windverwachting

2015-hydrografische kaarten apps van Stentec voor navigatie op tablet vanaf nu verkrijgbaar op Google Play

PERSBERICHT
stentec_okt_14Heeg – Goed nieuws voor watersporters die nu nog aan het varen zijn of hun vaarvakantie 2015 al aan het voorbereiden zijn. In Google Play™ zijn de 2015-edities al te koop van diverse kaartensets, waaronder de populaire DKW 1800-serie en Vaarkaart Nederland. De 1800-serie omvat het IJsselmeer, Wadden, Noordzeekust, Maasmond en Zeeland.
Stentec voorziet deze sets van de nieuwste edities van de Hydrografische Dienst en organiseert wekelijks BaZ-updates in 2015. Voor veilige navigatie op de tablet wordt Stentec’s nieuwe WinGPS Marine-app met AIS-ondersteuning aanbevolen. Op een touch screen is het super eenvoudig een route uit te zetten en aan te passen.
Met een navigatietablet in de kuip kan de schipper beslissingen nemen op basis van de meest actuele kaart zonder de navigatiehoek binnen te raadplegen. De navigatietablet neemt daarbij de rol over van de papieren kaart: een ontwikkeling die rond de eeuwwisseling als werd ingezet door de PC en de laptop aan boord. Deze laatste is nog steeds superieur voor planning en als navigatiecentrum waar alle instrumenten inclusief AIS-transponder en boordsysteem op kunnen worden aangesloten. Via Wifi kunnen zelfs NMEA-berichten van de laptop naar de navigatietablet worden doorgestuurd, zodat bijv. AIS-schepen buiten ook zichtbaar zijn.
Behalve op Google Play™ zijn de 2015-edities ook verkrijgbaar als gratis upgrade bij de 2014-edities in Stentec’s online shop (vanaf 15 oktober). Dit betreft de 1800-serie, Vaarkaart Nederland, de Duitse- Bocht en Oostzeekust, de Engelse Oostkust en alle kaartensets van Imray en Delius Klasing. Deze kaartensets zijn zowel voor WinGPS op de PC, als voor de WinGPS Marine-apps op de navigatietablet.
Meer informatie www.stentec.com of op Google Play (zoek naar Stentec).

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X