123 stickers

78-jarige Purmerender kan na onderhoud in Edam geen kant op met z’n tjalk

EDAM – Het coronavirus raakt iedereen. En dat geldt ook voor Erick Takes. De 78-jarige Purmerender woont op een tjalk en vaart daar vaak mee rond. Door de gevolgen van het coronavirus is hij nu niet onderweg, maar zit met z’n zeilboot vast in Edam.

“Ik baal als een stekker”, vertelt Erick. Zo’n drie weken geleden voer hij met z’n tjalk naar scheepswerf Groot in Edam voor een standaard onderhoudsbeurt, maar nu ligt hij daar nog steeds. Het Hoogheemraadschap heeft alle sluizen en bruggen gesloten en nu kan de Purmerendse schipper geen kant op. “Ik ben hier niet voor een recreatietochtje, maar gewoon voor onderhoud.” (NH Nieuws)

1 Bericht

  • Jos

    3 jaar geleden / 27 april 2020 om 15:42 uur

    Te gek voor woorden om een sluis of brug niet te draaien. Typisch overdreven reageren van, m.n. Als kwetsbare ouderen het water opzoeken omdat je daar minder besmettingsrisico loopt als t.o..v. Een woning op de derde verdieping in Amsterdam als je een boodschap doet heb je op de trap 24x een risico loop jedoor de straat heb je per 6 m 24 x risico dus 60 m lopen op een stoep van 1 m breed per 60 m 264 x het risico dat je iemand ontmoet als je ff een boodschap doet, ik heb nog nooit een brugwachter of sluismeester een hand gegeven. En je roept ze per mariofoon op Als ze nu niet voor een vlotte doorvaart zorgen stroopt het lekker op hebben een punt om recreatie vaart te verbieden. De 1,55 modus heeft een ieder al op z,n harde schijf respect op water is sowieso op het water groter , en gezond verstand. Als met ploegjes fietsers die half snuitend met een vinger op de neus aan je voorbij trekken☹️ Dus wat mij betreft zo snel mogelijk beetje recreëren op het water in de veilige modus en voor onze kwetsbare ouderen. Per ommegaande door laten. Zo meteen raakt hij nog besmet 78 he…….!!!

Berichtensectie gesloten.