Informatie voor de watersporter

Aankomst trimaran ‘Macif’ van François Gabart na succesvolle verbetering van het solo zeilrecord rond de wereld live te volgen

Brest – De trimaran ‘Macif’ met schipper François Gabart (34) lijkt het huidige record van Thomas Coville van 49 dagen voor ‘een rondje alleen om de wereld’ te gaan verbeteren met een dag of zes, mogelijk zeven. De trimaran is op dit moment nog zo’n 300 mijl verwijderd van de Britse Eilanden en 650 mijl van de finish tussen de vuurtoren van Ouessant en Cape Lizard. De verwachting is dat Gabart ‘ergens tussen zaterdag en zondag’ na een dag of 43 de denkbeeldige lijn zal passeren.

François Gabart: “Back Home Soon…”

Behalve een crash op ronddrijvende rommel in zee, die het onwaarschijnlijke succes nog in de weg kan staan, kan Gabart een nieuw record nauwelijks meer ontgaan. Ook al heeft hij nu te maken met een relatief zwakkere wind en moet hij een wijde bocht rond een rug van hoge druk maken in plaats dat hij de kortste route naar de finishlijn kan kiezen.

De laatste 50 mijl zal de positie van de trimaran om de 5 minuten worden geupdate. Zijn uiteindelijke aankomst in Brest zal live worden uitgezonden op de pagina van zijn sponsor en op de sponsorpagina op Facebook.

(Nauticlink, www.macifcourseaularge.com, de huidige positie, en ‘Macif Course au Large’ op Facebook.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht