Informatie voor de watersporter

Abu Dhabi wint in Lissabon zevende etappe Volvo Ocean Race met minimaal verschil van Groupama

Lissabon (Portugal) – Na een zeilwedstrijd van meer dan 35oo mijl over de oceaan vanuit Miami ging de boot van Abu Dhabi gisteravond tegen middennacht maar vijfeneenhalve minuut eerder over de finish dan Groupama. De laatste zat het team uit de Emiraten al dagen op de hielen, en kwam bij de finish op de Taag maar minder dan een mijl te kort.

Toch was er een beloning voor de Fransen. Zij staan nu op de eerste plaats in het algemeen klassement, zij het dat het verschil met nummer twee Telefonica maar drie punten bedraagt.

Voor Abu Dhabi was de race naar Portugal een halve thuiskomst omdat het team haar trainingsbasis in het nabijgelegen Cascais had. Bovendien belandde de boot hier in minder gelukkige omstandigheden, toen het in de eerste etappe haar mast had gebroken.

Op 9 juni vindt de zogenaamde ‘In Port Race’ plaats in Lissabon. Op 10 juni zal de vloot vertrekken voor de voorlaatste etappe naar de Franse haven Lorient in Bretagne. Er vallen zo nog genoeg punten te verdelen om de spanning er goed in te houden. (Volvo Ocean Race met dashboard)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht