7de druk boek 'Leidraad voor marifonie' aangepast naar laatste examen basiscertificaat en GMDSS

PERSBERICHT
Haarlem – Aan boord van een pleziervaartuig met marifoon moet ten minste één persoon aanwezig zijn met een certificaat voor het bedienen van een marifoon. De 7de druk van ‘Leidraad voor marifonie’ is aangepast naar de laatste examenstof voor het Basiscertificaat en de GMDSS Module B (Marcom-B) en is zowel geldig in Nederland als in België.
In samenhang met het GMDSS bestaat voor de marifoon de volgende certificaatindeling:
Basiscertificaat: hebt u een standaard marifoon aan boord met hoog zendvermogen (25 watt) op de kanalen voor openbaar verkeer en noodkanaal 16 en met automatisch laag zendvermogen (1 watt) op de overige kanalen, dan is een Basiscertificaat voldoende.
GMDSS-module: dit is een aanvullend examen op het Basiscertificaat om het Marcom-B certificaat te verkrijgen.
Marcom-B certificaat: dit certificaat hebt u nodig als u een zeevaartmarifoon aan boord hebt met alle kanalen op hoog zendvermogen en als u moderne (nood)apparatuur aan boord hebt, zoals Epirb, SART en DSC.
Marcom-A certificaat: houders van dit certificaat mogen alle radio-installaties aan boord bedienen (marifoon, middengolf, korte golf, satelliet).
Dit boek geeft de complete stof voor Nederland en België voor het Basiscertificaat en de GMDSS Module B (Marcom-B), inclusief de woordenlijst nautisch Engels voor de radiocommunicatie op open zee. Alleen voor Marcom-A hebt u nog aanvullende informatie nodig.
Auteur:Richard Vooren
ISBN:9789064106507
Soort:Paperback
Pagina’s:144 blz
Uitgever:Gottmer Uitgevers Groep b.v.
Prijs 17,99 euro
Meer informatie www.hollandia-boeken.nl

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X