost groenlandse stijl. Alleen in plaats van zeehondenhuidjes is de huid van tentdoek geimpregneerd met lijnolie.

De naam is geleend van de inuit Nanook die de hoofdrol speelde in een documantaire uit 1922, zoek maar eens op youtube.

Nanuk from the NorthSloep, vlet 
Naraizeiljacht 
Nautic FunMotorjachtToepasselijk met mijn beleving als ik op de boot ben heb ik plezier.
Nauticasportboot 
NauticaSloep, vlet 
Navicozeiljacht 
Navis Talpaemotorjacht 
Neeltjezeiljacht 
NeeltjeOverige 
NefeliMotorjachtTengro kruiser
Nehalenniazeiljacht 
NemoZeiljacht 
Neptunuszeiljacht 
NereusZeiljacht

De Griekse godheid Nereus.

is een van de ‘grijsaards van de zee’ naast Phorkys en Proteus. Hij behoort, in tegenstelling tot Poseidon (de Olympische zeegod), tot de voor-Olympische generatie, want hij is een zoon van de oer-personificatie van de zee, Pontos, en van Gaia, de aarde. Waar Poseidon een vaak ruw en hatelijk karakter uitstraalt, is Nereus eerder vriendelijk en schuw.

Nereus werd vanaf de Archaïsche tijd voorgesteld als een waardige grijsaard, met het bovenlichaam van een man en het onderlijf van een vis, uitgerust met scepter en drietand.

– waardige grijsaard
– Nereus who tells no lies
– They call him the Old Gentleman because he is trustworthy, and gentle, and never forgetful of what is right, but the thoughts of his mind are mild and righteous.

Nerissazeiljacht 
Nesciozeiljacht 
NestorOverige 
NeutjezeiljachtDehler Varianta 18
Nevermindzeiljacht 
New wavemotorjacht 
NiCE TO MEETZeiljachtDe eerder bedachte naam was telastig voor de kinderen om uit te spreken maar had dit al wel als betekenis. Schip gaat over zee en eigenaren zoeken wereldwijd contact
Nieuwe MaenBruine vloot 
Nieuwe Zorgenplatbodem 
NijntjeOpen zeilboot 
NikaOverige 
Nimbyzeiljacht 
Nimfmotorjacht 
Nimmerzatzeiljacht 
Nimrodzeiljacht 
Nina Brinksportboot 
Ninfeamotorjacht 
NiNiXzeiljacht 
NINIXmotorjacht

Op en top rust en speed.

Een FourWinns in Italië aan het Lago Maggiore.

Op en top rust en speed.

Nixtreszeiljacht 
Nkosisportboot 
NNzeiljacht 
No DisciplineOpen zeilboot 
NoFearzeiljacht 
NomadeOverige 
Nomaszeiljacht 
Noorderzonzeiljacht 
Noordfriesplatbodem 
Noordvaardermotorjacht 
Nostalgieplatbodem 
Nostersszeiljacht 
Nyalamotorjacht 
NyteZeiljachtIs het Noorse woord voor genieten

Bootnamen beginnend met: O

Naam bootType bootBijzonderheden
Oant SjenOpen zeilboot 
Obi-Wanzeiljacht 
Ocean Drivezeiljacht 
Ocean Spraysportboot 
Octopuszeiljacht 
Oeral Thusplatbodem 
off courseZeiljacht 
Oh Mega 3sloep, vlet 
Ojozeiljacht 
OK RANzeiljachtOK RAN is de koreaanse naam van mijn schip, een Leisure 23SL. Op zijn nederlands betekent het PAREL LELIE
Olabisizeiljacht 
Old Saltzeiljacht 
OLDAMBTSloep, vletPieterse Vlet 10.50 bouwjaar 2008
Oludenizzeiljacht 
Oma broodjeplatbodemKajuitboot platbodem buitenboordmotor
Omegaplatbodem 
Omniamotorjacht 
Ondeugdzeiljacht 
One 4 Allzeiljacht 
One way windzeiljacht 
One-XzeiljachtX-43 uit 2006
Onrustzeiljacht 
Ontmoetingzeiljacht 
OntmoetingZeiljacht-Het Ontmoeten
-Meeeting,Bijeenkomst
-Toevallig
-Krachtmeeting
-Race
Onverdrotenplatbodem 
Onyxzeiljacht 
Oorsprongzeiljacht 
OorsprongZeiljachtBeneteau First 36.7, NED7700
OphelieMotorjachtAuthentieke toerboot, voorheen speedboot geweest
OpkikkerOpen zeilboot 
OppepperzeiljachtHet zeilen met deze boot geeft een oppepper.
Optica NavisMotorjachtOptica is de Latijnse vertaling van onze naam (Lensen),want het is tenslotte ‘onze’ boot!
Optiezeiljacht 
Orionzeiljacht 
Orionplatbodem 
Orkazeiljacht 
OrmOverigeEr is geen geschikte categorie voor dit schip in het lijstje aanwezig. Daarom maar ‘overige’ gekozen. Onbekend zijn deze schepen echter helemaal niet, Welke jongen heeft er niet van gedroomd om op zo’n schip te varen. Het waren dan ook heel bijzondere schepen: licht, snel en flexibel. Dat laatste vindt men nog terug in de ornamenten van de voor- en achterkant van het beroemste schip waar ik het over heb.De oplettende kijker moet hier toch de kop en staart van een slang in zien.
Orpheusmotorjacht 
Ostarazeiljacht 
OttSloep, vlet 
Ouroboroszeiljacht 
Ouwe Dibbeszeiljacht 
Ouwe DibbesZeiljachtCornish Shrimper
Ouwe taaiemotorjacht 

Bootnamen beginnend met: P

Naam bootType bootBijzonderheden
Paddy Balloozeiljacht 
Paddy Baloozeiljacht 
Paerrelzeiljacht 
Panda IIIzeiljacht 
Panta Rheizeiljacht 
Papillonzeiljacht 
Paradise Regainedzeiljacht 
Paradoxzeiljacht 
Paragonzeiljacht 
PARANDAmotorjachtOmdat wij op het eilend Curacao wonen en 5 maanden per jaar in Nederland op onze Doerak rondvaren hebben we onze boot PARANDA genoemd, het woord komt uit het Papiamens, wat op Curacao gesproken wordt, en betekend OP STAP GAAN
Parbleuzeiljacht 
Parel*2019sloep, vlet 
Paribelzeiljacht 
ParthenosZeiljachtOud-Grieks voor “maagd”. De eerste eigenaar noemde zijn schip zo ter ere van zijn nieuwe, zeer jonge vriendin. De huidige eigenaar is geboren onder het astrologische teken van de Maagd;
Pas de Deuxmotorjacht 
PassaatBruine vloot 
PassieZeiljachtWij zijn verslingerd aan varen en mijn achternaam is een gedeelte van de naam.
Patiencezeiljacht 
PatriotZeiljachtBavaria 40CR, Patriot in de zin van “Vaderlander”
Pavanezeiljacht 
Pawky Goofyzeiljacht 
penelopeiaZeiljachtDe boot is een jeanneau sun odyssey, penelopeia is de vrouw van odysseus
PenicoOverige 
Pepajuzeiljacht 
Peter Panzeiljacht 
Petite EliseSloep, vlet 
Petronellamotorjacht 
Phaetissezeiljacht 
Phoenixmotorjacht 
PhoenixOpen zeilboot 
Pied Piperzeiljacht 
Pieds dans l’Eauzeiljacht 
Pimentaozeiljacht 
Pimpernelzeiljacht 
PinerosSloep, vlet 
Pinkepankzeiljacht 
Pintazeiljacht 
PiranhaOpen zeilboot 
Platonzeiljacht 
PleuntjeplatbodemBoeier van de werf Lantinga, 1908
PlonsPlonszeiljacht 
Pluiszeiljacht 
PoeJanmotorjacht 
Pollutio NocturnaMotorjachtToen wij onze boot voor het eerst zagen, kreeg ik spontaan een Pollutio Nocturna. Reden voldoende voor ons om de naam direct in hout te laten graveren en op de boot aan te brengen.
Polluxpollux 
Pomelozeiljacht 
PopaneOpen zeilboot 
Popeyezeiljacht 
PoppelfishSloep, vletEen even vlug als pienter zeezoogdier, met een gezonde lust voor vrouwelijk vlees en alles wat daarmee gemoeid is. Zoals bier.
Poseidonzeiljacht 
PoseidonZeiljachtDrago Sorocos 570, op trailer gestald, Griekse boot – Griekse naam
Pozzetto d’Orozeiljacht 
Preludemotorjacht 
Premiumzeiljacht 
Pri-jalOpen zeilboot 
Pride of the FleetOverige 
Prins HeerlijkZeiljachtVoor de kleinste/mooiste Victoire ui 1976.
Het laat zich niet raden hoe de bemanning zich voelt.
Prins Royaalzeiljacht 
Prins RoyaalZeiljachtDefender 27
Prins te Paerdtzeiljacht 
Prins van Oranjezeiljacht 
Prinses MargrietReddingboot 
Priscillazeiljacht 
Prof. Plons 3motorjacht 
Proud Maryzeiljacht 
Proud MaryZeiljachtEtap 32
PunchettZeiljacht22m2 Scherenkruiser; loa 12,5 m; 1949
Puppetzeiljacht 
Pura Vidazeiljacht 
PurluxMotorjachtBoot is a Sollux 850. Thought of mixture of pure luxury and Sollux
PuzzleOpen zeilboot 
pypfersideZeiljachtHet is een friese naam en de betekenis ervan is verstoppertje spelen.

Bootnamen beginnend met: Q

Naam bootType bootBijzonderheden
QueenyZeiljacht 

Bootnamen beginnend met: R

Naam bootType bootBijzonderheden
R.I.B.SportbootRest in Brig. Brig Eagle 645 Een snelle RIB van het merk BRIG voor mooie tochten op het water. Geen R.I.P maar R.I.B.
Raiazeiljacht 
Rainbowzeiljacht 
Ram/Primotorjacht 
Rambamzeiljacht 
Rambler RoseOverigeZeilviskotter rond 23 – 24 april 2001 op de Atlantic, 300 mijl ten Noorden van de Azoren vergaan. Bemanning gered.
Rattebollezeiljacht 
Rayolzeiljacht 
RazzmatazZzeiljacht 
Realityzeiljacht 
Rebeccazeiljacht 
Rebelmotorjacht 
RebornMotorjacht 
RED ARROWOverigeHet is een wind535 groot-water kajak van
Tahe-Marine.
Ik kan snel varen door de smalle spitse vorm.
En het kleurenspel laat een ‘pijl’ zien.
Red inspirationSloep, vlet 
Reginazeiljacht 
Reigerzeiljacht 
ReigerOpen zeilboot 
Reina del Marzeiljacht 
relaxionZeiljachtThuishaven Termunterzijl. Type Hunter310.
Voor dag- en weekend tochten met schipper te huur. max 6 personen. Kijk ook op…..
www.relaxionsailing.nl
ReminderMotorjachtEen Wellcraft 2800 Martinique sportcruiser.
De naam Reminder is gekozen als een eerbetoon aan mijn moeder..
Resolutezeiljacht 
Restlesszeiljacht 
Rheamotorjacht 
RICOCOMotorjachtEen Rio van Coco aan het Italiaanse Lago Maggiore
Rienk Ulbeszplatbodem 
rietjeplatbodem 
RietvinkOpen zeilboot 
Rigelzeiljacht 
RIGELMotorjachtRIGEL is een Barkas type B en 11.00 m. lang.
Klik op de button rechts, en je krijgt alle info.
RijntjeSloep, vlet 
RimageMotorjachtSAGA 27
RimiOpen zeilboot 
RIngvaartSleperTalloze malen omgebouwd. Inmiddels in gebruik bij vrienden rond Scouting de Stierop.
Rio-Vistamotorjacht 
Risdamrisdam 
RisicoOverige 
Riskzeiljacht 
Rivendelzeiljacht 
RobbedoesZeiljacht 
RobbedoesZeiljachtBianca 27; Stalen Rondspant
RobbedoesMotorjachtBouw 1961 door van Dijk uit Reeuwijk
lengte 8.20 breedte 2.50
Motor een penta uit 1955
Geklonken onderkant en houten bovenkant

Momenteel in renovatie
RoerdompSloep, vletDe naam van een reigerachtige vogel (familie Ardeidae) die leeft in de rietlanden, die door zijn schutkleur niet opvalt. Wij hebben twee roerdompen op 25 februari 2013 gespot in de rietvelden van De Poel te Amstelveen. Vandaar deze naam voor onze sloep.
Roes IIIzeiljacht 
Roes IVOverigeLuxe Motor
RomanticaMotorjachtDe Romantica was een cruise schip die voer van Cyprus naar Israel.
ronduitmotorjacht 
roomer di maremotorjachtverbastering van het portugees di mare
roomer di mareSloep, vletverbastering van het spaans rumor di mare, het lied van de zee, en gebruik gemaakt van familienaam
Roompot.nlzeiljacht 
Rosazeiljacht 
Rosamotorjacht 
Rosa van Delftplatbodem 
Rose der Ventszeiljacht 
Rosettamotorjacht 
Royal ditchzeiljacht 
RuimesopOverigePolyester zeekajak voor dagtochten en meerdaagse expedities. Als ik ga varen op groot water, zeg ik ‘(ik kies het) ruime sop’. Als ik thuiskom, is het eerste wat ik hoor ‘ruim es op’.
Rusticosportboot 
Rustyzeiljacht 
RVSCatamaranZelf gemaakt vaartuig met twee drijvers. Aangedreven door een buitenboordmotortje.
Voorzien van 4 kuipstoeltjes. Het vaartuigje is gemaakt van aluminium en Roest Vast Staal en niet gelakt vandaar de naam RVS.

Bootnamen beginnend met: S

Naam bootType bootBijzonderheden
Sallyzeiljacht 
Sam/SamOpen zeilboot 
Samanthazeiljacht 
Sanctuaryzeiljacht 
Sandeezeiljacht 
Sandpiperzeiljacht 
Saroszeiljacht 
Sawadi IIIzeiljacht 
SayonaraMotorjachtBeachcraft 1350, DAF 825
Scacciare La NojaMotorjachtPikmeer 11.50 OK
Scampizeiljacht 
Schelm 3Open zeilboot 
SchoklandBruine vloot 
Schollevaerzeiljacht 
Schorpioenzeiljacht 
Schrijverkezeiljacht 
Schuimerplatbodem 
SchuitjePlatbodem 
Scorpioenmotorjacht 
Scudzeiljacht 
Scythzeiljacht 
Sea Beemotorjacht 
Sea Eagleszeiljacht 
Sea ShantyZeiljachtAls enthousiast zinger van shanties vond ik “Sea Shanty” wel een toepasselijke naam voor mijn Compromis 720.
Seadevilzeiljacht 
Seafirezeiljacht 
SeafireZeiljachtSeamaster 925 zeiljacht
SeaglemotorjachtDeze naam heb ik jaren geleden bedacht voor een van mijn kano s. Het is een combinatie van div. woorden: 1. Sea 2. Eagle 3.Seagull. Nu prijkt hij op onze oude Waterland 700: Seagle
Seawitchzeiljacht 
SeelZeiljachtseel: good fortune; favorable opportunity; prosperity verder:seel to incline to one side; to lean; to roll, as a ship at sea
en ook nog de eerste twee letters van mijn dochters voornamen
Seepaerdplatbodem 
SeevanckplatbodemGenoemd naar een Heerlijckheid in Noord Holland. Het is de oorspronkelijke naam van de boot bedacht door eerste eigenaar die het schip ook heeft afgebouwd in 1979 – 1980.
semper fiMotorjacht

Semper fidelis is een Latijnse spreuk die “altijd trouw” betekent
30 jaar geleden was de doerak 650 onze 1e boot na verschillende boten te hebben bevaren weer een doerak 650 aangeschaft

Senangzeiljacht 
Senangmotorjacht 
SenangMotorjachtHellingskip 850
Sentazeiljacht 
Serelizeiljacht 
Serenazeiljacht 
SeulleZeiljachtSeulle is oud frans voor ‘enige’ of ‘alleen’ in de betekenis van uniek
Seven Elevenmotorjacht 
Sevensterzeiljacht 
Seventy7zeiljacht 
SGATZeiljachtDoopnamen zijn: RedPoint Sgat. We noemen ‘r SGAT
Shabbyzeiljacht 
Shadow Faxzeiljacht 
Shalom IVzeiljacht 
Sharezeiljacht 
ShaulaZeiljachtShaula is een Sentijn 37IQ
Shezeiljacht 
Shoeboxzeiljacht 
Shunguzeiljacht 
Sigmagiczeiljacht 
SilmarilzeiljachtDe naam Silmaril is ontleend aan het werk van J.R.R. Tolkien, The Lord of the Rings en The Silmarillion. Van de drie Silmarilli is er volgens het verhaal nog een over: deze wordt gedragen door het schip de Vingalot, welke als ster aan de hemel zichtbaar is … mooie naam voor een schip toch?
Silver Goosezeiljacht 
Simmermotorjacht 
SimonOpen zeilboot 
Sir Franciszeiljacht 
Siriuszeiljacht 
Siskazeiljacht 
Skikzeiljacht“}”>
Skippzeiljacht 
SkippyMotorjachtVerbastering van schippie, wat voor ons gelijk staat aan leuk klein bootje
Skironplatbodem 
Skylgeplatbodem 
Smilemotorjacht 
Smiling CoasterZeiljachtMotorzeiler
Sneker Panplatbodem 
Snekkemotorjacht 
SnekkeMotorjacht-SNEKKE is “Noors” voor spitsgatters.
Dit leek ons een leuke naam voor onze boot t.w. SKAGERRAK 900 S
SnelliusOverige 
SnipOpen zeilboot 
Snoopyzeiljacht 
So Longzeiljacht 
So Whatzeiljacht 
Solanazeiljacht 
Solanemotorjacht 
Soleamotorjacht 
Solozeiljacht 
Somamotorjacht 
Something Coolsloep, vlet“}”>
somniumMotorjachtDe boot is zelfbouw en de naam betekend mijn droom in latijn
Sophiazeiljacht 
SophiamotorjachtPieter Beeldsnijder 60 
Soppie 2zeiljacht 
Sortizeiljacht 
Sound of Silencezeiljacht 
Sound of SilenceZeiljachtSound of Silence is een prachtige song van Simon en Garfunkel. Bovendien doet het ons denken aan de manier waarop God spreekt bijvoorbeeld tot Elia op de berg Horeb (1 Kon. 19: 12)
Spartiventozeiljacht 
Speedysportboot 
SperwerOpen zeilboot 
Spes MeaBruine vloot 
SPICAMotorjachtDe naam is afkomstig van een voormalige loodsboot die tussen 1950 en 1965 in gebruik was bij het Zeekadetkorps Jacob van Heemskerck te Schiedam. De naam verdient zijn voortbestaan en siert sinds 19 maart 2011 onze Stevens Columbuskotter.
Spindriftzeiljacht 
Spinelzeiljacht 
Spiritzeiljacht 
Spirit of Joyzeiljacht 
SpiritwindsZeiljachtAriadne kruiser 9×3
SpitsgattermotorjachtNa jarenlang gezeild te hebben met een platbodem is nu de keus gevallen op een Noorse spitsgatter. Skagerrak 900s
SplitsingZeiljachtSplitsing is de naam van een Nederlandstalige popgroep die in 1985 een grote hit scoort met de single Wind En Zeilen.
SponsOpen zeilboot 
Sprayzeiljacht 
Sprintzeiljacht 
SPYmotorjachtIk kocht de Onedin 650 met de naam PSY. Daar ik tijdens het varen veel commentaar kreeg zoals Psygho hebben we de naam veranderd in SPY
SSSSST.ZeiljachtDe boot is een sloep (Bellus 580) met electromotor. Bovendien zijn de initialen van mijn echtgenote S.T.
st NovelamotorjachtSt Novela is een samenvoegsel van de eerste twee letters van de namen van onze kinderen: Stan, Nora, Vera en Lara. Er waren meerder combinaties mogelijk maar heet woord Novela schijnt ook nog eens de benaming te zijn van een Spaanse soap en zou betekenen Kijk er niet naar. Een boot naam met een betekenis zegt mij veel meer dan een leuke naam gezien op een andere boot.
Stagzeiljacht 
StampertjeOpen zeilboot 
Stellazeiljacht 
Stella FrisiaBruine vloot 
Stenne Mennezeiljacht 
SternOpen zeilboot 
Sterre der Zeezeiljacht 
Stitchzeiljacht 
Stoffyzeiljacht 
Store BaeltBruine vloot 
Stormmeeuwzeiljacht 
Stormvogelzeiljacht 
StormvogelOpen zeilboot 
StormvogelZeiljachttype Kolibri 900, te water 2007, l=9.00 mtr, br= 3.00 mtr, dg 1.70 mtr.
Stortemelkzeiljacht 
Stress kipmotorjacht 
Stresslesszeiljacht 
StresslessZeiljacht-deze naam is in 1987 bedacht uit de omkering Less Stress.
Hierbij ontstond Stessless, deze werd geplaatst op de Dufour 24
welke wij tot 1994 in ons bezit hadden, geen stress aan boord,
dus, hoewel……..? Wereldzeilscheepje, alles compleet, prima dus!
Stripeszeiljacht 
Stuiverzeiljacht 
StunteltjeOpen zeilboot 
Sudwesthoekplatbodem 
Suertezeiljacht 
Suhailizeiljacht 
Suizewindzeiljacht 
Suizewind 2zeiljachtOrg Sausewind
Summerwindzeiljacht 
Sunshinezeiljacht 
Sunshine 3zeiljacht 
Supertechzeiljacht 
Sur5zeiljacht 
SUREOpen zeilboot 
Svalazeiljacht 
Svalbardzeiljacht 
SwaensborghBruine vloot 
Swalkerzeiljacht 
Swanmotorjacht 
SwanneblomBruine vloot 
SwealtsjeOpen zeilboot 
Swingerzeiljacht 
Sybaritezeiljacht 
Syjadezeiljacht 
Sylenazeiljacht 
Synergiezeiljacht 
SyrinxOpen zeilboot 
Sytten Tusindemotorjacht 

Bootnamen beginnend met: T

Naam bootType bootBijzonderheden
t Sjevraojkemotorjacht 
t Spanwil IVzeiljacht 
t Stockpaerdtplatbodem 
T Wordt Wat Later SchatOverigeBij kanotochten wijk ik vaak van de geplande route af, of de pauzer zijn langer. Daarom ben ik vaak later thuis dan gepland. Lang niet alle kano’s / kajaks hebben een naam, maar het zou aardig zijn om deze bootsoort toe te voegen.
Tabouzeiljacht 
TajefteOpen zeilboot 
Takara Bunezeiljacht 
Tale Qualezeiljacht 
Tale QualeZeiljachtCompromis 720 b.j. 1976
Talismanzeiljacht 
TALITHAMotorjachtBijbelse hebreeuwse naam met simpele betekenis… meisje, kind.
TammaloneSloep, vletTammalone is een lichte omzetting van Tamalone, de hoofdfiguur uit een novelle van Arthur van Schendel, “een zwerver verliefd” , wat weer een associatie oproept van ” I am alone”.
Mijn naam is Jan en ik ben alleen, en een mens is altijd in wezen alleen.
Tamme EnteMotorjachtGeïnspireerd door een Zwols gezegde
TamoraMotorjachtTamora is de koningin der Goten in het toneelstuk ‘Titus Andronicus’ van Shakespeare.
Tanseazeiljacht 
Tarponmotorjacht 
Tauruszeiljacht 
TeclaBruine vloot 
Temptationmotorjacht 
Tenderfootzeiljacht 
Tesnimotorjacht 
ThalassaBruine vloot 
The Foxzeiljacht 
The Happy ElephantOpen zeilboot 
The Happy Sailerzeiljacht 
The Lion twinzeiljacht 
Thormotorjacht 
Time BanditmotorjachtThuis haven is Drachten de Drait.
Time Outzeiljacht 
Tinkerbellezeiljacht 
TINTINSportbootWij zijn een fan van Kuifje (TINTIN) Bobby en Kapitein Haddock
Tismijnmotorjacht 
Tiswadzeiljacht 
TiswadOverige 
Titanzeiljacht 
Tjerk HiddesOpen zeilboot 
Tjoepzeiljacht 
ToendraZeiljachtCompromis 888
Tognochmotorjacht 
TognochMotorjachtTen Broeke kruiser 9m AK
TOKENEKEzeiljachtTOKENEKE is een 22m2 Scherenkruiser uit 1936. Tokeneke is een schitterend schiereiland in de gemeente Darien, Connecticut, USA waar we gewoond hebben. Tokeneke is de naam van het indianen-stamhoofd die ooit de scepter over het gebied zwaaide. Omdat we een heerlijke tijd op Tokeneke hebben gehad heb ik mijn boot hierna vernoemd. Uitspraak is Tookenieke
Too Bikkelzeiljacht 
Top – LessSloep, vlet 
Top 100Open zeilboot 
ToreadorOpen zeilboot 
Tot Straxzeiljacht 
Touch of Gloryzeiljacht 
Toys for Boyszeiljacht 
Tranquiloopen zeilboot 
Tredicimotorjacht 
Tri Vial PursuitzeiljachtDe Tri Vial Pursuit is een 4 persoons trimaran type Farrier F27, inklapbaar.Scheveningen.De naam is letterlijk vertaald het triviale (=onbelangrijke) najagen. Dat is wat ik meestal doe op dit zeiljacht. En het woord tri van trimaran zit erin verwerkt.
Tri-eauzeiljacht 
Trijntje RigtjeSloep, vlet 
TRINITYZeiljachtEen stalen Tridacna “25” zeiljacht van 7.5 meter waarvan het casco werfgebouwd is en de rest zelfbouw. Naar mijn weten zij er maar 3 van gemaakt. Ik heb toevallig zeilnummer 3. Het is gemaakt naar een ontwerp van technische handelsonderneming Boersema te Kockengen.
TrintelBruine vloot 
TrintelOverige 
Triple Szeiljacht 
Triple SevenZeiljachtschipper geboren op 07-07-61(bij elkaar ook 7!)
troyOverigesleepboot
True Bluezeiljacht 
Tsillamotorjacht 
Tsjerk HiddesBruine vloot 
Tsunamizeiljacht 
Turbanazeiljacht 
Turcplatbodem 
Turkzeiljacht 
Turning Pointzeiljacht 
Twarres twaOpen zeilboot 
Twee GebroedersBruine vloot 
Twee Gebroedersplatbodem 
Twee gezustersBruine vloot 
Tweetyzeiljacht 
Twentse JofferOpen zeilboot 
TwinkleOpen zeilboot 
Twirremotorjacht 
Twistersportboot 

Bootnamen beginnend met: u

Naam bootType bootBijzonderheden
Undazeiljacht 
Upstartzeiljacht 
UshuaiazeiljachtUshuaia is de zuidelijkste stad ter wereld, gelegen op Tierra del Fuego (Argentinie, Vuurland), op het uiterste zuidpuntje van Zuid-Amerika. Met de komst van de blanke kolonisten (uit Groot-Britannie ondermeer) kwamen ook ziektes, virussen en alcohol, waar de oorspronkelijke bevolking niet tegen kon, en uitstierf. Er wonen nog steeds nazaten van die kolonisten, voornamelijk schapenboeren. In het jaar dat ik er was, 1979, was er vijandelijkheid tussen Chili en Argentini. Over het water van het Beaglekanaal loerden ze door enorme verrekijkers naar elkaar, en af en toe viel er een waarschuwingsschot. Als er niets aan de hand was, schoten de Argentijnen voornamelijk op de miljoenen konijnen, waarvan ze bontkleedjes maakten. Het was hierheen dat ik mijn eerste verre reis als fotograaf-journalist maakte, overigens niet per boot, maar per vliegtuig. De naam Ushuaia vond ik mysterieus. Pas in 1994 toen ik onze Catalina 28 kocht en naar een naam zocht, schoot Ushuaia me te binnen…

Bootnamen beginnend met: V

Naam bootType bootBijzonderheden
Vage KennissenMotorjachtIedereen op het water zwaait naar ons, we zullen wel Vage Kennissen zijn.
Vagebondzeiljacht 
Vagebondmotorjacht 
Vai Dolphinzeiljacht 
Val d’ispearzeiljacht 
Valentijnzeiljacht 
ValentijnReddingboot 
Valreepmotorjacht 
Vamoszeiljacht 
VamosMotorjachtSpaans voor “we gaan”. Men spreekt het uit als =Bamos=. Dit werd door mijn schoonvader met grote regelmaat gebruikt.
Van Lunteren!Open zeilbootFlying Junior
Vasthi Wrightzeiljacht 
Velocezeiljacht 
Vento VivereZeiljachtMacGregor
Ventuszeiljacht 
VentusZeiljachtJantar J21
Verderwegzeiljacht 
Verlangenverlangen 
VerwisselingBruine vloot 
VestaMotorjachtDit was de naam van de tjalk waarop ik geboren en getogen ben.
Viavaizeiljacht 
ViaViazeiljacht 
ViaViaZeiljachtJeanneau 32.2 KMZ
Victoriamotorjacht 
VictorymotorjachtMotorjacht Victory een Bully 960 ok
Viento VivozeiljachtWibo 835 bouwjaar 1978
Viergozeiljacht 
Vikingzeiljacht 
viragemotorjachtvirage: frans voor bocht,wending
Virgomotorjacht 
VIRGOmotorjachtdit is een motoryacht uit de ELLING klasse type E3 lengte 13,80 mtr de thuishaven is hermenzeil in raamsdonk
Vitamine Jzeiljacht 
Viva Aquamotorjacht 
Vivacezeiljacht 
Vivace 2zeiljacht 
Viventezeiljacht 
Vlammotorjacht 
Vliereezeiljacht 
Vlieterzeiljacht 
Volhardingmotorjacht 
Volle PorrieOverigeVoor deze deels zelf ontworpen stalen kajuitsloep met een werkboot-karakter een naam die “volle kracht” betekent
vrijbuiterZeiljachtBoot gebouwd in 1913 van staal. Mijn vader kocht de boot in 1953 en heeft er de naam vrijbuiter op gezet. Nu heb ik de boot gekocht voor een prikje en wordt hij opgeknapt.
Vrouwe Adrianaplatbodem 
Vrouwe Dirkjemotorjacht 
Vrouwe Fortunaplatbodem 
Vrouwe Gezienaplatbodem 
Vrouwe Jitskeplatbodem 
Vrouwe Pamillamotorjacht 
Vrouwe Saskiaplatbodem 
Vrouwe Wilhelminaplatbodem 

Bootnamen beginnend met: W

Naam bootType bootBijzonderheden
Waarsinnichzeiljacht 
waldpyk IIMotorjachtwaldpyk,met een ^ op de a, is de scheldnaam voor inwoners van de friese wouden de oostzijde van friesland. Het casco heb ik daar gebouwd.
Wargeestmotorjacht 
Water Worldzeiljacht 
watergekmotorjachtonedin 650, polyester, 40 pk evinrude
Waterleeuwmotorjacht 
WaterleeuwMotorjachtAquador 28c
Watermaatzeiljacht 
WatermanBruine vloot 
Waternimfmotorjacht 
WaterpikOpen zeilboot 
Watersport-KNWVReddingboot 
Waterwichtplatbodem 
WaterwichtPlatbodemLemsteraak, ontwerp De Boer, 9.10m, bouwer Van Rijnsoever 1987, bouwnr. 837, zeilnr. VC413, ingeschreven in Stamboek SSRP, Eigenaar C.K. Pasmooij
WaterzonnetjeOpen zeilboot 
Waterzooizeiljacht 
Wave Runnerzeiljacht 
WeagenriderOpen zeilboot 
Weatherlyzeiljachtboot is een ALC 46 welke is voorzien van een afwijkend dekplan. Dit is getekend door Bill Luders, een amerikaanse ontwerper, werf eigenaar , die de american cupper Weatherly, die in 1959 tweede werd in de wedstrijd, heeft verbouwd waardoor in 1962 weatherly winnaar werd.
Weergazeiljacht 
Weerlichtplatbodem 
WendingOverige 
Were Wegzeiljacht 
WervelwindZeiljachtDufour 24
Wet Nosemotorjacht 
Wetter Beam.Sloep, vletDeze naam is spontaan bij mij opgekomen.door dat ik onderweg met mijn sloep telkens de bomen langs het water zie spiegelen onder water.een mooi rustgevend gevoel.en door dat ik van oorsprong Fries ben, heb ik het in het Fries laten aanbrengen.deze naam ben ik ook nergens nog tegen gekomen.
Wetter Beam.Sloep, vletDeze naam is spontaan bij mij opgekomen.door dat ik onderweg met mijn sloep telkens de bomen langs het water zie spiegelen onder water.een mooi rustgevend gevoel.en door dat ik van oorsprong Fries ben, heb ik het in het Fries laten aanbrengen.anders was het water boom geweest.deze naam ben ik ook nergens nog tegen gekomen.en de stalen sloep is geheel gerestaureerd. hij is 5,30 meter lang en 1,45 breed.bouwjaar is 1985.
What,s next…zeiljachtJaguar22
Whisperzeiljacht 
White Pearlmotorjacht“}”>
White spiritzeiljacht 
Wieger en Jap Visser-PolitiekReddingboot 
WikelOpen zeilboot 
Wild at Heart, part twozeiljacht 
Wilde RakkerOpen zeilboot 
Wildebeestzeiljacht 
WildebrasOpen zeilboot 
Willem Barentszmotorjacht 
Willem Hendrikzeiljacht 
Willemijnzeiljacht 
Wilsterzeiljacht 
Wind-Energie!ZeiljachtIn deze tijd van klimaatverandering door milieubelasting, geeft een milieuvriendelijke vrijetijdsbesteding een prettig gevoel. Een door wind aangedreven zeilboot is een prachtig voorbeeld van schone energie. Bovendien is het eerste gedeelte van de bootnaam tevens mijn achternaam.
Windbrekerzeiljacht 
WindSongzeiljacht 
Windvangzeiljacht 
WindvangZeiljachtPhantom 35
Windyzeiljacht 
WinFredmotorjachtDoerak 850AK uit 1979
Winyazeiljacht 
Witlamzeiljacht 
Witte Dolfijnmotorjacht 
Witte Pijlzeiljacht 
WoepsterplatbodemDe naam Woepster komt uit de regio Kampen. Mijn man heeft deze naam leren kennen via Gait Kroes, scheepsbouwer uit Kampen, tijdens zeilwedstrijden op het IJsselmeer. De naam heeft een dubbele betekenis: 1e een grote golfop het IJsselmeer 2e een mooi rondborstig stuk, dit kan ook een vrouw betekenen. Aangezien een Schokker zeer rondborstig is en graag grote golven neemt vonden wij deze naam zeer toepasselijk. In de dertig jaren dat wij met dit schip varen zijn we nooit een schip tegengekomen met dezelfde naam. Joke Smit, Huizen
woeste willemplatbodem 
Woeste WillemPlatbodemzeeschouw
WonderkindOpen zeilboot 
WonosobomotorjachtVroeger vrachtschip van de Rotterdamse Lloyd en is vernoemd naar een stad op Java-Indonesie. Ook oud schepen en steden op Java zijn: Wonosari, Wonorato , Wonogiri.
Workmatemotorjacht 
WynsangOpen zeilboot 
WynsnuverOpen zeilbootCentaur 591
Wytkopzeiljacht 

Bootnamen beginnend met: X

Naam bootType bootBijzonderheden
Xanaduzeiljacht 
Xanthezeiljacht 
Xcelleratorzeiljacht 
Xee Youzeiljacht 
Xee.U.Soonzeiljacht 
XEILZeiljachtEdel 3
De naam is gewoon het antwoord op de vraag:”Wat is je hobby?”
Xensationzeiljacht 
Xerendipityzeiljacht 
XiniXzeiljacht 
XIWELZeiljachtvd stadt “seadog” no 267 (zeebonk)
Xpressozeiljacht 
XXLzeiljacht 
Xyclopezeiljacht 

Bootnamen beginnend met: Y

Naam bootType bootBijzonderheden
yagismotorjacht 
Yamahoelazeiljacht 
yanaOverige 
Yolzeiljacht 
YorickzeiljachtDe Yorick is een zeewaardig, 6m lange Midget. Ze is genoemd naar de dwerg in de Hamlet van Shakespeare.
youdy 3motorjacht 
yvochamotorjacht 

Bootnamen beginnend met: Z

Naam bootType bootBijzonderheden
Z.G.A.N.Sloep, vlet 
Zamorazeiljacht 
Zeebeerplatbodem 
Zeebeer 3zeiljacht 
Zeehondzeiljacht 
Zeelanderzeiljacht 
Zeeleeuwmotorjacht 
ZeemanshoopReddingboot 
ZeemanshoopZeiljacht 
Zeeslangzeiljacht 
Zeesterzeiljacht 
Zeeuws Meisjemotorjacht 
Zeevogelzeiljacht 
Zeezwaluwzeiljacht 
Zegerzeiljacht 
Zeliamotorjacht 
ZenithPlatbodemGillissen motortjalk
Zephirezeiljacht 
ZephyrBruine vloot 
Zephyrplatbodem 
Zetazeiljacht 
Zig Zagzeiljacht 
Zilvermeeuwzeiljacht 
Zinitazeiljacht 
Zo is’tZeiljachtEen Sneekermeer 800
De naam is een “logische” opvolging op “Omtog” en “Daarom”,voorgaande boten binnen de familie
ZoefSloep, vletBeenhakker vlet van rond 1970, opgeknapt door grachtenbootje.com
Zomergastmotorjacht 
Zonnezeiljachtoceaan 22
Zonnesterzeiljacht 
Zorrozeiljacht 
Zoute droomOpen zeilboot 
ZuiderzeeBruine vloot 
ZuipschuitOpen zeilboot 
ZwaardvisZeiljacht 
Zwarte ruiterplatbodem 
ZwerverZeiljacht 

Bootnamen beginnend met: #

Naam bootType bootBijzonderheden
21 Lovin’ feetzeiljachtIn 1959 had Gene Vincent in Amerika een hit met Five Feet Of Lovin
2MuchMotorjachtNaam van een Elling E3, thuishaven in Friesland. 2Much staat hierbij voor ‘te veel’… Wat ‘ te veel’ laten we aan de creativiteit van het publiek over. Te veel boot voor in Friesland? Te veel geld? Te duur? Te mooi? Te wit? Te gek? ……
3 KoningenOpen zeilbootEen wijze schipper die navigeert op de sterren. Drie Koningen is oorspronkelijk een katholiek feest dat herinnert aan het bijbelse verhaal van de drie koningen Caspar, Balthasar en Melchior, die op reis gingen om de nieuwe koning van de Joden te vinden. Ze worden ook wel de drie wijzen uit het Oosten genoemd, hadden veel verstand van sterren en konden de toekomst voorspellen. Drie Koningen valt 12 dagen na Kerst op 6 januari, en wordt in heel Europa gevierd. Veelal als kinderfeest.
4-Everzeiljacht 
4seasonszeiljachtNaam van de boot gekozen om twee redenen, nl. alle 4 gezinsleden zijn in een ander seizoen geboren en in alle seizoenen heb je plezier van je boot.
4seasonsZeiljachtBavaria 37 Cruising; keuze naam: Gezin bestaat uit 4 personen, allen geboren in één van de seizoenen. In 4 seizoenen van het jaar plezier aan de boot beleven.
5 Robbenplatbodem 
123 stickers

Bootnaam toevoegen

Ook een naam toevoegen? Vul dan het onderstaande formulier in.

"*" geeft vereiste velden aan

Voor- en achternaam*

123 stickers