Informatie voor de watersporter

2017-voorjaars Motorboot Sneek heeft meer deelnemers en tien procent meer bezoekers getrokken

PERSBERICHT
Sneek – De voorjaarseditie van Motorboot Sneek, in het eerste weekeinde van april, trok met een recordaantal deelnemers tien procent meer bezoekers dan tijdens de beurs vorig najaar. Volgens de organisatie kijken de werven én het publiek zeer tevreden terug op de zeventiende editie van de grootste botenshow van het Noorden.
Naast acht watersportbedrijven uit Sneek, waren tijdens deze editie negen werven en één jachtmakelaar te gast, vooral van buiten Sneek of Friesland. Beaufort Jachtmakelaardij uit Sneek, De Boarnstream uit Jirnsum, North-Line Yachts uit Harlingen en Pollard Jachtbouw uit Steenwijk deden voor het eerst mee. Samen met de veertien andere watersportbedrijven presenteerden zij ruim 400 nieuwe en gebruikte motorboten.
Dat de meeste bezoekers niet alleen naar het aanbod komen kijken, maar ook serieus geïnteresseerd zijn, bleek uit de goede verkoop tijdens de beurs. Zo verkocht onder meer Jachtmakelaar De Valk een Akerboom Vlet. “De klant heeft de boot tijdens de beurs gezien, gekocht en betaald. De nieuwe eigenaar ging diezelfde dag nog varen”, vertelt Pieter Bosma van De Valk.
Breed aanbod
De zaterdag was de drukste dag van de botenbeurs. De reacties van de bezoekers waren positief, stelt voorzitter Pieter Janssen van Motorboot Sneek. “Zij vinden dat de botenbeurs ruim is opgezet, en dat er alle tijd is om rustig rond te kijken. En het brede aanbod van alle deelnemers wordt zeer gewaardeerd. Bovendien is een bezoek aan de beurs prima te combineren met een weekeindje Sneek, zo lieten de bezoekers weten.”
Motorboot Sneek organiseert de grootste botenshow van het Noorden twee keer per jaar in Sneek, centraal gelegen in het Friese watersportgebied. De gratis botenbeurs bood in het weekend van 7, 8 en 9 april weer een divers aanbod: van Europese Motorboot van het Jaar 2017 (Jetten Beach 45) tot een ruime keuze in gebruikte jachten.
Najaarseditie in november
De komende editie van Motorboot Sneek in het najaar is in het eerste weekeinde van november: van vrijdag 3 tot en met zondag 5 november. Op www.motorbootsneek.com komen in aanloop naar de botenbeurs in het najaar alle deelnemers te staan. Motorboot Sneek is tijdens de beurs dagelijks geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Toegang is gratis.
Meer informatie www.motorbootsneek.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht