windverwachting

Advies nieuwe bruggen over het IJ in Amsterdam: elders en hoger

Amsterdam – Het advies voor ‘Oversteek IJ’ is bekend er moeten twee nieuwe bruggen en een voetgangerstunnel (naar het Centraal Station) komen. Dat verbetert de bereikbaarheid in Amsterdam volgens de commissie onder leiding van de Belgische hoogleraar Alexander D’Hooghe (stadsontwikkeling), maar belemmert niet de binnenvaart. De bruggen moeten namelijk 12,50 meter hoog worden.

Het wordt drukker op en rond het IJ. Daarom bekeek een onafhankelijke Adviescommissie Oeververbindingen hoe de oversteek naar Amsterdam-Noord verbeterd kan worden op een voor iedereen acceptabele manier. De commissie heeft gekeken hoe deze nieuwe verbindingen op zo’n manier in te passen zijn dat ook de veiligheid voor de scheepvaart en de doorvaart op het IJ gegarandeerd zijn. De gemeente, het Rijk en de betrokken nautische partijen konden het daar niet over eens worden bij eerdere plannen. (Binnenvaartkrant)

1 Bericht

  • Wouter Krijbolder

    2 jaren geleden / 1 juli 2020 om 14:55 uur

    wat alvast de binnenvaart niet belemmerd is de pont vanaf de Sluisbuurt: een brug minder. ik ben razend enthousiast over dit nieuwe plan waar fietsers en verder alle bewoners van NOORD die vanaf dat het klaar is met de tram Centrum en de hele verdere rest van de metropool kunnen bereizen. Groot pluspunt is dat je vanaf bruggen dat IJ kunt bezien, slagader en speelwater tegelijk, maar ach, het IJ is nooit niet mooi geweest natuurlijk. Lang leve Amsterdam, dat ze maar snel deze Gordiaanse knoop doorhakken, beter dan dit wordt het niet!

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X